Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

castor 

všechny recenze uživatele

Pro mě zcela nečekaně příjemná záležitost. Miluju evropské filmy, zde ale nejde o komorní drama, nýbrž se debutující režisérka přiklání spíše na stranu hollywoodské vykalkulovanosti. Audrey z Montmartru je opět bláznivě zamilovaná, tentokráte ovšem balancuje na hranici rozkošné studentky malířství a paranoidní hyeny. Nesmíří se s platonickým vztahem, ani s tím, že manželka jejího vyvoleného kardiologa je těhotná. Scenáristé si s námi mírně zalaškovali a nejprve nás donutili věřit sympatické studentce, aby onen podraz poté uvedli na pravou míru a ten samý příběh vyprávěli podruhé – z pohledu ohrožovaného doktora. Rafinovaný a inteligentní příběh, který se v polovině změní z „romance“ v psychothriller, rozzařuje svým úsměvem subtilní a přesvědčivá Audrey Tautou, bez níž by byl film (alespoň pro mě) poloviční!! Finále mě navíc maximálně uspokojilo. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Děsivé, psychotické, zajímavé, neobvyklé. Zajímavý snímek o posedlosti, o falešné a vysněné realitě, která se až patologicky nebezpečně projevuje v reálném životě úspěšného lékaře, zprostředkovaně ve vztahu jeho ženy a mladé tiché obyčejné dívce. A to stačí jen jedno setkání na toaletách. Herecké výkony výborné, prostředí skvělé. Film pro průměrné kulturní vyžití jako dělaný. ..no jako nechtěla bych, aby mi někdo neznámý něco posílal.. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amélie z polstrované cely trhá v intencích názvu snímku okvětní lístky kopretiny a vám nezbývá, než hádat, co jí nakonec vyjde.. Nikterak originální forma vyprávění "both side of story", obal ve stylu libovolné epizody nudu šířící J.Lescautové a "chci za každou cenu překvapivý" závěr s plýtváním farmaceutik, potažmo diváckého času. A přitom spojení Tatou - Erotomanka vypadalo na papíře tak lákavě, dokud nevyšlo najevo, že se jedná jen o další práci pro doktora Chocholouška.. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mile inteligentní film o jedné sladké psychotičce. Vychutnal jsem si zatím jen ten první - oficiální konec ze třech možných. Takové láskyplně obsesivní... :-) A tak nezbývá, než se těšit někdy na ty ostatní dva, ale myslím, že by byla chyba si to všechno užít naráz - že paní docteur... Takže pozor na něšťastné osamělé dívky a těšme se co nám naordinuje tahle mladá francouzská režisérka (zde i s podílem na scénáři) po svém celovečerním potěšujícím debutu. K tomu skvělá hudba, výborná kamera - - - P.S. Takhle má vypadat současný evropský film, tleskám! . . . Poučte se, čeští umrlci se svými psychotickými pitomostmi "ze života"... Dlouho jsem přemýšlel, zdali čtyři nebo pět hvězdiček. Čtyři a půl - zaokrouhleno na pět za ten skvěle vypointovaný první konec! Doufám, že ty další dva mě jednou nezklamou...:-)) ()

Puyi 

všechny recenze uživatele

Ano, spojení romantické komedie a drama není v tomto případě bohužel uplně ideální, ikdyž mi to začalo vadit až ke konci filmu. Jinak jeho celkový průběh se mi líbil, ale nějaký velký zázrak to zase nebyl...;) Herci byli obstojní - Audrey se mi líbila snad už jako vždy...:) Jednu chvíli jsem uvažoval i 4*, ale kvůli závěru, který mi bohužel tak torchu zkazil celkový dojem z filmu, dávám 3. :) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama