Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ač mi to přijde skoro nemožné, druhé Babovřesky nemají zase tak daleko k pojmu "docela snesitelná česká komedie". Možná proto, že jsou proti předchozímu dílu kratší a více těží z vlastního koloritu (drbna Horáčková v podání Jany Synkové je - mhouřím všechna oka - fakt docela zábavně napsaná a zahraná role). Což nic nemění na tom, že rozpačitého a diletantsky předvedeného je pořád až moc - možná o něco ubylo trapných gagů, ale jen na úkor kameňákovitého recyklování laciných anekdot. Určitě je chvályhodné, že se nikdo nepokoušel zopakovat WTF momenty, jako byly v jedničce falešné titulky nebo intermezzo s Lucií Bílou. Horší je to s příběhem, který je pořád vyprázdněný a veškeré jeho větve končí v improvizované nicotě. Cíleně afektované herectví mi taky moc nešmakuje. Verdikt: Žádná sláva, ale aspoň už nemám chuť někomu nadávat. ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

O něco málo lepší než první díl. Zde už humor trochu funguje. Některé vtípky dokonce nejsou tolik omleté a občas mě překvapil i vtip, který jsem ještě neznal. Nebylo jich moc (možná 2-3), ale na pobavení už to stačí. Co bylo ale pořád obrovské mínus, byl totálně zhovadilý příběh a marihuanové koláčky kopírující mnohem lepší trhák. To si Troška ukousl poměrně velké sousto a nebyl schopen se s tímto tématem solidně poprat a já to beru jako prachsprostou vykrádačku. Za humor hvězdu dám, ale zbytek je na odpad! 20% ()

Reklama

cariada 

všechny recenze uživatele

No musím přiznat, že jsme na to vyrazili hned jak to bylo možné v první den premiéry a hned na první promítání, už návštevnost v sále pro 350 lidí se nás krčilo dohromady 33 nadšenců z toho bylo dost malých dětí, kteří se asi jediný smáli. To už bylo docela dost divné. Já neustále koukal na mobil a čekal až tahle křeč skončí, dlouho už jsem se takhle nenudil. Nebýt ve filmu p.Kikinčuk, který jediný občas dokázal být i vtipný, tak je to u mě jasný odpad. Děj je nulový, někteří herci jsou tam úplně zbytečně, něbot nemají s dějem nic společnýho viz Dolanský,Pecha,Kostelka atd. Nejvíc mě fascinuje jak si tvůrci myslí ,že se budu smát tomu jak báby chlastaj a k tomu se i sjedou. Jen se děsím s čím přijdou ve 3.díle. Ps-oproti tomu je Dědictví celkem pěkný film tech 50% je zasloužených. ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Je jasný, že vstupenkou do mužských rolí ve filmech pana režiséra Trošky je řádně nalubrikovaná prdel. Buzeranti a kryptobuzeranti mají v Babovřeskách rej. Zpočátku je alespoň nějaké tempo, avšak náznak zápletky se velmi rychle vytratí jako pára nad hrncem a co zůstane, je už jen čistá rezignace a beznaděj. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Opakuje se to samé, nač jsem žehrala již v prvním díle této (dle mého názoru brzy nekonečné) série: je to tupé, nicneříkající a hlavní dějovou linkou v tomhle díle je příjezd hokejistů (a kontroly z ministerstva), což způsobí hotový poprask na vsi. Ne, nelíbilo se mi to a ani ty vtipy se mi nezdály vtipné. Přemýšlím, co dělí Babovřesky od škváry (odpadu), a nevím. Asi ta naivně letní atmosféra? ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)

Reklama

Reklama