Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

Freefinger odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi smutno. Je mi smutno z národa, který masivně chodí do kina na takovéto zrůdnosti, od srdce se zasměje a pak jde vesele ke svobodným volbám, v nichž vybere prezidenta, který patří spíše než na hrad přesně do takovéto ‚komedie‘. Jestliže mohlo vzniknout pokračování něčeho tak prostého, pak je klidně možné, že i náš vrchní bavič v dalších volbách svůj post obhájí. Potom budeme už jen krůček od toho, aby po dotočení Dědovřesk 8 prostým lidem zbožňovaný pan režisér, který mimochodem už v televizní reklamě zmínil, že se kapitalistou nenechá dál ojebávat, také vstoupil do politiky, a to budeme nikoliv trošku, ale úplně v prdeli… ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|76%| O něco lepší jak první díl, kterému jsem dal 3* (65%). Ten měl méně vtipných scén a tenhle byl alespon svižnější a zábavnější. Jinač mé vyjádření proti odpůrcům Trošky jsem napsal už v komentáři k předchozímu dílu. Prostě typická česká Troškova blbůstka to je. A to je špatně ? No, záleží jak to divák přijme. Já jsem se bavil. Samozřejmě, větší úlety jsou původní tři Troškovi Kamenáci. Tohle ale bylo také pěkně spracované. Každá postava měla svůj prostor. Babky, které mě zaujali v prvním díle zde měli o dost větší prostor. Babka co sežrala koláčky plné marihuany, nebo sjetý kontrolor - no to ptostě nemělo chybu. Babka skákající na trampolíně - ještě hlášky k tomu. Co je na tom proboha špatného ? Herecké obsazení bylo skvělé. Byl bych ještě snad víc spokojenější, kdyby zde bylo ještě víc vtipných scén a nápadů. Ale toto je mírněji pojato než Kamenáci, tak chápu tento Troškův styl. No už ted se těším na trojku na kterou chci do kina a předpokládám, že dám opět 4* jako u tohoto dílu. Tot vše. ()

Reklama

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Zmocnilo se mě lehce masochistické badatelské nutkání zjistit, jestli je možné, aby byly druhé Babovřesky horší než ty první. A byly. Je až neuvěřitelné, že něco tak prázdného se tvůrcům podařilo ještě více vyprázdnit. Stačilo jen prohloubit tupost scénáře i hereckých výkonů na úroveň čiré demence, vyškrtat vše, co zavánělo alespoň vzdáleně smysluplným dějem, a stlačit jedinou relativně fungující dvojici Dolanský–Vondráčková na úroveň camea, nahradit je bandou hokejístů, kteří umějí hrát.. hokej.. možná a trojicí přehrávajících hereckých jelit. Po hodně dlouhé době jsem byl nucen oprášit hodnocení odpad. Ale žádné jiné výstižnější slovo pro hodnocení jsem nenašel. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima musím přiznat,že je to lepší než jednička...ale jen o fous.Troška se zoufale snaží vrátit ke stylu jeho o něco povedenějších filmů Slunce,seno a zoufale se mu to nedaří...Možná si myslí,že v komediích herci nemusí hrát,že divák nad vším přihmouří oko...že není třeba zapojovat logiku...No výsledek moc přesvědčivý není...110 minutová nuda,žádný zapamatovatelný gag a přehlídka herecké trapnosti,toť vše. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Babovřesky jsou jako Zdeněk Troška samotný. Tedy jde mu především o vtip, který je vynucený za každou cenu, aby pobavil diváka, ale co je nucené není už tak dobré. Také dodejte k tomu všemu, že jednička je téměř totožná s pokračováním, a věci které jsou nově implementovány do dvojky už byly použity v jiných filmech, takže vzniká klišé co nudí. Herecké výkony jsou slabé a jediné co by se dalo trochu vyzdvihnout je ten příběh, tedy spíše události co se ve snímku odehrávají. .... HODNOCENÍ: 20% (1*) ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama