Reklama

Reklama

Michael Kohlhaas

  • Francie Michael Kohlhaas (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

16. století. Michael Kohihaas, obchodník s koňmi, vede šťastný rodinný život. Když tento bezúhonný muž na vlastní kůži okusí nespravedlnost, dá dohromady armádu, aby očistil své jméno a znovu nastolil pořádek. V 16. století pomalu končí feudalismus a Evropa se ocitá na pomyslně tenké hranici mezi starým a novým světem. Vážený obchodník s koňmi Michael Kohihaas je milující otec a mírumilovný občan. Alespoň do té doby, než na vlastní kůži okusí bezpráví bohatého lorda, který ho okrade o koně, čímž odstartuje řetězec nezvratných událostí. Kohihaas přišel o živobytí a víru v právo, a tak se rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (134)

genetique 

všechny recenze uživatele

Poctivá historická dráma, ktorá svojou jednoduchosťou pripomína nemeckú televíznu tvorbu, surovosťou atmosféru severskej minematografie a je zabalená do vľúdneho francúzskeho jazyka. Francúzske filmy zameriavajúce sa na historické fakty majú tendenciu honosných kulís, bohatých kostýmov a zvyknú využívať krásne farebné filtre, aby zvýraznili romantickosť a dobrodružnosť. Toto je však úplný opak, romantiku a heroizmus nájdete len v niektorých scénach, dej je pomalý a divácky neatraktívny, pokiaľ sa nezžijete s postavami hneď na začiatku, tak len ťažko si k nim budete hľadať cestu po zvyšok filmu. Mikkelsen ale nadmieru zžitý s postavou a aj ostatní ochotnícki herci mi skvelo sekundovali. Takže za technickú stránku, artové cítenie kameramana, či kostymérov by som dal aj päť hviezdičiek, ale výrazne pozitívny celkový dojem to na mne nezanechalo. 55%. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Nejsem zrovna velký příznivec historických filmů z této doby a nijak je nevyhledávám. Ovšem tento snímek mě do sebe vtáhl od samého začátku. Vše se vzájemně podporuje. Od kamery a režie, přes hudbu a zvuky, kostými a přírodu. Vše završují skvělé herecké výkony a vynikající Mads Mikkelsen - opět jak jinak ! ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DOŽADUJI SE NÁHRADY ŠKODY, KTEROU JSEM UTRPĚL …“ /// Středověká realita v reálu. To tempo není bůhvíjaký. Tak nějak si to plyne, ale Michael Kohlhaas má moje sympatie (bodejť! Přelez, přeskoč, ale nepodlez!). Ta jeho představa spravedlnosti… už jen aby ten příběh nabral to tempo… Místy mám dojem, jako bych čučel na Barbara. Proč ne, líbil se mi ten drsnej styl, ty hory … tož i tohle je z takovýho toho náročnějšího soudku. Vobčas jim trvá, než se vyžvejknou a (bohužel) všechna hrdost, zloba a spravedlnost jsou zamlžený oparem nudy. Jako když natáhnete kratší údernej příběh. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou novelu, kterou v roce 1811 napsal Bernd Heinrich Wilhelm von Kleist, jsem nečetl. 2.) Království za koně – to mě nepřekvapí. Ale 2 životy... 3.) Thx za titule ,,retkvi“ a ,,jirkazuza“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bez povolení tudy neprojedete........ Nemastné, neslané, nepříjemný hudební doprovod alá Osada Havranů, nesympatičtí herci, kameraman má někdy sklony natáčet se svým přístrojem ze spodní části, čímž se dostává proti Slunci a scéna je tak velmi přeexponovaná. Příběh samotný mě taky neoslovil a tak jsem se "pronudil" až do konce. Mám pocit, že Uwe Boll by to natočil lépe. CITÁT - Juditin hrob vykvetl.... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Všemohúci” vyjadril svoj názor, že je tento snímok ako “Statočne srdce”, akurát že pre náročnejšieho diváka. Po 40 minútach som to musel vypnúť, lebo jedine slovo, ktoré ma počas sledovania tohto snímku napadlo, bolo “pičovina”. A ešte k tomu aj kurevsky nudná. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Obchodník s koňmi Michael Kohlhaas (Mads Mikkelsen) je inspirován skutečnou postavou, a to Hansem Kohlhaasem, který vedl spor s německým šlechticem jménem Günter von Zaschwitz. Ve své době byl Hans Kohlhaas velmi hledaným a nebezpečným, protože na protest vůči nespravedlivému zabavení majetku oním šlechticem shromáždil jiné zločince a společně okrádali lidi, vypalovali domy a plenili vesnice i města. (ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na mnohých miestach po celom Francúzsku. (MikaelSVK)

Související novinky

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama