Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (223)

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vitajte v svete pirátov. Black Sails si od samého začiatku razí cestu dopredu bez romantických prikrášlení, s minimom námorných súbojov, ale za to s množstvom intríg a politických podzápletiek. I tak má čo povedať a s pribúdajúcimi dielmi partia okolo kapitána Flinta vystupuje čoraz istejšie. Charaktery, ktoré mohli zo začiatku pôsobiť plochým dojmom, dokazujú, že v sebe skrývajú ďaleko viac, pribúdajú zvraty a strhujúce tempo nedáva divákovi vydýchnuť. Vyplatí sa počkať si, vidina zlatého pokladu je na tejto dobrodružnej výprave čoraz jasnejšia. ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nebývale precizně napsaný seriál, který počítá s každou epizodou od začátku až do konce, pres všechny série. Takže vývoj jednotlivých motivů a postav dává smysl, což u takhle dlouhých seriálů je obvykle spíš opakem. Seriál o hrůzách války a ještě hrůznějších rozhodnutích a kompromisech, o tom, kdy je někoho zradit pro vyšší věc obhajitelné a kdy ne. ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Black Sails jsou pro mě skvělým překvapením.Pirátská tématika mě vždycky zajímala a v tomto seriálu je podána opravdu zajímavým způsobem,není to pořád jen o zběsilé akci,ale právě naopak,do děje vstupuje spousta intrik a politikaření a funguje to výborně.Navíc kapitána Flinta hraje Toby Stephens a to je další důvod k mé spokojenosti,zbytek obsazení mi není až tak povědomý,ale musím uznat,že se nesnaží hrát,ale hrají,takže nemám důvod k nespokojenosti.Jen mě trochu zarazilo,že představitel Johna Silvera je podezřele malý,na druhou stranu je fakt,že záludností odpovídá knižní předloze.Komentář přidávám po druhé sérii,další okomentuji samostatně. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Piráti z Karibiku převedení do televize? Možná... pokud odečtete humor, nadhled, fantastické/pohádkové prvky a ten magický pocit dobrodružství. Přidejte politické pletichaření, absenci kladných hrdinů a nějaký ten full frontal a useknuté končetiny (bez toho by to asi na kabelovce už nešlo, že). A vyjde vám ne Hra o trůny, ale Black Sails, seriál, který mohl být zábavný a originální (pirátských seriálů a filmů pořád máme zatraceně málo), ale selhal. Může za to rozvleklý scénář (většinu dílů se nic moc nestane, přísahám, že většinu dílu IV. čistí loď!), zaměření na pletichaření a špatný casting (Charles Vane, Černovous, Elinor - ta mi obzvlášť pila krev, tady to rozchodně chtělo někoho staršího a méně modelkovského - pak by nemusela používat "fuck" v každé větě ve snaze působit drsně). A neodpustím si jednu poznámku - seriál nás mylně navádí k domněnce, že ve finále se dočkáme námořní bitvy na život a na smrt se stále zmiňovanou Urca de Lima... což (spoiler) se nikdy nestane a první série má tak extrémně antiklimaktický a nasírací závěr. Cítila jsem se jak chlap, co mu buchta na pátém rande řekne, že ho celou dobu vidí jen jako kamaráda... Za co dvě hvězdy? Toby Stephens v roli kapitána Flinta je skvělý. Ten chlap má ohromné charisma a umí hrát. A pokud už hrdinové konečně ocitnou na moři, na bitvách je vidět, že se nešetřilo. I přesto velmi, velmi váhám, jestli dám druhé sérii ještě šanci. 50 % ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Black Sails nebyl mnou nikterak vyhlíženým seriálem a nebýt hry AC4, tak bych ho asi přehlédnul. Když už byla nálada na něco pirátského, tak mi přišel tento seriál vhod. A mile mě překvapil. Hned na úvod prvního dílu je pěkná bitva na lodích s parádními efekty. Každý díl mě víc a víc přitáhnul a i konce jednotlivých dílů končili tak, že se člověk hned těšil na další díl. Stejně jako Spartacus, ani zde televize Starz nešetřila násilím, erotickými scénami a jadrnou mluvou. V seriálu se furt něco děje a zvratů je zde jako máku. Intriky, podvody, ale i bitky jsou zde rozsáhlé a ani na okamžik první série nenudí. Jediný mínus pro mě je že má série jen osm dílů a končí v nejlepším. Obsazení je parádní a nevidím zde žádný metrouše jak zde někteří chytráci píší. Ať žije Černovous :D:D První sérii dávám 100% :) Druhá série 100%. Třetí série 90%. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Téměř všechny flashbacky ve druhé sérii se natáčely v řadě v průběhu pouhých 10 dní. (oli009)
  • Představitel Johna Silvera, herec Luke Arnold, přiznal fanouškům svou počáteční fóbii z natáčení podmořských scén. Produkce mu umožnila udělat si kurz potápění, a tak si dnes již pohyb pod hladinou užívá. (LadyRainier)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama