Reklama

Reklama

Generální manažer týmu amerického fotbalu se musí rozhodnout, jak naložit s možností prvního výběru při draftu, do kterého zbývá zhruba 13 hodin. Manažer Sonny Weaver má před sebou nejdůležitější den nadcházející sezóny. Den draftu. Tým Cleveland Browns má právo první volby, to znamená, že si může z mladých hráčů, kteří jsou k dispozici, vybírat jako první. Nejžhavějším kandidátem je Bo Callahan, vítěz Heismanovy trofeje. Sonny se musí rozhodnout, zda ho vezme a co je kvůli tomu ochoten obětovat. Zároveň se nedávno dozvěděl, že jeho přítelkyně Ali čeká dítě. Fanoušci Clevelandu jsou velmi nadšeni z toho, že by za jejich tým mohl nastoupit právě Callahan, jenže Sonnymu se na něm pořád něco nezdá. Večer začíná draft, který vysílá celostátní televize a tým Browns má deset minut na svou první volbu... (TV Nova)

(více)

Videa (52)

Trailer

Recenze (253)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle je paráda. V tomto případě je celkem jedno, jestli pravidlům amerického fotbalu nerozumíte, protože o hru jako takovou prakticky nejde. Hlavním motivem je pohled do zákulisí draftu, při kterém jednotlivé týmy na poslední chvíli licitují a nimrají se v detailech týkajících se hráčů. Svou roli může hrát i to, zda zbytek týmu přišel svému kapitánovi na narozeniny či reakce po úspěšném hitu. Práce agenta je tady vykreslena jako adrenalinová záležitost a oceňuji, že vše se motá především kolem amerického fotbalu a nějaká soukromá dramata, byť jsou v menší míře přítomna, nezabírají velký prostor. Vše pak vyvrcholí při samotném draftu, který jsem sledoval takřka bez dechu. Ani castingu není co vytknout. Kevin Costner tady sedí jak pr*el na hrnec, zdatně mu sekundují Jennifer Garner či Denis Leary a skvostně jsou obsazeny i vedlejší postavy v čele s esy jako jsou Frank Langella či Ellen Burstyn. Reitman mě tady strašně překvapil a Draft Day si troufám zařadit do TOP 10 sportovních filmů. 90% ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Když na to přišlo, byl to vážně hukot; pořádná jízda, v jejímž středu by se jednou toužil ocitnout snad uplně každej mužskej s koulema na správnym místě (/Jennifer Garner) - bez rozdílu sportovního vyznání. (A že já NFL neholduju ani v nejmenšim.) --- "How is it that the ultimate prize in the most macho sport ever invented is a piece of jewelry?" (Takhle precizní timing hlášek se jen tak nevidí!) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, veľmi rýchlo sa mi z tých mien, ich kombinácií a rôznych špekulácií okolo kupovania či predávania hráčov, zatočila hlava. Navyše americký futbal je pre mňa španielska dedina a tak to aj zostane. V podstate som po obsahovej stránke trpel, no technická nie je vôbec zlá, pričom tu je tiež príjemné herecké obsadenie. Slabší priemer. 55/100 ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Jedna taková pěkná pohádka ze sportovního odvětví, kde opět hraje prim Kevin Costner. Draft a jeho zákulisí se mi líbilo a Kevinovi se opravdu dařilo smlouvat. Sakra takovýho manažera bych bral do svýho týmu všema deseti. Je pravda, že závěrečná půlhodinka byla pěkná hra nervů, ale to jak z ní vybruslil, to si nezaslouží pochvalu, ale místo v síni slávy. Bavil jsem se a to je důležitý, i když sportovní filmy to se mnou mají jednodušší... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fajn námet o celom tom pôsobivom zákulisí vyjednávania pred draftom a počas draftu. Aj keď hneď na úvod musím povedať, že oveľa viac by som ocenil, keby bol sfilmovaný radšej námet z hokejovej NHL, keďže NFL ide prakticky úplne mimo môjho športového sledovania a fandenia. Nuž, ale aj toto bolo zaujímavé a pekne vystihnuté aké šachy sa odohrávajú medzi manažérmi veľkých klubov. Aj keď musím s poľutovaním uznať, že ten záver mi prišiel dosť absurdný. Hlavne keď Seattle Seahawks vymenili všetko to čo ešte pred pár hodinami získali a v podstate boli zmierení, že Boa aj tak mať nebudú. Áno, šport síce často postráda logiku, ale žeby až takto? No nie... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Příběh se měl původně odehrávat v zákulisí týmu Buffalo Bills, ale Cleveland se pro potřeby filmu nakonec hodil lépe. (007.)
  • Keď Vontae Mack (Chadwick Boseman) telefonuje Sonnymu (Kevin Costner), tvrdí, že je vo Virginii, avšak pri zábere na jeho auto je vidieť, že prechádza okolo hotela The Bertram Inn & Conference Center v Aurore, štát Ohio. (Real Tom Hardy)
  • Filmování probíhalo na Manhattanu v New Yorku a v aquaparku Wildwater Kingdom v ohioském městě Aurora. (reich)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno