Reklama

Reklama

Velké ticho

  • Česko Velký klid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Brutální vrah Tigrero alias Loco (Klaus Kinski) vede skupinu chamtivých lovců lidí, kteří pronásledují bandu desperátů skrývajících se v zasněžených horách Utahu. Silence (Jean-Louis Trintignant) je němý pistolník, jehož si najme mladá žena Pauline (Vonetta McGee), když Locova banda zavraždí jejího manžela. A Silence rozpoutá boj dobra se zlem pro spravedlnost a pro pomstu... (monolog)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (181)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zápletka a zasnežené kulisy sú fajn, ale to by to musel točiť schopnejší režisér ako Corbucci. Ja sa ani nečudujem tomu Rickovi Daltonovi, že sa mu nechcelo hrať v tých spaghetti westernoch. Jasné, Leone niet o čom, to je iná liga, ale kokos postsynchrony v Great Silence boli asi najhoršie, čo som z talianskej produkcie videl (a to som videl kadečo!), pritom som pozeral taliansku verziu, ktorá býva štandardne lepšia. Niektoré postavy dokonca rozprávali, aj keď sa im neotvárali ústa. ()

Listeroman 

všechny recenze uživatele

Nádherná zimní krajina Alp (čti Utah) a krutá atmosféra neobvyklého westernu, který očividně sloužil, jako velká inspirace pro Tarantina a jeho Hateful Eight (2015). Souboj němého Silence a nemilosrdného lovce lidí Loca je nepředvídatelný a zatraceně napínavý. Skoro bych hledal v režii stopu Sergia Leone, protože příběh Silence to od jeho veleděl opravdu nemá daleko. Sice se toho ve filmu zas tak moc nenamluví. Zápletka není nějak složitá. Přesto je to ale jeden z těch nejlepších spaghetti westernů, kde ovšem vyprahlé pouště a zpocená čela nahrazují bílé hory a zmrzlé kníry. Hudba Ennia Morriconeho samozřejmě ještě o velký kus přidává na tuhé atmosféře. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Krutost tohoto filmu graduje až k neuvěřitelně zlému a neočekávanému konci. Jean-Louis Trintignant dokonale ztvárnil tragického hrdinu Silence, v jeho roli si nedokážu představit žádnou z ošlehaných tváří tohoto žánru, dokonale mi tam svým až měkce chlapeckým výrazem sednul. Klaus Kinski a jeho bezskrupulózní grázl, další jednička s hvězdičkou, Frank Wolff, Vonetta McGee a vlastně všichni ostatní herci vytvářeli pro mne na poli westernu dosud nepoznaný filmový zážitek, tohle není zábava, tohle je kruté a nesmiřitelné drama okořeněné patřičnými ingrediencemi pravého westernu. Jasných pět. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Trintignant jako Eastwood a McGeeová jako Cardinalová. Tím veškerá podobnost s filmy S.Leoneho mizí. Spíše bych odkázal na Fulciho. Sněhový western o lovcích banditů je syrovou výpovědí o světě plném násilí, kde se zákony ohýbají tak, jak se komu hodí. Mrazivá atmosféra, standardní Morricone a spousta mrtvol. Krví se nešetří. Pátá hvězda za konec. p.s. Trintignantovy jizvy po očkování měla maskérka zakrýt, ne? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na divokom západe to mali už v 19. storočí pekne kapitalisticky rozbehnuté. Vrahov hľadali lovci odmien, ktorí ich vraždili, tých potom vraždili tí, ktorých si najali rodiny, ktorým zabili lovci odmien príbuzných. Tento western nie je obzvlášť dobre nakrútený, pôsobí celý čas akýmsi veľmi divným dojmom a stále som rozmýšľal, aká by to bola pecka v rukách Leoneových, alebo Mannových. Ale po čase si človek na Corbucciho štýl chtiac nechtiac zvykne a potom príde záver, ktorý nás úplne odrovná svojou šokantnosťou a nepredvídateľnosťou. Riešia sa tu stále zranené ruky, Trintignant sa tu viac podobá na Eastwooda, ako na seba, ale je nemý a tak pôsobí stále tajomným dojmom. Kinski a Moriconneho hudba sú opäť stopercentí. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • ! SPOILER ! Během finální scény zemře dvacet lidí. (DaViD´82)
  • Sníh ve městečku Snow Hill byl vytvořen za pomoci mnoha galonů pěny na holení. (DaViD´82)
  • ! SPOILER ! Byl natočen i alternativní konec, kdy do závěrečné scény, těsně před zastřelením Silence, vtrhne na koni přeživší šerif Burnett a společně pak vystřílí celou partu lovců odměn. Přežijí tak všechna rukojmí včetně Pauline. (DaViD´82)

Související novinky

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

Zemřel herec Jean-Louis Trintignant

17.06.2022

Francouzská i světová kinematografie v pátek přišla o další velkou filmovou hvězdu, ve věku jednadevadesáti let totiž ve francouzském městě Uzès zemřel držitel ceny César, Zlaté palmy z Cannes i… (více)

Reklama

Reklama