Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

klerik 

všechny recenze uživatele

Zbožňujem VZKRIESENIE VALHALY, mám rád THE SALVATION. Bolo mi sympatické, že tvorcovia sa aj tentoraz snažia o podobný typ mlčanlivého hrdinu. Ale ide o nižší level. Vďaka záveru sa prikláňam k štyrom hviezdam, ale bolo tu niekoľko slepých uličiek (predovšetkým vedľajšie postavy, ktoré miestami len naťahovali stopáž a nestihli nič zásadné urobiť či povedať). Kvituje výborné používanie hudby - melódia zaznie len vtedy, keď je to naozaj nevyhnutné... ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Po tisící prvé jinak přežvýkaná balada o zásadovém a statečném, ukřivděném zbojníkovi, tentokrát však tak šíleně nudná a roztahaná, až jsem čekal, že Michael Lazar se svou suitou chcípne sešlostí věkem už někdy v polovině filmu. Na konci tak chybělo jen volání na Hynka, Viléma a Jarmilu. Nebýt úžasného Mikkelsena, zase bych jednou splachoval. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námetovo veľmi zaujímavý príbeh zasadený do končiaceho sa stredoveku. Scenár bol podľa mňa fakt dobrý, lenže to podanie príbehu mi prišlo také nesúrodé. Vlastne som ani nevedel, či Michaelovi fandím alebo mi jeho konanie prišlo príliš pomstychtivé. Ako to už býva zvykom - pomsta plodí zas len pomstu, tak to bolo aj v tomto príbehu. A všetko to začala obyčajná drzosť jedného lorda, ktorý si privlastní dva koníky. Musím uznať, že najsympatickejšia postava celého príbehu bol pre mňa ten kazateľ, ktorý objektívne posúdil Michaelove konanie. Záver ma dosť prekvapil, no aj tak to na viac ako 3* nebolo, hoci nebyť tých nedostatkov v spracovaní, kľudne dám aj štyri. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Braveheart pre náročnejších. Spleť existenciálnych úvah, ktorými prechádza hlavná postava, pripomína shakespearovskú drámu, akurát zasadenú do na oko jednoduchého príbehu o pomste. Hrdosť, krivda, hnev, morálne zásady, (ne)spravodlivosť doby. Svojsky a zaujímavo zostrihané, vynechávajúce riadky v dejovom posune, spoliehajúce na divákovu spluúčasť. Pútavé i obrazovo a zvukovo, hutnú atmosféru ťažiace z minimalizmu (hlučný vietor je tu dôležitejší než emocionálne pasáže hudby, ktorých je minimum). Ako inak, bravúrny Mikkelsen. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Už podla úvodnych titulkov na ktoré som potreboval lupu mi bolo jasné, že to nebude premakané dielo. Film som pozrel celý a zaujmalo ma ako sa to bude vyvíjať. Najhoršie si svoju prácu odviedly osvetlovači podla mňa. Vadili mi dlhé nudné pasáže, kde vlastne nebolo nič vidno, alebo tam ukazovali zbytočnosti. Dalo sa to všetko pekne mestiť do 95 minútového filmu. Tiež mohly zredukovať tie nábožensko-filozofické žvásty. Posledných 30 minút bolo najhorších, lebo to natiahli ako telenovelu. Asi boli platení od stopáže. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama