Reklama

Reklama

Kung Fu zabiják

  • Čína I ke žen te wu lin (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mistr bojových umění a policejní instruktor kung-fu Hahou Mo (Donnie Yen) nechtěně zabije při souboji svého protivníka a je odsouzen na 5 let do vězení. Po 3 letech však někdo začne v Hongkongu zabíjet jiné Mistry a Hahou Mo nabídne policii, že jim pomůže vraha dopadnout, pokud ho z vězení propustí. Začíná tak hon na zločince, který ovládá nejrůznější styly boje beze zbraně i se zbraněmi, a postupně vychází najevo, že vše nebude tak jednoduché a průzračné, jak se na začátku zdálo. (Tamten)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (60)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Instruktor bojových umění Hahou Mo (Donnie Yen) při souboji neúmyslně zabije oponenta a odpykává si svůj pětiletý trest ve vězení. Jednoho dne upoutá jeho pozornost v televizi zpráva o mrtvém muži v tunelu. V tu chvíli požaduje schůzku s policistkou Luk Yuen-Sum (Charlie Yeung), která je pověřena vyšetřováním, protože je přesvědčen, že může pomoci dopadnout vraha... Příběh skrývá i nějaké to překvapení a hlavní postavy nevyloží hned všechny karty na stůl. Ze začátku to vypadá, že Donnie Yen hraje druhé housle, ale není to tak, protože dostane prostor v bojových scénách. Baoqiang Wang jako bojovník s fyzickým handicapem, který kompenzuje studiem bojových umění, není vůbec špatný. Věnování producentů před závěrečnými titulky se povedlo. Donnie Yen má v titulcích uveden také kredit jako Action Director. Jako Martial Arts Director jsou uvedeni Yuen Bun a Yan Hua. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas si pustit hong-kongskou akční kinematografii to prostě chce. Mé kung-fu je lepší než tvé! Tahle zápletka je starší než svět sám :) Navíc, když tu máme Donnie Yena, tak je to záruka velmi kvalitní akce. Což platí i zde! Plus poměrně nápadité bojové choreografie na nezvyklých místech. Za mě rozhodně slušná podívaná... ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nenápadný film, který z klasické béčkové zápletky graduje k finále, jež je skutečně choreograficky výborné. Jsou zde zajímavé nápady, například dostat ty bambusové tyče k bojujícím bylo zábavné i neotřelé. Docela se mi začíná zamlouvat, že někteří tvůrci se snaží o to, aby i ta levná béčka vypadala hodně dobře. Tohle se povedlo. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Kung Fu Jungle je filmem, který vnáší do moderní podoby asijského akčního filmu závan mystiky a tradic bojového umění i samotnou přehlídkou filmařských technik používaných u tohoto žánru a je i jeho poctou. Na pozadí klasického kung-fu příběhu o tom, kdo je Bojovník č. 1 mezi Mistry různých technik se rozvíjí smrtonosný thriller, kde psychopatický zabiják má potřebu si dokázat, že pod jeho údery umře každý z legendárních postav z branže. Zbývá mu už jen zabít Donnieho... Po čase perfektní žánrovka, která vsadila na maximální efektivitu soubojů, kde se mlátí hlava nehlava v zajímavých interiérech (souboj na obřím skeletu) či venku mezi kamióny a celé to má říz. Však taky výběr bojovníků je excelentní (šaolinský výcvik). Oproti Special ID diametrální a vítaný přesun k rubačkám, které odsýpají a je jich dostatek. To nejhezčí, ale přijde až nakonec u titulků. Až tam si fanoušek martial arts filmů uvědomí, že ty obličeje různých starých pánů jsou opravdu ti herci z classics kung fu movies a že vlastně celý film je prošpikován cameo postavami slavných producentů, režisérů, herců, drsňáků z legendárního kaskadérského týmu Sammo Hunga až po samotného tatíčka Raymonda Chowa, bez kterého by možná ani tenhle žánr neexistoval. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JSEM TU, ABYCH SE S VÁMI UTKAL NA ŽIVOT A NA SMRT…“ /// Když se v Číně objeví týpek, posedlej touhou dokázat, že kung-fu je nástroj k zabíjení, musej vypustit z vězení Donnieho Yena, aby s temnou stranou srovnal poměr sil. Akční krimi, ve který jsou policajti navíc. Stačil by jen Donnie a pazgřivec Baoqiang Wang. Dobrý choreo a fajnovej vizuál zastiňujou příběh, což nebude nijak vadit obdivovatelům Yena v akci. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Dlouho jsem neviděl nikoho rvát se jak o život. 2.) Thx za titule ,,langi“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE **** NAPĚTÍ ne ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • V Hongkongu vyšla snímka aj pod názvom A Man's Fighting Arts. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama