Reklama

Reklama

Gappa

  • Japonsko Daikjódžu Gappa (více)
Trailer

Obsahy(1)

Vědecká expedice objeví na jednom z tropických ostrovů v jižním Pacifiku ještěra, kterého místní domorodci uctívají jako božstvo. Zemětřesení jednoho dne odkryje sluj a v ní ještěří mláďata. Domorodci varují vetřelce, aby je nechali tam, kde jsou. Ti však nedbají rad a odvážejí je do zoo v Japonsku. Rozzuřená matka mláďat se vydá hledat své potomky a ničí při tom vše, co jí stojí v cestě... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

Master19 

všechny recenze uživatele

Už 30 let před Gappou lze najít filmy s lepšímy triky. Toporná monstra, která létají stylem "mám sice křídla, ale proč s nimi mávat", japonský klučík namaskovaný za malého černouška, 100x přepísklý happy end... Snad by to všechno dohromady mohlo dávat vtipnou parodii sama na sebe, ale ani na to Gappa nemá. Apoň ne pětihvězdičkově. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Studio Nikkatsu prostě udělalo to, co se ve filmu děje normálně. Je něco oblíbeného, tak natočím něco podobného a třeba na tom také trochu trhnu. Kaiju snímek „Gappa“ se však rozhodně nestal něčím, čím by studio oslnilo, a tak zůstalo u toho, že kaiju bylo primárně ponecháno studiu Toho a případně Daiei. Bohužel ani samotné monstrum příliš nevyniká mezi tím, co bylo v 60. letech vytvořeno. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

I po letech se dívám na Gappu dávnýma očima, kdy mi japonské monstrfilmy učarovaly. Pravda, triky jsou děsivé, herci v kostýmech ještěrů rovněž (takhle ale prostě Japonci své filmy točili). Zatímco v amerických a britských filmech kraloval Ray Harryhausen se stop-motion a u nás vdechoval život pradávným obyvatelům Karel Zeman, Japonci usoudili, že nejlepší varianta je převlečený herec, což jim vydrželo hodně dlouho. Pokaždé obdivuji práci modelářů, stavby musely dát hodně práce a zabraly jistě spousty času. Scény na ostrově mají své zvláštní poetické kouzlo, které ještě podtrhují bubny domorodců. Dnes úsměvné a do jisté míry zábavné dobrodrodružství. ()

sta

všechny recenze uživatele

Řešili jsme s přáteli, jestli si pustíme tohle (což jsme ještě neviděli) nebo něco od Monty Pythonů. Nakonec jsme se rozhodli pro něco nového - a řeknu vám, že Gappa je v současnosti snad ještě vtinější než celí Pythoni! Neuvěřitelně béčkově natočené! Odpad odpadů! Ale ta nechtěná komičnost je ohromná. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

On je to vlastně takový milý rodinný film. Vyděšené mládě je odvlečeno pohunky zlého pracháče, který chce pro svou novou ZOO nějaký exotický trhák. Krátce na to začne ono ptakoještěří pachole pociťovat intenzivní separační úzkost. A rodiče jeho volání neponechají bez odezvy... Nebojí se přitom ani lidské vypočítavosti, ani tanků nebo raket. Počínají si zcela suverénně jak na souši, tak i ve vodě a ve vzduchu. A pod nohy se zrovna moc nekoukají, takže katastrofa na sebe nenechá dlouho čekat. Triky jsou na úrovni modelářského kroužku, herci hrají otřesně, zdaleka nejlepší výkony podávají zmínění papundekloví ptakoještěři. Přesto má film něco do sebe. Kupříkladu jistě obstojí coby vyprávěnka o tom, jak trávili volný čas vzdálení pra-pra-příbuzní naštvaného zlobidla jménem Godzilla. P.S.: oficiální text distributora lže (anebo někdo něco zase špatně přeložil). ()

Zajímavosti (2)

  • Několik převážně destrukčních scén z Gappy bylo použito v epizodě "Meltdown" (Roztavení) kultovního britského seriálu Červený Trpaslík. (Shaqualyck)

Reklama

Reklama