Reklama

Reklama

Romeo a Julie

  • Velká Británie Romeo and Juliet (více)
Trailer

Obsahy(1)

V italském městě Verona spolu znepřátelené rodiny Monteků a Kapuletů vedou věčný spor. Když Romeo (Leonard Whiting), pohledný mladý Montek, poruší společenské konvence a navštíví bál Kapuletů, zamiluje se do Julie (Olivia Husseyová), krásné Kapuletky. Ti dva spolu po krátkých námluvách uprchnou, čímž ještě prohloubí napětí mezi svými rodinami. Snímek oscarového režiséra Franca Zeffirelliho je považován za jednu z nejslavnějších filmových verzí Shakespeareova klasického milostného příběhu. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (299)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak čo je veľa, to je veľa. Toto niesu emócie, toto je obyčajné šialenstvo až sebaparódia. Nadrozmerné herecké prehrávanie, kvílenie, proste všetko, len nie výkon hodný nesmrteľnej romance. Ak sa nesie v podobnom duchu aj pôvodný Shakespeareov príbeh, tak potom teda nič moc na tú slávu. Ak ste zamilovaní pridajte si jednu, dve hviezdičky a ak ste cynik, tak potom mínus jednu dolu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Bolo by jednoduche pripisat kvality filmu hlavne Shakespearovi, no rozhodne by to nebolo fer. Iste, ta story nadcasovo uzasna, no Zeffireli jej vdychol krasnu atmosferu, herci uzasnu vzajomnu chemiu a Nino Rota prekrasny hlavny motiv. Balkonova scena ma chytila za srdce ako uz davno nic. Najlepsia neexperimentalna adaptacia tejto hry. 10/10 ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

To je taáák romantické, až je to skoro moc. Síla Shakespearovy hry tkví ve slovu, Zefirelli k němu přidal nesmírně silný a podmanivý obraz. Po pravdě řečeno, nevím si s tím úplně rady. Romeovi s Julií jest vskutku nejlépe na prknech jež znamenají svět. Dokonalost sice není chyba a Zefirelliho opus dokonalý rozhodně je, ale stejně... méně je v tomhle případě vždycky více, jakkoli se to zdá být paradoxem... Celkový dojem: 85% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ze všech filmových i televizních verzí, které byly v průběhu mnoha desetiletí natočeny, je Zeffirelliho film nepochybně nejslavnější a nejlepší. Poprvé se v něm - proti zažité tradici, ale tak, jak to Shakespeare napsal - v titulních rolích objevili mladičcí představitelé, skoro ještě děti: Leonard Whiting a Olivia Husseyová. Ocenění: Oscar 1968 - kamera, kostýmy; nominace: režie, film BAFTA - kostýmy Zlatý glóbus - zahraniční anglicky mluvený film, nejnadějnější herecký nováček (O. Hussey), nejnadějnější herecký nováček (L. Whiting) Italian National Syndicate of Film Journalists - kamera (barvená), kostýmy, režie, hudba National Board of Review - režie ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Je to príšerné. Ak by užívatelia nedávali hodnotenia tak, aby nevyčnievali z davu a umelo nenavyšovali, akože je to historické dielo Shakespeareho, tak to má neporovnateľne menej percent. Otrasné herecké výkony a nuda. Proste, keď niekto napíše v 16. storočí šaškáreň pre divadlo, tak v 20. storočí, keď sa budú držať toho, čo ten hulič napísal, tak to nemôže byť dobrý film pre diváka dnešnej doby. Tu sa nehodnotí na čsfd tento film, ale niečo úplne iné, ináč by tu väčšina dávala odpad!, jednu, alebo dve hviezdičky. Mne je u riti kto je autor tejto koniny a aký postoj je všeobecne na toto "veľdielo". ()

Galerie (68)

Zajímavosti (19)

  • Ústřední dvojice příběhu Romeo (Leonard Whiting) a Julie (Olivia Hussey) nebyli milenci pouze na plátně, ale i ve skutečnosti. Oba představitelé se do sebe zamilovali během natáčení a pro oba to byla jejich první velká láska, což si pochvaloval kvůli autenticitě daného příběhu hlavně samotný režisér Franco Zeffirelli. (Lynette)

Související novinky

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

Zemřel režisér Franco Zeffirelli

15.06.2019

Slavný italský scenárista a režisér Franco Zeffirelli zemřel ve věku 96 let. Zprávu médiím potvrdil jeho syn. Zeffirelli byl známý především adaptacemi Shakespearových her a taky pojetím klasických… (více)

Reklama

Reklama