Reklama

Reklama

Phar Lap: Národní hrdina

  • Austrálie Phar Lap (více)

Obsahy(1)

Phar Lap byl závodní kůň, kterému nikdo nevěřil. Naději a víru v něj měli jen zkušený trenér Telfort a malý chlapec Tommy, který se o něj staral. Snili o tom, že se kůň stane šampionem bez ohledu na jeho pět prvních porážek na začátku jeho závodní kariéry. Byla to právě dětská láska a emotivní sepětí mezi chlapcem a zvířetem, která udělala z Phar Lapa neporazitelného závodního koně. Jeho výsledky však byly mnoha lidem trnem v oku... (Mercury Praha)

(více)

Recenze (115)

misterz 

všechny recenze uživatele

Priemerná dráma s dostihovou tématikou. Film je natočený nudnou, nezáživnou formou, možno aj to je dôvodom, prečo som si k hlavným hrdinom nezískal skoro žiaden vzťah. Samozrejme, preto o nejakej vypätejšej emotívnej atmosfére nemôže byť ani reči. Jednoducho ako prišlo tak aj odišlo. Pár scén, hlavne v spojení s dostihmi, však dokázali vytrhnúť zo šedivosti priemernosti, takže lepší priemer. 65/100 Videné počas Challenge Tour 2015: 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Vynikající australský snímek z dostihového prostředí. Příběh neporazitelného koně je natočen s citem a porozuměním pro tato zvířata, i pro sport, který reprezentují. Divák si po jeho shlédnutí koně prostě zamiluje a uvědomí si, že bohužel ne tato ušlechtilá zvířata, ale často lidé "tvoří" výsledky dostihů. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Ze začátku nudný film, který vysvitne v momentě, kdy prosvitne srdce koně Phar Lapa. Srdce, díky němuž poráží ostatní koně a stává se něčím víc. To by nikdy nezvládl bez člověka, který se stane jeho přítelem. Opravdu škoda, že se nezjistilo z jakého důvodu Phar Lap umřel. Svým způsobem krásný životopisný film. ()

Neotom 

všechny recenze uživatele

Filmová verze věrně znázorňující osud dostihové legendy se v některých ohledech bohužel neubránila amatérskému zpracování. Příklad za všechny: Na můj vkus se děj odehrával ukvapeně až chaoticky- a to především zásluhou rychlého střihu. Nedostal jsem tak sice příležitost nudit se, ale ani být snímkem nějak zvlášť oslněn. 60% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se docela těšil, protože mám koně upřímně moc rád. Sledoval jsem závody s napětím, jako bych přímo byl na dostihové dráze. Myslím, že samotný děj filmu je hodně dobrý, nicméně se nemůžu ubránit dojmu, že maličko chyběly takové ty vizuální scény s krásným koněm, které by vyloženě polapily za srdíčko. Přesto vše se domnívám, že jde o jeden z nejhezčích filmů z prostředí závodních koní. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Skutečný Phar Lap žil v 30. letech 20. století. (Geriel)
  • Srdce skutečného Phar Lapa vážilo 14 liber (tj. 6,35 kg). Pro srovnání, srdce průměrného plnokrevníka váží devět liber. (Komi.xxx)
  • Phar Lap je považován za jednoho z nejlepších koní, co vkročili na americkou půdu, a ačkoliv v Americe startoval pouze jednou, v anketě 100 nejlepších koní USA 20. století obsadil 22. místo. (Zellie)

Reklama

Reklama