Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Luc Besson, Robert Mark Kamen | Hudba: Nathaniel Mechaly | Distribúcia: 20th Century Fox | Štúdio: EuropaCorp, Canal+, Ciné+, M6 Films | Rozpočet: 48 miliónov $ | Tržby: 325,8 milióna $ | Ocenenia: - || Dojná krava Bessona a spol v podobe nového dielu série Taken priniesla na svet nevýrazný, beznápaditý film, ktorý sa ani náznakom nepribližuje prvým dvom dielom, hlavne teda tomu prvému. O to viac zarážajúce to je, že Megaton režíroval i už spomenutú dvojku, no tá mi prišla ešte plná fantázie a akčnej invencie, pričom tretí diel je len samé klišé a predvídateľné konanie totálne plochých postáv bez štipku vybudovanej psychiky. Je to strašná škoda a rozčarovanie, pretože Taken patril k tomu najlepšiemu, čo tento žáner priniesol na plátna za posledné roky. Takto to vyzerá, keď umelci nevedia, že je lepšie skončiť v tom lepšiom... 20% | FullHD, THX, EN DTS | ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Liam Neeson si zahral svoj štandard a je späť v akčnej úlohe. Je to len dobre a hoci pôsobí niekedy už unavene, z Bryna Millsa a jeho vlastností ťaží veľa. Naštvaný výraz je stále predajný element série a v spojení s dobrými akčnými scénami si ho dokážete užiť. Hoci akčné scény striedajú dvojicu naháňačiek, pästných súbojov či povinné prestrelky - obávam sa, že mnohí diváci budú zase vyplakávať na použitý štýl šialenej kamery i sekundového strihu, ktorý im sčasti znemožní sledovať čo sa deje. Ruku na srdce, každú naháňačku Neeson musí prežiť a zbesilé skákanie záberov umocní ešte nový element a to jest priblíženie kamery na maximum. Áno, je to neprehľadné, no súčasne iné a osobne som s tým štýlom problém nemal. Striedanie dejových a akčných scén funguje, ale po hodine sa predsa ukáže Los Angeles fádnejšie ako exotický Istanbul či Paríž v jednotke. V tomto smere dôjde tretiemu Takenu dych rýchlejšie a navyše je najdlhším dielom v sérii (109 minút). Napriek tomu si myslím, že je na kvalitatívne vyššej úrovni ako dvojka. Zápletka je lepšie budovaná, akcia má grády, vyústenie je akceptovateľné. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

"Something terrible has happened. And I want you to hear it from me first. Your mom... she's dead. Someone murdered her in my apartment. It looks like I did it. I don't know why. I don't know who. But I'm going to find out. Listen carefully, Kim. No matter what anyone says, don't trust them." Tak tady máme další pokračování s badass Liamem Neesonem v hlavní roli. Čistý průstřel, ta třetí hvězda snad jen z nostalgie. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $48miliónov║Tržby USA $89,256,424║Tržby Celosvetovo $326,479,141▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,644,031 ║ Tržby za predaj DVD v USA $14,212,126   ║ pomaly ale isto klesá úroveň tejto série, škoda, najviac bolestní je strih pri akcii, to je čistí blikot, v podstate akcia ako taká tu už nemá tie správne grády, lebo sledujeme len to čo sme už videli a po nových nápadoch sa zľahla zem, ináč dej a jeho chabá kostra bez lepšej iskry ešte ako tak ujde v rámci danej tvorby a režisér Olivier Megaton by to mal už zabaliť to je fakt des čo pod jeho roztrasenými rukami vzniká, v konkurencii akčných peciek roka 2014 a la John Wick a Equalizer je Taken 3 len šedá myš /45%/ ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)
  • Neeson si za túto rolu vypýtal 20 miliónov dolárov, čo zhltlo takmer polovicu rozpočtu. (Arsenal83)
  • Když Stuart (Dougray Scott) mluví o minulosti Malenkova (Sam Spruell), tak ten při přestřelce v baru používá českou zbraň Sa vz. 61, známější pod názvem Škorpion. Mills (Liam Neeson) ve filmu střílí z následujících zbraní: pistole Glock 17, pistole Beretta 92, brokovnice Remington 870, útočná puška AR 15 a jistý klon pistole Colt 1911 (s největší pravděpodobností Springfield 1911 TRP .45 APC). (H4dos)

Reklama

Reklama