Reklama

Reklama

Projekt minulost

  • USA Project Almanac (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Když brilantní student (Jonny Weston - Rezistence) se svými kamarády objeví plán stroje, který je může poslat zpátky časem, možnosti se zdají být neomezené. Přepisují historii, aby vyhráli v loterii, váleli u zkoušek a pořádali mejdany jako nikdy předtím. Změnou minulosti však ohrozí budoucnost našeho světa. Mohou napravit škody, které napáchali, než bude příliš pozdě? (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (255)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Klasika o cestovaní časom snímaná "hand-held" kamerou a je sakra dobrá. Na začiatku je odhalenie technológie cestovania časom a objavenie všetkého, čo taká technológia môže jej majiteľom priniesť. Na konci potom zistenie, že skoky v čase tam a sem nie sú tak úplne bez následkov. A hlavne, kto si má večne pamätať, v ktorej dobe vlastne je, že? Snímka po celý čas udržiava pomerne vysoké tempo so sympatickými hereckými výkonmi. Na snímke oceňujem najmä nápad a dobrú prepracovanosť príbehu. V podstate sa mi to veľmi páčilo a natáčanie na pohyblivú kameru jednoducho môžem, preto nemôžem dať nižšie hodnotenie. Film je inak prekvapivo zábavný a svojím obsahom skôr osloví práve tých mladších, než starších divákov. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

„„Have you guys ever seen the movie Looper? No!“„ ale minimálne režisér by si ho mal pozrieť aspoň dvadsaťkrát a až tak začať točiť podobný time-loop movie pre pubertiakov, respektíve sci-fi verziu Projectu X, ktorý byť chcel byť Kronikou, ale nie je ničím, len Projectom Almanac. Prvá polovica je síce pomerne zábavná, aj napriek tomu, že dosť dlho trvá kým postavy konečne spojazdnia stroj času, ale mladé osadenstvo minimálne otravuje a celkom sa darí budovať aj záujem o to čo sa bude diať ďalej a ako sa s celou touto časovou slučkou tvorcovia pohrajú. Bohužiaľ, vôbec nijako! Druhá polovica je nezáživná a namiesto budovania deja sa venuje zbytočným aktivitám ako otravne dlhé pozeranie na postavy ako sa zabávajú na akomsi letnom plážovom festivale za doprovodu hudby z MTV, ako sa ústredný mladík snaží zachovať vzťah so svojou spolužiačkou neustálymi návratmi v čase (Really? Toto je prvé čo vás napadne keby ste sa mohli vracať v čase?!) a príbeh úplne stagnuje. Všetko je síce prehľadne natočené (bodaj by nie, keď na niečo podobné potrebovali 12 mil.), ale čo z toho, keď to je celé také nijaké, ani sa u toho nedá zasmiať, pretože to tvorcovia myslia zbytočne vážne, ani to nevyvoláva žiadne napätie, ani to nepotrápi mozgové bunky hrátkami s časom, nič. A v závere sa už scenárista do tých časových paradoxov zamotal do takej mieri, že sa z nich do konca filmu nevymotal. Ostala tak iba pachuť ďalšieho stereotypného found footage. Každopádne sa teším, kedy si už za pomoci XBoxu vyrobím tiež stroj času! CELKOVO: 2* (4/10) ()

Reklama

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Tvůrci vzali cestování v čase a místo vážného sci-fi snímku z toho udělali teen dramedy. Náctiletí studenti samozřejmě takovou možnost využijí k zábavě a to oceňuji nejvíce. Občas sice trapně americké nápady, ale budiž. První hodinka je tak velmi zábavná, ale všechno se zvrtne v posledních 40 minutách, kdy jde samozřejmě všechno do kopru. Tohle mě dost mrzí a celou dobu jsem doufal, že k tomu nedojde, ale tak dobrá no... i přes tohle je to stále zábavný film a co je hlavní, skvělé osvěžení pro found footage žánr, přesně tohle totiž potřebuje. Dost bylo hororů! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Partička "nerdích" středoškoláků sestaví stroj času a začne si užívat jeho (na pár týdnů zpět omezených) vymožeností - opravovat své dřívější kiksy, pařit na festivalech, získávat tím popularitu a samozřejmě se zamilovat. Dokud je nedožene svérázně zamotané klubko příčin a následků, z něhož není cesty ven. Lehkovážná zábava pro mladé ve stylu MTV celkem prodává svou přehlednou "found footage" formu, a přestože večírků i zaláskování je až příliš, nejvíc ztrácí ve zbrklém "dramatickém" rozuzlení, kdy se všechno bortí. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Neurážející teen blbůstka, která tak trochu experimentuje v žánru sci-fi, i když zdaleka nedokáže obsáhnout všechny technobláboly, jako třeba v Návratu do budoucnosti. Ty se tak redukují na samotné naťuknutí a nedokáží operovat vcelku. Zato se podíváme pěkně dlouho na pořádnou MTV párty, která funguje jako dokonalá reklama na Imagine Dragons a jejich vyřvávačku Radioactive. V rámci žánru uspokojí, ale nikterak nenadchne. A found footage styl mě začíná už pěkně jebat. JInak to, jak film skončí, je vám jasné už tehdy, když si dáte dohromady scény z traileru a začnete sledovat první "časové kravinky" ústřední pětice. 55% ()

Galerie (97)

Zajímavosti (7)

  • Herci mali na to, aby sa naučili svoje repliky, len 5 dní. (beso74)
  • Jedna z postáv sleduje na notebooku film Bill & Ted's Excellent Adventure (1989), ktorý sa taktiež venuje stroju času. Dvaja tínedžeri sa v ňom snažia zostrojiť ako projekt do školy práve takýto stroj. (beso74)
  • V scéne, v ktorej tínedžeri sledujú na notebooku haváriu lietadla, ide o skutočné zábery lietadla B-52, ktoré havarovalo v roku 1994 a pri ktorej zahynula štvorica dôstojníkov Air Force. (beso74)

Související novinky

Bay a jiná galaxie

Bay a jiná galaxie

31.08.2014

Zatímco Michael Bay (Transformers: Zánik) stále neodhalil, co hodlá do budoucna režírovat, jeho producentská kariéra nabírá další a další projekty. Po letošních Želvách Ninja a thrilleru Očista:… (více)

Reklama

Reklama