Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 2

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (523)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $12miliónov║ Tržby USA $67,130,572║ Tržby Celosvetovo $145,930,572▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ U mňa spokojnosť, v pohode dravý, nechutný, bizard horor ako má byť v rámci tejto série. Drží si to dobré napätie, temnú atmosféru, výborný spád. /70%/ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Z těch letošních Hororů, co jsou už venku, je Evil Dead Rise, jasný vítěz a to po všech stránkách. A jelikož se blíží letní Hororová odstávka, tak jsem si jistý, že tohle už jako No.1 v první polovině letošního roku zůstane. V té druhé to vidím na Saw 10. Samozřejmě, co se brutality týče. No každopádně, tohle jsem si hodně užil. Už od úvodních minut bylo jasný, že to bude naprosto děsivá jízda. Perfektní Gore (u scény se struhadlem, jsem měl co dělat), slušný tempo, strašně rychle mi to uteklo, skvělá kamera, bylo to nechutný, zvrácený, litry krve, no prostě paráda. V závěru nechyběla motorovka ani krvavý déšť. Tady prominu i ty děcka, které v tomhle žánru moc nesnesu. Jasná pětka, parádní Hororový zážitek. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pod raimiho komentář se klidně podepíšu. Žádná revoluce se nekoná, nové Evil Dead je názornou ukázkou woke propagandy, která jako rakovina sežrala komplet celej Hollywood. Holky si tu hrajou na kluky (a opačně), osmiletá holčička chytřejší než dospělé matky, chlapi v mini rolích, aby mohli do pár vteřin zařvat. Vyserte se už na to! Navíc tu dost citelně chybí zběsilé kamerové nájezdy, tolik typické pro původní trilogii, černý humor ( ale ten absentoval už minule) a co je hlavní - změnilo se prostředí. Z děsivého a odlehlého lesa se děj přesouvá do klasického paneláku (i když tmavého jako prdel!) a atmosféra je najednou v hajzlu. Mít to jiný název a nelákat na slavnou značku, s kterou to má jen pramálo společného, hodnotil bych asi líp. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Technicky skvěle natočený film, jehož jednotlivé scény, jsou parádně vystavěné, takže to na první pohled působí jako kompetentní horor a zástupce značky Evil Dead. Ovšem i přes všechny snahy to strašně nudí a vůbec neděsí. Ono to totiž nefunguje jako celek. Není tu dost odmlk, dost jasných sázek, dost uvěřitelného vývoje ve vnímaní postav. Tón se neustále nemůže rozhodnout ke kterému Evil Deadu chce mít blíž a tak nakonec nepůsobí vůbec jako Evil Dead. Není to dost konceptuálně zajímavý horor se šarmem, není to dostatečně béčkový a není tu nikdo se šarmem Bruce Cambella. Přitom by stačilo obstát aspoň v jedné z těchto kolonek. Možná povrchně to působí jako součást sérii, ale vůbec to tak není. Ve výsledku je to průměrný horor podkopaný snahama být Evil Dead. Musím ale vychválit Alyssu Sutherland jako démoni mámu, ten výkon z toho udělal aspoň něco zapamatovatelnýho. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Najít v posledních 5 letech dobrý horor je zhruba tak obtížné, jako najít pannu mezi dvanáctkami. Od úvodní scény bylo nad slunce jasné s jakou píčovinou budu mít zase co do činění. Poté už se pouze jen stupňovalo neustále narůstající přehlídka zoufalství, debility a především neuvěřitelné nudy. Všechno se hroutí na zcela dementním scénáři, katastrofálně zvolené lokalitě (přesunout děj z lesa do paneláku mohlo napadnout jen kolosální píču), kde se tato šílenost odehrává a především nesmírně uboze napsaných postavách, kde nemůžou samozřejmě chybět lesby a transky. Všichni herci, herečky a zástupci neidentifikovatelného pohlaví jsou vám tak krajně nesympatičtí, že je vám zcela lhostejné, jak se bude snímek vyvíjet a jak skončí. Absolutní ztráta času. Ze soudku toho povedeného stojí za zmínku snad jen technická úroveň vraždiček. [15 %] ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Při přehrávání gramofonových desek jsou značené jako: One 13. listopad 1923, Two 24. leden 1923, Three 24. leden 1923. Navíc u „dvojky“ hlas mnicha datum potvrdí. Chronologicky to tedy nedává smysl a deska č. 1. by měla být správně datována 13. 11. 1922. (Haymar)
  • Film obsahuje několik odkazů na jiné klasické kousky ze svého žánru, například Vymítač ďábla (1973) – zvracení, nebo Věc (1982) – závěrečný mutant. (Haymar)
  • Na rozdíl od předchozích filmů, odehrávajících se v chatě v lese, se tento snímek odehrává ve městě. (HanzoBureshi)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama