Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Letní komedie Zdeňka Trošky je úsměvným obrázkem ze života v současné vesnici, která s nadhledem a komediální nadsázkou, tak trochu v duchu Slunce, seno, sleduje kupící se nedorozumění a souhry náhod, které pořádně zamotají hlavu její obyvatelům. V příběhu nechybí láska, žárlivost, závist, intriky a zejména vtipné okamžiky, v nichž se někteří i najdou. Příběh začíná tam, kde první díl skončil: drbna Horáčková vybíhá z domu naproti mladým hokejistům, kteří přijeli navštívit svého dobrého kamaráda a spoluhráče na nedalekou chalupu, aby tu aspoň pár dní trénovali i odpočívali. Horáčkovou okamžitě napadne pozvat svou vnučku, šikovně ji narafičit sportovcům do cesty – třeba se jí nějaký všimne a holka udělá terno. Nevydrží a pochlubí se svým nápadem ostatním babkám. Zápletka se dále točí okolo pomsty Horáčkové starostovi Stehlíkovi, kvůli kterému musela opustit místo tajemnice na místním úřadě..... do vesnice přichází kontrolor z „kraje" a netuší, co tu na něj čeká, co všechno bude muset řešit a právě díky tomu se odehrává spousta humorných situací... A nad tím vší bdí mladý farář s trochu netradičním a dvojsmyslným jménem... (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (416)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jsem celkem zaskočen...ne snad,že by druhé Babovřesky byly dobré,nebo snad nedej bože vtipné,ale těsně po jejich shlédnutí nemám tendenci vypláchnout si oči savem,tak jako tomu byo po shlédnutí prvního dílu.Dvojka je sice stále nevtipný sled tu více,tu méně ukřičených scének,kde nejlepšími herci je prkenná partička hokejistů,nicméně vydržet se to dá...20% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se lehce zasmál a několikrát se za pana trošku zastyděl. Díky některým hercům a třeba scénám se sjetou hopsající babičkou budu mít tenhle film ale pořád radši než všechny ty princezny s drakama. Ve filmu je spousta děje a více méně by stačily tak dvě linie, aby to drželo pohromadě. Takový Jan Dolanský je ve filmu jen kvůli prvnímu dílu. Tady je naprosto zbytečný. Hokejisté. No, nevadili mi. Navíc takový Jakub Voráček vyhrává s tím, že má málo textu a jen se připitoměle usmívá. Ale vždy trefně. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Ano, oproti jedničce (80%) je to sešup, ale tentokrát jsem byl střízlivý. Co taky čekat od humoru (pardon, "humoru") těžícího ze zfetované babky a kontrolora z ministerstva, o české herecké žumpě ani nemluvě. Ale jo, asi dva ocenitelné vtipy jsem v těch sr*čkách zaznamenal. Na trojku opět do kina a s lahvinkou! 10% ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Všem zúčastněným hokejistům až do odvolání stopka v reprezentaci, byť by to nároďák oslabilo, po ministru Stropnickym žádám okamžitou demisi a odchod z politiky (kua tohle snad ani politik nesmí ne?) a prosím církev o uvalení klatby na Trošku za bolševickou agitku a zároveň bych tomuhle králi všech honimírů zakázal doživotně vstup do všech buzerantskejch barů. Nad jedničkou jsem přivřel oči, ale tohle fakt nejde. Jo a Edinburgh je ve Skotsku. Když už točíte hovadiny, vemte si k nim aspoň atlas. ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Zmocnilo se mě lehce masochistické badatelské nutkání zjistit, jestli je možné, aby byly druhé Babovřesky horší než ty první. A byly. Je až neuvěřitelné, že něco tak prázdného se tvůrcům podařilo ještě více vyprázdnit. Stačilo jen prohloubit tupost scénáře i hereckých výkonů na úroveň čiré demence, vyškrtat vše, co zavánělo alespoň vzdáleně smysluplným dějem, a stlačit jedinou relativně fungující dvojici Dolanský–Vondráčková na úroveň camea, nahradit je bandou hokejístů, kteří umějí hrát.. hokej.. možná a trojicí přehrávajících hereckých jelit. Po hodně dlouhé době jsem byl nucen oprášit hodnocení odpad. Ale žádné jiné výstižnější slovo pro hodnocení jsem nenašel. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Na začiatku filmu sa jedna z babiek na pionieri namiesto púšťania pohýna stlačením spojky, čo je nereálne. (ČSFD)
  • Čtvrtina filmu byla natočena v Žabovřeskách u Českých Budějovic, jeden den pak natáčení probíhalo i v jihočeských Holašovicích, kde se natáčelo u Koloniálu a na horní části návsi. Filmovalo se také v Českých Budějovicích nebo obcích Záboří či Dříteň. (TuristikaJi)
  • Ve chvíli, kdy si starosta Stehlík (Pavel Kikinčuk) prohlíží zprávu o zpronevěření peněz na webu EuroZprávy.cz, je vidět, že ve skutečnosti není na zpravodajském serveru, ale dle rámu pouze v Prohlížeči obrázků a faxů. (David7)

Reklama

Reklama