Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná studentka výtvarné školy Angelika (Audrey Tautou) miluje k zbláznění sympatického kardiologa Loika. Jeho šťastné manželství a očekávání prvního dítěte nebere jako vážnou překážku. On ji přece miluje stejně jako ona jeho. Romantické představy o jejich lásce se však mění v nejhorší noční můru, která přerůstá v psychickou úchylku. Stačí náhodné setkání a nevinně darovaná růže a z Angeliky se stává posedlá žena, která manipuluje svými blízkými a lékaře a jeho rodinu začíná terorizovat. Filmem Má mě rád, nemá mě rád debutovala scenáristka a režisérka Laetitia Colombaniová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (167)

venus 

všechny recenze uživatele

Audrey Tautou mám docela ráda, takže *** jen kvůli ní... jinak mi přisla naprosto absurdní scéna, jak ji záchranka nese otrávenou na nosítkách, aniž by zkusili, jestli žije... takže ji nesou vlastně mrtvou, najednou přiběhne její idol, zakřičí, že je doktor a zachrání ji... ha ha ha! Musím ale říct, že konec byl hezký, vtipný, zbytek filmu nic moc. ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Docela neotřelý příběh, který ale spíše škodí mezilidským vztahům. Sice mezi námi skutečně jsou lidi s psychopatickými a šílenými sklony, ale je jich podle odhadů třeba 1%. Ovšem lidská nátura je taková, že nás nejvíce zajímají extrémní případy. Proto se koukáme na takovéhle filmy anebo na televizní zprávy, ze kterých si můžeme udělat velmi zkreslený obrázek o skutečnosti. A určitě by byla škoda se kvůli nějakému strachu uzavřít vnějšímu světu a cizím lidem. ()

Reklama

Snape 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení, další skvělý film s odzbrojující Audrey Tautou v hlavní roli. Nechci nic prozradit z děje, ale vězte, že vyprávění stejného příběhu z pohledu více postav, v jiných filmech bývající poněkud samoúčelné, je zde dovedeno k dokonalosti. Po nějakých 40 minutách vás čeká kruté vystřízlivění, způsobené objektivnějším pohledem na předešlé události. Že se při tom nestačíte divit a nádherný úsměv "Amélie" vám poněkud zhořkne, to slibuji. Závěr je pak už jen pomyslnou třešničkou na dortu. ()

smajly 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu překvapil a přestože nemám k současné francouzské tvorbě kdovíjaké sympatie, musím říct, že mě i nadchl. První polovina filmu nic moc, to byl ostatně zřejmě i tvůrcův záměr, aby vám v druhé polovině filmu do sebe začaly věci hezky zapadat a to, co se v první půli zdálo jako romantická, nezajímavá slátanina, dostalo konečně obrysy a děj vás strhl. Audrey role sedla a člověk jí věřil každé slovo, ostatní herci vedle ní moc nevynikli. Závěr byl pak podle očekávání vyvrcholením celého příběhu a ukázal, že lidská psychika je opravdu divná věc. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mile inteligentní film o jedné sladké psychotičce. Vychutnal jsem si zatím jen ten první - oficiální konec ze třech možných. Takové láskyplně obsesivní... :-) A tak nezbývá, než se těšit někdy na ty ostatní dva, ale myslím, že by byla chyba si to všechno užít naráz - že paní docteur... Takže pozor na něšťastné osamělé dívky a těšme se co nám naordinuje tahle mladá francouzská režisérka (zde i s podílem na scénáři) po svém celovečerním potěšujícím debutu. K tomu skvělá hudba, výborná kamera - - - P.S. Takhle má vypadat současný evropský film, tleskám! . . . Poučte se, čeští umrlci se svými psychotickými pitomostmi "ze života"... Dlouho jsem přemýšlel, zdali čtyři nebo pět hvězdiček. Čtyři a půl - zaokrouhleno na pět za ten skvěle vypointovaný první konec! Doufám, že ty další dva mě jednou nezklamou...:-)) ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama