Reklama

Reklama

Vařte jako šéf!

(pořad)
Reality-TV
Česko, 2013, 25 min

Režie:

Jiří Charvát

Kamera:

Adam Kruliš

Účinkují:

Zdeněk Pohlreich

Obsahy(1)

Nejrespektovanější kuchař u nás několik let napravoval české hospody v televizním hitu Ano, šéfe! a naučil diváky správně grilovat v pořadu Šéf na grilu. Správný kuchař musí nejdříve zvládnout základní řemeslné znalosti – a zábavná kulinářská podívaná Vařte jako šéf! je plná praktických rad, které pozvednou vaše kuchařské schopnosti. Dostanete v ní tipy na suroviny, techniku i recepty, které vás pasují na opravdové kuchaře. Během šesti dílů zaměřených na vejce, polévky, omáčky, úpravy masa, lehká jídla, gril a saláty, ryby a těstoviny dostanou tři mladí kuchařští učni – a s nimi i vy – od Zdeňka Pohlreicha užitečně informace o základech řemesla, surovinách a správné technice vaření. Nenechte si proto ujít jedinečnou novou kuchařskou show a povzneste spolu se Zdeňkem Pohlreichem své kuchařské schopnosti na umění! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (68)

blitzer 

všechny recenze uživatele

Příjemný, užitečný a esteticky vydařený pořad o vaření, který se snaží tuto činnost diváky alespoň v základech naučit, nejde zde - jako v případě mnoha jiných kulinářských pořadů - o pouhé předvedení receptu (i když v několika případech jsem tady nabyl taky takového dojmu). Pomocní kuchtíci / učni mi nijak zvlášť nevadili, jen se mi občas nelíbilo jejich (zřejmě hrané) nadmíru servilní chování a pochlebování Pohlreichovi, o jehož kulinářských schopnostech netřeba pochybovat. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Hodnotím poctivě po všech dílech a byť je Zdenda můj oblíbenec, musím se upřímně přiznat, že toto mě silně nudilo. Z pořadů s šéfem jsem zvyklá na jiný level. Tohle mi připadalo jako když někdo natáčí praktickou výuku na soukromém učňáku kuchař-číšník Zdeňka Pohlereicha. Edukačně asi dobré, už vím, jak dělat test čerstvých vajec, ale zbytek jídel stejně vařit nebudu. Třeba ryby, jak správně pravil Zdeněk, se u nás nežerou, neb je nikdo neumí připravit bez kostí. A já to neodfiletuju tak jako Zdeněk, ani kdybych si ten díl pouštěla v nekonečné smyčce. Ani jsem to neměla v úmyslu, čekala jsem spíš tradiční šéfovu zábavu a té se mi nedostalo vůbec. Ti tři ňoumové tam byli naprosto marní, nemělo to emoce, nemělo to žádnou spontaneitu, nemělo to civilnost, nemělo to říz. Takže nic, co mám v pořadech s Pohlereichem tak ráda. Bylo to sterilní a atmosférou podobné jako ty moderní televizní shoty o vaření typu "Božské dorty od Markéty" aneb: čum, jak se ti to v životě nepovede doma uplácat, kdyby ses posral a ještě to stojí patnáct set. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Skvělý kuchařský pořad plný praktických rad a ponaučení jak správně vařit. Pořady se Zdendou Pohlreichem mám už odjakživa v oblibě a snad všechny jsem je viděla celé. Konečně někdo, kdo té naší malinkaté zemičce dělá dobré jméno :-). P.S. Velkým nedostatkem tohoto pořadu, který mě místo plného hodnocení donutil oznámkovat 4mi hvězdičkami jsou 3 kuchtíci, kteří pořadu nemají skoro co nabídnout. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Ale ano, tři pologramotné čtvrtvařečky a jejich servilní žvásty a orgastické výkřiky u vejce, které je sice ztracené, ale přesto je vidět na kulajdách a jiných srajdách. Přeze všechno si myslím, že averze jistého gurmána a seržanta Kulyka k šéfovi, pramení už ve výše zmíněné pochutině, neboť je nesmírně zhrzen, že se poblífka nejmenuje Kulykajda, Kuldo, ty jsi pomsta sama a neodpouštíš. Znám i tvou nechuť žrát menu ve 4D, ale, kurva, je to lepší, než smažák obalený ve špatně prokátrovaném písku, politý půl litrem salmonely, pravda, přehledně nablitý na talíř z RaJe. Takže, jasně, Zdenda je Měchačka prapodivná, utíkající za kopečky v nepochopitelný rok a klasický předrevoluční vekslák se žrádlem, rozuměj, zloděj, tak jak je z dob socialismu známe, jedna verbež zelinářů, řezníků a jiných kokotích hlav, nic sympatickýho. Je to vlastně jen velká reklama a sebeprezentace... ale vést polemiku, jestli bujón z kostky, nebo poctivě a přitom snadno, je asi zbytečné, vítěz je jasně daný. Pořad má tedy pořád svůj řád a kdejaký neřád se leda může chytit za vyschlé varle, když sype mrtvého muže na flaksu a hlásá něco o gastronomii, takové hajzly bych nepustil do kuchyně ani v Bergen-Belsenu. Nicméně kolik lidí, tolik chutí...každopádně Zdenda klidně na Hrad, neboť u nás je již zavařeno a provařeno vše, takže by mohlo být pouze lépe. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak jsem po prvním díle v rozpacích. Samozřejmě to kopíruje Gordonovo vaření pro radost (včetně psaní křídou na tabuli!), ale u Gordona alespoň máme empatického kameramana. Tady točí na kameru trdlo, které neumí zabrat detail, hlavně detail toho, o čem se mluví, což u vysvětlování postupu při vaření je důležitá věc. A kde to nezkazí kamera, tam se nasadí zběsilý střih. Ocenil bych komornější tón a skutečně podrobnější vysvětlování. Ne, že se řekne - děláš to blbě -, ale už se neřekne, co dělá blbě, a jak to teda dělat dobře. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama