Reklama

Reklama

Město pod Hněvínem

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1969, 30 min

Obsahy(1)

V těle královského města Mostu byla nalezena nebezpečná látka - hnědé uhlí. A středověké město, které přežilo nájezdy, plenění, války i požáry, umírá. Je něco, co by z Mostu stálo za záchranu? (sator)

Recenze (6)

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást rokem výroby. Kvalitní dokument o Mostě a jeho historických památkách. Otázka je, proč jsem dal průměr. Dokument ve své podstatě nebyl vůbec špatný, ale osobně mě moc nebavil, protože nejsem památkář. Celý dokument je prakticky o stavebním vývoji města a jednotlivých domech a jejich historické stavbě. Ale určitě u někoho jiného by uspěl více než u mě. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

To je od filmařů pěkné, že se rozhodli zvěčnit mostecké významné památky. Ale jakým komentářem to proboha doprovodili?! Že po starém městě nic nezbyde, i vzpomínky na něj že vyblednou jako staré fotografie. Ani slovo o hodnotě města jako celku nebo o krajině; místo toho zazní věta "Jenže je tu uhlí." Fuj. Trochu mi natočení tohohle filmečku připomíná jednání nacistů, když vyhlazovali židy a zároveň v Praze zřídili židovské muzeum. ()

Lajty 

všechny recenze uživatele

Dokument spíše zaměřený na vnitřky významných domů, ale pro historiky vynikající materiál o významu a historické důležitosti starého města Mostu. Komunisté se na toto příliš nekoukali, jinak by se nestalo to, co se stalo... ()

Reklama

Reklama