Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (224)

McClane 

všechny recenze uživatele

Hodnocení pilotu: Od kabelovky Starz jsem čekal víc než seriálovou verzi Pirátů z Karibiku, protože tohle není spolek drsnejch pirátů, ale spíš parta hezounů z posilovny. Není to úplně špatný, ale během hodinový stopáže jsem se místama nudil a těšil se, až se přestane kecat a něco začne dít. Vizuálně super, ale ten zbytek je odfláknutej. 60%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tak sem jakože četl a slýchával, že prej jenom ta pilotní epizoda za něco stojí, a zbytek už je pouhé browniesové kecání o pirátských strastech na souši (v přístavech) i na vodě (na palubách lodí). No a Marshall mě dokázal zklamat i v tom úvodu. Proč dobrá polovina S01E01 vypadá, jako že se odehrává zároveň v jedenadvacátém století a před třemi sty lety? A kdy už konečně někdo těm ignorantským maskérům vysvětlí, že pirátská verbež vážně neměla bělejší zubiska než kozatá blondýnka v reklamě na Colgate Total? Hrůza aneb atmosféra utopená v kýblu se zvratkama. Rozmáchlé bitky na začátku a konci super, upovídaná vata mezi tím katastrofa. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Lesbický sex nesmie chýbať v žiadnom pirátskom filme/seriáli. :-) Žiaľ, to bolo asi to jediné, na čo sa v tejto nudnej konverzačke dalo pozerať. Obsadenie nezaujímavé, po dobrodružstve je treba vyhlásiť verejné pátranie a celé to pôsobí ako päsť na oko. Piráti boli najväčšia verbež, no tu ten ich slovník pôsobí, akoby boli neviemako študovaní, prednášajú tu také kvetnaté frázy, že som nevedel, či sa smiať alebo plakať. Hovorí sa tu naozaj veľa, aj keď sa riešia úplné blbosti, kadejaké vzťahy a pod. Seriál si nezaslúži mať slávne postavy Flinta a Silvera, lebo s Ostrovom pokladov to nemá zbla nič. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Vynikající a druhá série ještě zvedá laťku výš. Výborně napsané a zahrané postavy. Flint, Vane a Eleanor jsou skvělí protagonisti a užívám si každou příběhovou linku nejen s nimi, ale i s vedlejšími postavami. Bear McCreary přišel opět s geniální hudbou, která tak perfektně doplňuje prostředí jak z Pirátů z Karibiku. Starz boří hranice, jak co se týče sexuality tak nečekané nahoty, která je pro jednou vyrovnaná. Události se mění o 180 stupňů v průběhu jednoho dílu, což zaručuje, že jsem se v průběhu jedné řady musela několikrát zvedat z podlahy. Další z řady úžasných historých seriálů dneška. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem že Black Sails se přihlásí k trendu realistických seriálů se zaměřením na emoce a psychologii. Ale ona je to pirátská variace dobrodružných příběhů. O historické věrnosti si zatím můžu nechat jenom zdát. A dojem se už podstatně nezmění, protože i kdyby scenáristé otevřeli chytré knížky, a načetli si něco o reáliích té doby, tak stěží přeobsadí všechny ty pohledné a vypracované pirátské supermany, a stejně tak pohledné, depilované a asertivní mladé slečny. Navíc to vypadá, že se bude hlavně mluvit, intrikovat a hrát dvojí hry. Čili koncept dobrý tak pro královské dvory té doby, případně pro obchodnickou vrstvu. K bukanýrům mi tohle nepasuje. Zatím dávám tři hvězdičky. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Jacku Rackhamovi se skutečně připisuje autorství charakteristického motivu pirátské vlajky (lebka a zkřížené hnáty na černém pozadí), který je známý také pod označením „Jolly Roger“. (oli009)
  • Téměř všechny flashbacky ve druhé sérii se natáčely v řadě v průběhu pouhých 10 dní. (oli009)
  • Podle historických pramenů se Anne Bonny nejdříve vdala za Jacka Bonnyho a až poté za Jacka Rackhama. (kellne)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama