Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (224)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hou, hou, ho..ly shit! Neil Marshall a Michael Bay se s tím v úvodu očekávaného kousku rozhodně nepářou a přicházejí s hutnou pirátskou atmosférou, v níž krev a rum potečou proudem a ještě se nám přitom ukážou nějaké ty kozy. Zápletka zatím navíc vypadá zajímavě, charaktery jsou řádně drsné a charismatický Toby Stephens si to zatím krade bez problémů pro sebe. Menší problém mám jen s ženskými postavami, jejichž rádoby drsnost působí místy až nechtěně směšně. Jinak ale hodně velká spokojenost. Update: Po čtyřech dílech jde ale kvalita rapidně dolů každým dílem a atmosféra pilotu Neila Marshalla je pryč. Čím dál debilnější postavy zde vlastně jen kují pikle tim nejnudnějším způsobem a v každé druhé scéně mnohdy popírají své předchozí jednání. Dál už pro své vlastní dobro a pro zachování dobrého pocitu z pilotu raději sledovat nebudu. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

První řada kouše jako svetr. Je ošklivá, ukecaná a celkově děsně plochá. V té druhé ale povstane Flint, jedna z nejlepších seriálových postav, co si pamatuju. Tak akorát silná, tak akorát tajemná, tak akorát zahraná přesným Tobym Stephensem. A těm, kteří těch prvních uondaných osm epizod nakonec daj, nabídne Black Sails poklad. Vedlejší linky fajn pirátských persón, famózní bitvy, nečekané zvraty, sem tam ultimátní brutalitu, asi nejlíp nasnímanou mučící scénu evr a tu nejlepší znělku, kterou Bear McCreary kdy vytvořil. A to sakra není málo. ☠☠☠ ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení 1. dílu: Po prvním dílu obrovské zklamání! Od "herců" se již neočekává, že budou dobře hrát, ale dobře vypadat. Achjo, takhle prznit pirátská dobrodružství, kam se poděli ti praví bukanýři??? Prostě naženeme do kostýmů pár šampónků z fitness, pár lehkých holek, co rády roztáhnou nohy a ukážou vemínka, k tomu tunu totálně nic neříkajících keců o volbách nového kapitána a přidáme nějakou libovou řežbu (vše, co chce dnešní publikum vidět - sex, krev a na seriál tyto ingredience většinou bohatě stačí). A hotovka. Atmosféra žádná. Dobrodružství nulové. Scénář stupidní. Jak přes kopírák s Hrou o trůny. Vždycky jsem si Silvera představoval jako jednonohého námořníka, nebezpečnějšího než syfilis a ne jako nějakýho cucáka se sixpackem, který není herecké poleno, on je herecké megakopyto. Jestli jsou tělesné proporce a pro holky líbivá tvářička atributy pro získání role (a ne herecký um), pak se vůbec nebudu divit, když tenhle seriál bude mít nulovou úroveň a kvalitu. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Vitajte v svete pirátov. Black Sails si od samého začiatku razí cestu dopredu bez romantických prikrášlení, s minimom námorných súbojov, ale za to s množstvom intríg a politických podzápletiek. I tak má čo povedať a s pribúdajúcimi dielmi partia okolo kapitána Flinta vystupuje čoraz istejšie. Charaktery, ktoré mohli zo začiatku pôsobiť plochým dojmom, dokazujú, že v sebe skrývajú ďaleko viac, pribúdajú zvraty a strhujúce tempo nedáva divákovi vydýchnuť. Vyplatí sa počkať si, vidina zlatého pokladu je na tejto dobrodružnej výprave čoraz jasnejšia. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Od prvej minúty skvelá atmosféra pirátskych dobrodružstiev ako za starých čias - je vidno, že práve TOTO tu chýbalo. Michael Bay peniazmi rozhodne neinvestuje zle, miestami je to síce ešte mierne kolísavé ako po stránke príbehu, tak sem-tam hercov, zato Toby Stephens celkom slušne vládne, výprava je strhujúca, McCrearyho muzika je úžasná a celkovo to vyzerá, že po rokoch nárekov a nostalgickým spomínaním na prvých Pirátov a Hornblowera je tu konečne tá pravá látka, pripravená vyraziť nám dych. Najprv sa však musí poriadne rozbehnúť. Pilot: 70% Po druhej epizóde dávam 3*, ale vidím v tom silný a sľubný potenciál do budúcna. Prvá séria: 75% ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Podle historických pramenů se Anne Bonny nejdříve vdala za Jacka Bonnyho a až poté za Jacka Rackhama. (kellne)
  • Představitel Johna Silvera, herec Luke Arnold, přiznal fanouškům svou počáteční fóbii z natáčení podmořských scén. Produkce mu umožnila udělat si kurz potápění, a tak si dnes již pohyb pod hladinou užívá. (LadyRainier)
  • Roland Reed nahradil ve druhé sérii Jannese Eiselena v roli Dufresnea poté, co Eiselenovi diagnostikovali nádor na mozku a v roce 2016 zemřel. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno