Reklama

Reklama

Bohové musejí být šílení 2

  • Jihoafrická republika The Gods Must Be Crazy II (více)
Jihoafrická republika / Botswana / USA, 1989, 98 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Stejně jako předchozí část i tentokrát se film odvíjí jako "pletýnka" několika vzájemně se proplétajících osudů. Přesněji osudů pěti. Je tu opět křovácký lovec XiXao, který se vydal s dětmi, Xisou a jejím mladším bratrem Xirem, na lov. Je tu americká právnička Ann Taylorová, která musí stihnout konferenci v Africe, ale neprozřetelně se vydá na krátký vyhlídkový let a zoolog Stephen Marshall, který ji chtěl dopravit zpět ve svém malinkém letadélku... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (199)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani dvojka rozhodně nezklamala, jen už to nemělo takové kouzlo, jako jednička. Zas tu ale nechyběly emoce a to hlavně ve scénách s malými křováky. Zvláště scénka s hyenou je prostě nezapomenutelná – hlavně ten její „smích“. Nicméně i tentokrát jsem se dočkal několika povedených a vtipných momentů. A hlavně s dalšími díly už to šlo hodně z kopce. Hlavně tedy co se kvality obsahu týče. Dvojka je však pořád průměrnou podívanou… ()

kingik 

všechny recenze uživatele

To bych se musel opravdu zbláznit, kdybych tenhle film vychvaloval. Když to ani nemělo pořádnou zápletku, herce a režii. Rezultace do přihlouplého filmu byla nasnadě. Nevadí mně groteskní gagy, ale aby nic v jiného nabídce nebylo, to už tedy vadí. Ani křovák XiXao nebyl bůhvíjaký šoumen. Všechno bylo pro mě podprůměrné a chatrně zrežírované. Jedině snad chválu zaslouží bizarní originalita, s jakou postavy vešly do děje. U současných (a většinou i dobrých) filmů je hodnocení nízké, tady rovnou v červené barvě. Ano, leda CSFD se zbláznilo. 20% ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pravá křovácká šaškárna s křovákem N!xau-em, který hledá své dvě děti, jenž unesla prazvláštní věc, dělající dvě dlouhé rovné stopy. K tomu bláznivá právnička v ultralehkém letadle, která ráda skáče chlapům na hlavu, jeden zakousnutý medojed kapský a dva pytláci slonoviny. Zábava od začátku do konce a podle mě nejlepší díl celé série a vůbec nejlepší africký film. [10456. hodnocení, 183. komentář, 72%] ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Bohové musejí být šílení je další z těch "šílených" komedií, která se opravdu povedla a která dokáže opravdu skvěle pobavit. Film sice je více méně hrozná kravina, ale při sledování se divák opravdu výborně baví. Navíc mě velmi potěšilo, že film vznikal pouze v Africe, takže se do filmu naštěstí nedostalo nic, co by se podobalo Americkému stylu "vyprávění". A dvojka se tvůrcům dokonce povedla ještě líp, než jeho předchůdce. Ze začátku byl film o hodně reálnější než první Bohové musejí být šílení, ale ke konci už zase příběh sklouzl do "starých kolejí". Proto ani tomuto skvělému pokračování nakonec všech pět hvězdiček nedám. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jestli ještě nějakej ten měsíc budou pokračovat ty úžasně promyšlené vládní reformy v naší zemi, tak XiXao nebude jedinej, kdo bude po světě pobíhat s holou prdelí. Druhý díl není až taková šajba jako první, ale pořád by dokázal pobavit kdejakýho plameňáka. Nejsilnější části humoru se odehrávají mezi Anne a Stephenem, to sou fakt rajský fory co tam ty dva odprezentujou. Stejně jako v prvním dílu funguje i tady africká příroda zejména v kontrastu s Ann jako velmi humorná dáma. O N!xau jsem čet že hraní pro něj muselo být naročný, ale já si to nemyslím,vždyť tam jenom pořád běžel dopředu, nechci nějak snižovat N!xaův herecký výkon, ale na tohle FAMU fakt nepotřebuje. A dialogy ?? N!xau tam něco dvakrát zamlaskal do kamery a dole se ukázaly titulky, co že to vlastně ze sebe vymlaskal. Opět, nechci bejt prudič, ale vy snad někdo umíte křovácky a víte co tam vymlaskával ? N!xau je zřejmě jedinej herec, kterej si nemusí číst dialogy, řeknou mu ať popíše třeba jak žere hlínu, on tam začne vymlaskávat nějaký křovácký báchorky a dole běžej titulky ze scénáře filmu. My pak na to čumíme a říkáme si "ty vole, ten N!xau je dobrej, jak se naučil ty dialogy co? " ()

Galerie (16)

Zajímavosti (10)

  • Během letu ultralehkého letadla dojde palivo. Stephen Marshall (Hans Strydom) dolévá do nádrže whisky. Jenže jelikož se jedná o dvoutaktní motory, běh na čistou whisky by je zničil: prostě by se zadřely, protože v palivu musí být namíchán olej. (pjotri)
  • Živočich, ve filmu zakousnutý do boty, je medojed kapský, latinsky mellivora capensis. Jedná se o na svou velikost značně agresivní a silnou kunovitou šelmu. Je také zajímavá svojí odolností vůči hadímu jedu. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama