Reklama

Reklama

Smrtelné zlo: Probuzení

  • USA Evil Dead Rise (více)
Trailer 6

Snímek Smrtelné zlo: Probuzení, od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit. (Vertical Entertainment)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (523)

Claw 

všechny recenze uživatele

"Smrtelné zlo: Probuzení" je přesně to, co jsem očekával: slušné pokračování, nic víc, nic míň. Režisér a scénárista Lee Cronin si vede řemeslně dobře, přidává krev a sliz, zabíjí postavy, u nichž by se dalo očekávat, že přežijí nejeden horor, a přihazuje pár narážek na původní filmy, aby uklidnil dlouholeté fanoušky všeho, co se týká "Evil Dead" (např. odkazující scéna s letící oční bulvou). Bohužel film plýtvá slibnými lokacemi, když většinu děje omezuje na jeden byt, kde nevytváří příliš atmosféry ani děsivé lekačky. Ne že by se film nesnažil, je tu pár zapamatovatelných scén (vana z traileru), ale vše ostatní už bylo v předchozích filmech uděláno lépe. Kromě několika kreativních rozhodnutí na konci tu není moc invence, kterou je série známá. Také postavy zůstávají po celou dobu extrémně plytké. Téma mateřství rovněž není v hororu zrovna nové, takže hluboký příběh zde nehledejte. Filmu velmi chybělo více nápaditosti a kreativity (jak v příběhu, tak v režii) a postavy, na kterých by mi skutečně záleželo. Nakonec je "Probuzení" sice schopnou napínavou podívanou, ale tak trochu průměrným příspěvkem a nemyslím si, že na něj budu vzpomínat se stejnou láskou jako na originál nebo remake z roku 2013. /60%/ ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Z těch letošních Hororů, co jsou už venku, je Evil Dead Rise, jasný vítěz a to po všech stránkách. A jelikož se blíží letní Hororová odstávka, tak jsem si jistý, že tohle už jako No.1 v první polovině letošního roku zůstane. V té druhé to vidím na Saw 10. Samozřejmě, co se brutality týče. No každopádně, tohle jsem si hodně užil. Už od úvodních minut bylo jasný, že to bude naprosto děsivá jízda. Perfektní Gore (u scény se struhadlem, jsem měl co dělat), slušný tempo, strašně rychle mi to uteklo, skvělá kamera, bylo to nechutný, zvrácený, litry krve, no prostě paráda. V závěru nechyběla motorovka ani krvavý déšť. Tady prominu i ty děcka, které v tomhle žánru moc nesnesu. Jasná pětka, parádní Hororový zážitek. ()

Reklama

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

,,Groovy“? Vyloženě ne, víceméně zbytečný projekt si ovšem dokáže plně obhájit svou existenci, protože Lee Cronin ctí odkaz původního Evil Dead, zároveň se skutečně vydává svou krapet vlastní cestou a výsledkem je řemeslně nadstandardní hororová jízda, která svou formou jednoduše neurazí, jen jednoduše nemá příliš šanci zaujmout toho, kdo dodnes ctí původní trilogii.... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEPŘIPOMÍNÁ TI MÁMA OBRÁZKY Z TÝ KNÍŽKY?“   - tak logicky – připomíná! A taky mi to připomíná předešlý filmy. Což – je zase – logický, páč za filmem stojí Raimi a Campbell. Je fajn, že je to hodně o hororu. Žádnej sáhodlouhej úvod… brzo jde do tuhýho. Jenže nějak mě to nebere. Nevím, jestli je to tím panelákovým prostředím… ale spíš to bude tou jednotvárností. Je tady pár zajímavejch nápadů, ve scéně s pilou prostě znovu vidím Ashe Williamse, ale… prostě víckrát to vidět nepotřebuju.  ///   -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Jedná se o nejvýdělečnější film série. Původně měl být jen streamován na HBO, ale díky pozitivním ohlasům šel do kin, kde vydělal cca 120 mil. $. (Rozpočet 20 mil. $) 2.) Bratři Raimiové sepisují „Bibli“ Evil Dead, která má určit další (a jediný) směr série. 3.) Thx za titule „Petra Procházková“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Široká ústa Alyss Sutherland a rozpolcený nos Lily Sullivan v akci. Mistrně zrežírované a notně krvavé. Film vyvolával dojem, že se jedná o parodii na pověstnou hororovou sérii Evil Dead, vždy se ale vzápětí objevila scéna či moment, kdy se režisér snažil to vyvrátit. Staré gramofonové desky a nález Knihy smrti odstartuje krvavé rejdy v jednom baráku. Ještě než se to rozjede, usoudilo se, že by se divák mohl blíže seznámit s postavami. Rozhodně to není nejlepší pasáž filmu. Největší přednost má totiž film ve své krvavé efektnosti. Lee Cronin se vybičoval k neskutečnému režijnímu výkonu. Nebylo nikterak těžké překonat stařičký Evil Dead, překonána byla ale i verze Lesního ducha z roku 2013. Zajímavé je i srovnání s pojetím původního Lesního ducha, kdy jsme se tehdy ocitli v lesní chatě s mužským hrdinou, Brucem Campbellem. Dnes už něco takového nehrozí. Hororům prostě vládne ženské obsazení. Sam Raimi se postaral s Campbellem o produkční záštitu. A jakmile se film rozjede po vyslovení zaklínadla ze starého vinylu, už se tahle hororová podívaná stane nezastavitelnou. Alyssa Sutherland by se mohla stát novodobou královnou hororu, i když údajně horory nesnáší. Pokusy o herecké výkony z počátku filmu opravdu můžeme pominout, každý přece čeká, jaké krvavé šílenosti se vyvalí. A v tomhle ohledu se urodilo. Samozřejmě, že otrlý divák utrousí, že to je takový krvavý standard. Nejsou ale jen otrlí diváci, jsou také citlivky, které budou mít z filmu solidní noční můry. Dokonce se povedlo i finále, které přišlo se "stmelením" rodinky do jednoho pekelného monster shluku. Do akce se dostane i motorová pila, kupodivu předchozí scény ji hravě překonaly. Lee Cronin vykoupal diváky v krvavé lázni. Zbroceni krví se vydali na společnou hororovou jízdu, která se zařadí mezi velké hororové zážitky. 10/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (26)

  • Film měl mít původně premiéru na streamovací platformě HBO Max, ale nakonec se rozhodlo, že snímek půjde do kin. (HanzoBureshi)
  • Film obsahuje několik odkazů na jiné klasické kousky ze svého žánru, například Vymítač ďábla (1973) – zvracení, nebo Věc (1982) – závěrečný mutant. (Haymar)
  • Ve filmu je množství odkazů na předchozí díly. Auto s drtičkou „Fonda's Tree Surgery“ odkazuje na původní „lesní tématiku“ ED jedničky a dvojky. Další z aut dole v garáži má SPZ „T7H238“, kde čísla odkazují na předešlé filmy (rok): Smrtelné zlo 2 – 1987, Armáda temnot - 1992, remake Lesní duch – 2013 a 3. série Ash vs. Evil Dead – 2018. (Haymar)

Související novinky

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

Sam Raimi se opět točí kolem hororového žánru

12.07.2024

Populární režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) nám nadělil svůj zatím poslední režijní počin v roce 2022 díky příspěvku do marvelovského univerza, kterým byl vlažně přijatý Doctor Strange v… (více)

Další Smrtelné zlo je na cestě

Další Smrtelné zlo je na cestě

27.04.2024

Legendární hororová série Evil Dead se po letech rozjíždí do vysokých otáček. Poté, co loňský počin Smrtelné zlo: Probuzení od Leeho Cronina zaznamenal v kinech velký divácký zájem a na světových… (více)

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama