Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (413)

LexBarker 

všechny recenze uživatele

S přivřenýma očima musím přiznat,že je to lepší než jednička...ale jen o fous.Troška se zoufale snaží vrátit ke stylu jeho o něco povedenějších filmů Slunce,seno a zoufale se mu to nedaří...Možná si myslí,že v komediích herci nemusí hrát,že divák nad vším přihmouří oko...že není třeba zapojovat logiku...No výsledek moc přesvědčivý není...110 minutová nuda,žádný zapamatovatelný gag a přehlídka herecké trapnosti,toť vše. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se lehce zasmál a několikrát se za pana trošku zastyděl. Díky některým hercům a třeba scénám se sjetou hopsající babičkou budu mít tenhle film ale pořád radši než všechny ty princezny s drakama. Ve filmu je spousta děje a více méně by stačily tak dvě linie, aby to drželo pohromadě. Takový Jan Dolanský je ve filmu jen kvůli prvnímu dílu. Tady je naprosto zbytečný. Hokejisté. No, nevadili mi. Navíc takový Jakub Voráček vyhrává s tím, že má málo textu a jen se připitoměle usmívá. Ale vždy trefně. ()

Reklama

Hismael odpad!

všechny recenze uživatele

Zdeněk Troška se hrozně diví, proč se kritikům Babovřesky nelíbí. Vždyt na to ty lidi přišli, tak proč sakra ten kritik neuzná, že se jedná o dobrý film. Problém je prý možná v tom, že třeba citlivé drama kritici ohodnotí kladně, ale Troška točí letní taškařici a to se jim právě nelíbí. Takže vlastně nejde o to, že jsou Babovřesky naprosto dementní nevtipná kravina, ale o to, že jde o lehkomyslnou letní komedii, ve které kritici nemůžou najít uměleckou hodnotu. Cože? Takže když bude nějaká komedie kvalitní, kritici jí ohodnotí záporně, protože je to komedie? Za trest Troška použil jména kritiků ve svém dřívějším filmu (asi Kameňák) a ted má pocit, že to je další důvod proč kritici Babovřesky, ale spoustu dalších filmů, nehodnotí kladně. Po té, okamžitě začíná mluvit o celkem povedené sérii Slunce seno, nejspíš aby navodil dojem, že to má kvalitativně něco společného s Babovřeskami, nebo možná aby zakryl ten seznam špatných filmů až do teď. Pan Troška si dále myslí, že jediný nepřátelé jeho filmů je pár nejznámějších kritiků, ale normální diváci jsou spokojený, film se jim moc líbí, zasmějí se a vše je OK. Jen ty kritici jsou hajzlové co tomu nerozumí a nemají ho rádi. No dobře, ale co lidi třeba jen zde na csfd. To jsou přece obyčejní diváci. Někde se stala chyba, protože film má pouhých 26% a převážně se nikomu nelíbí. Nebo všichni lidi, kterým se Babovřesky 2 libí, tvoří nějakou utajenou skupinu, která jen tiše mlčí? Diváci Babovřesek jsou tvořeni staršími lidmi, kteří do kina chodí tak jednou za rok, o filmy se nezajímají, znají jich pár se Stevenem Seagalem z televize Nova a především sledují nejrůznější laciný český seriály od Ulice až po Ordinaci v růžové zahradě 2. Nemají zájem nějak moc přemýšlet a tak téměř umlácený k smrti touto odpadní televizní zábavou napochodují do kina. Po kinu si jdou koupit kuchařku Ládi Hrušky a k večeru relaxují u pořadu Prostřeno. Troška je docela zábavný v různých televizních pořadech, ale ať proboha už nepíše žádný scénáře. Babovřesky 2 je extrémně nevtipná nudná reklama. ()

ravalah odpad!

všechny recenze uživatele

Jestlize lide obhajujici Trosku muzou dat 5 hvezd, dam odpad. Nedokoukal jsem ani Kamenak. Nejlepsi komentare jsou tu nasledujici: Zachranuje mala kina pred krachem a to ve vsi vaznosti, Vsichni odchazi z kina s prijemnym pocitem, vsem co se to nelibilo jsou idioti, uzasny reziser...dalsi perly na sebe nenchaji dlouho cekat. Muj kamarad, ktery Kamenak a podobne kraviny ma rad, odesel z prvniho dilu velmi nastvany..slusne receno. Nuda k uzoufani. Myslite, ze pujde na dvojku? Troskovi se da stejne odpad, protoze ten trailer je urcite lepsi nez film. A ten trailer stoji uplne za houby. ()

MikO_NR_1909 odpad!

všechny recenze uživatele

Fúha, až takúto klientelu (z nhl) som teda nečakal. Málokedy si trúfnem dačo spraviť, v čom nemám dostatočnú kvalifikáciu, ale takúto letnú frašku natočím aj ja. Degenerácia akejkoľvek ľudskej dôstojnosti a povrchné kecy postrádajú dodatočnú poetiku, poéziu, mentalitu národa, tak ako kedysi. Keď film znamenal emócie, inteligenciu, správnu dávku odľahčenia popri poukazovaní na neľahkosti životného údelu. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Ve snímku si komparz vyzkoušeli dva výherci soutěže týdeníku TV magazín. Shodou okolností byla jednou z nich bývalá pracovnice krajského úřadu, která měla na starosti umělecké školy a která se z té doby znala s režisérem Troškou. (Olík)
  • Filmový kostel nestál ani v Žabovřeskách, ani v Holašovicích. Stojí v Pištíně nedaleko Zlivu. Natáčeny byly pouze exteriéry, interiéry kostela byly natáčeny jinde. Pištínský farář měl ve filmu dostat roli faráře, ale jelikož se měl jmenovat Vylízal, ve filmu se neobjevil a filmovému štábu nepovolil vstup do kostela. (TuristikaJi)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)

Reklama

Reklama