Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (255)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Problém u cestování časem je ten, že když na konci nedají smysl, je špatný celý film. Už jsem pár failů viděl a Projekt minulost je tak na půl cesty. Celou dobu to člověka baví, ale konec je prostě nelogický. Chtěl bych si pokecat s režisérem, aby mi něco takového obhájil, ale do té doby zklamání. 50% ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Zdejší srovnávání s Butterfly Effectem si tenhle film ani nezaslouží. Parta superinteligentních děcek prostě najde a zprovozní strojek času, načež ho začne testovat na jejich inteligenci až příliš populisticky a divácky poplatně, což sráží celý tohle FFko na oko líbivého průměru. Koho by tak asi napadlo použít stroj na vyhrání včerejší Sportky? Achjo. Když to pak celý zaplácneme bullshitem jménem láska, dojde aji na slzy, takže všechny hore zmoňovaný žánry dostanou pěkně na prdel. Mrknout se dá, ale o time travel existují mnohem lepší filmy. 60% ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skupinka teenagerů dostane do rukou stroj času a člověk si tak nějak dokáže představit, jak by s podobnou možností průměrnej puberťák naložil. A skok do minulosti na koncert Imagine Dragons je jen začátek. Vážně, dokud se film tvářil jako dynamická teenage komedie, bylo všechno v nejlepším pořádku. Byla to skvělá jízda a to i díky "found footage" kameře, která lítá ze strany na stranu, ale v tomto případě to je jen ku prospěchu věci. Jenže jakmile začnou jít věci lidově řečeno do háje, příběh začne být zkratkovitý a začnou se kupit klišé a klasické časové paradoxy. A závěr, který nedává smysl. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Filmy koncipované jakožto domácí videa, nemám rád. Ale jsou výjímky, kde to příběhu pomáhá. Věřím tomu, že hlavním motivem proč to celé roztřepat nebyl rozpočet, ani neschopnost režiséra, protože se scénářem si kluci vyhráli, triky se jim povedli moc pěkné, takové funkční. Celkově mám pocit, že šlo o velmi chytře zvolený způsob vyprávění, včetně výběru věku hlavních protagonistů. Díky tomu nebylo nutné brát vše vážně a navíc se tím udělal prostor ukázat sice ne až tak světospásné, ale zase o to civilnější využití možnosti vracet se v čase. Efekt motýlích křídel, tzn. vytváření nekonečného množství křižovatek, které vzniknou jakoukoliv změnou minulosti, je tady znázorněn sice trošku naivně a obecně, ale tvůrcům se i tak podařilo proloopovat se k inteligenci neurážejícímu konci. Děcka mi úplně nesympatická nebyla, nesmysly jsem nenašel, takže jednou na Project Almanac mrknout, pak podebatovat s kolegama nerdama, jak bychom naložili se strojem času my a už se k tomu nevracet. Což neznamená že je to film špatný, ale pouze to, že je jeho funkčnost stejná jako u vtipů...podruhé už nezafunguje. Na závěr jedna rada pro všechny cestovatele časem...použijte stroj času na to, aby jste se vrátili do chvíle, než se pokusíte časem cestovat. Dejte si rovnou po tlamě a doporučte svému vyjevenému minulému já, ať se na to vysere. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„„Have you guys ever seen the movie Looper? No!“„ ale minimálne režisér by si ho mal pozrieť aspoň dvadsaťkrát a až tak začať točiť podobný time-loop movie pre pubertiakov, respektíve sci-fi verziu Projectu X, ktorý byť chcel byť Kronikou, ale nie je ničím, len Projectom Almanac. Prvá polovica je síce pomerne zábavná, aj napriek tomu, že dosť dlho trvá kým postavy konečne spojazdnia stroj času, ale mladé osadenstvo minimálne otravuje a celkom sa darí budovať aj záujem o to čo sa bude diať ďalej a ako sa s celou touto časovou slučkou tvorcovia pohrajú. Bohužiaľ, vôbec nijako! Druhá polovica je nezáživná a namiesto budovania deja sa venuje zbytočným aktivitám ako otravne dlhé pozeranie na postavy ako sa zabávajú na akomsi letnom plážovom festivale za doprovodu hudby z MTV, ako sa ústredný mladík snaží zachovať vzťah so svojou spolužiačkou neustálymi návratmi v čase (Really? Toto je prvé čo vás napadne keby ste sa mohli vracať v čase?!) a príbeh úplne stagnuje. Všetko je síce prehľadne natočené (bodaj by nie, keď na niečo podobné potrebovali 12 mil.), ale čo z toho, keď to je celé také nijaké, ani sa u toho nedá zasmiať, pretože to tvorcovia myslia zbytočne vážne, ani to nevyvoláva žiadne napätie, ani to nepotrápi mozgové bunky hrátkami s časom, nič. A v závere sa už scenárista do tých časových paradoxov zamotal do takej mieri, že sa z nich do konca filmu nevymotal. Ostala tak iba pachuť ďalšieho stereotypného found footage. Každopádne sa teším, kedy si už za pomoci XBoxu vyrobím tiež stroj času! CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Film sa natáčal v amerických mestách Atlanta a Chicago. (Hudakfilms)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)
  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama