Reklama

Reklama

Obsahy(1)

První láska je nezapomenutelná. Připomíná jízdu na horské dráze, kdy člověka ovládají síly, proti nimž je bezmocný. Davidovi a Jade se právě tohle přihodilo. Podle slavného stejnojmenného románu Scotta Spencera vznikla plnokrevná romance, která vám připomene nebo ukáže, jak mocné a magické je období první zamilovanosti. David (Alex Pettyfer) a Jade (Gabriella Wilde) jsou spolužáci, čerství absolventi střední školy, ale to je to jediné, co je spojuje. Jade vyrůstala v přepychu, opečovávaná starostlivými rodiči, kteří jí nalinkovali kariéru lékařky. David má za sebou jeden drobný střet se zákonem, pracuje s tátou v jeho autodílně a na budoucnost radši nemyslí. Když mezi nimi při náhodném setkání přeskočí mohutná jiskra, nedívají se napravo ani nalevo a s nasazenými růžovými brýlemi kráčí vstříc šťastné společné budoucnosti. Neuvědomují si přitom, že existují lidé, kteří jim jejich vztah nepřejí a udělají všechno proto, aby ho zničili. Říká se, že láska hory přenáší, ale jsou věci, se kterými si poradit nedokáže. (Cinemart)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (162)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Remake stejnojmenného snímku z roku 1981, natočený podle knižní předlohy od Scotta Spencera, má v jádru věci značné odlišnosti, proto by asi bylo dobré vidět filmy oba. A tak tu máme opět zamilovaný mladý pár, kterému nepřeje otec dívky. Vyprávění příběhu je očekávaně modernější. Vlastně se tvůrci původní film nijak nesnažili kopírovat a šli si striktně svoji cestou. Snímek je mnohem vlažnější a to hlavně co se týče sexuálních scén. Tady oko voyerovo hodně pohoří. Celá koncepce se přesto veze v solidnosti a co si budeme povídat, příběh nejen stále aktuální, ale ve své podstatě i nadčasový. Dramatizace budí umírněnější dojem a týká se to i samotného závěru. Jestliže u původního snímku u romanticky založených divaček na konci filmu slzička ukápla, tady se to bohužel nestane. Škoda, byla šance romantickou atmosféru navýšit a stal se opak. Svůj potenciál však snímek má. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Takže v príbehu lásky na prvý pohľad máme dievča z bohatej rodiny, ako protiklad chlapca vyrastajúceho v chudobných pomeroch, klamanú a všetko znášajúcu manželku, otca, ktorého despotickú povahu ešte viac zvýraznila a poznačila smrť syna, z ktorej sa nedokáže spamätať, odvrhnutá a zlomyseľná priateľka Davida, slušný a manželkou opustený majiteľ autodielne (otec Davida) a aby nič nechýbalo len tak mimochodom sa mihne aj téma rasizmu. Tak na okraj, aby nič nechýbalo. Hrdinovia sa prevážajú v luxusných autách, vidíme, ako sa žije v autodielni, luxusnom byte, idylickej chatke pri jazere, nechýba ani náznak notoricky obohranej balkónovej scény, praskanie ohňa v krbe, skákanie do vody, prechádzky v daždi a letisko. Ak som niečo zabudol prepáčte... Jednoducho Love story na nedeľný večer. Keď ste už videli celú fimografiu Rosamunde Piltcher tak potom tento film budete milovať. Jedno klišé strieda druhé a tak dokola. Ale koniec koncov romantika je romantika. 35% ()

Reklama

PhoenixSwan 

všechny recenze uživatele

(Spoilery!) Holka, která byla 4 roky zalezlá doma s rodiči, obklopená knihama, pro ostatní byla duch a umřel jí bratr. Vypadá jak modelka, teď najednou před klukem a lidma na párty se předvádí jako party girl. Jako vážně? Její duševní stav by vypadal úplně jinak a žádnou párty by nepořádala. Jen útržek z nelogičností, klišé a stupidity, které divákům film naservíroval pod nos. Nejen, že je to předvídatelné, ale také scénář od první věty je tak debilní, jako by to psal debil. Kromě toho by mě zajímalo, jakej chlap by vyznával lásku holce před jejíma rodičema pár hodin po tom co se s holkou seznámil? Asi byl zakoukanej do toho jak vypadá, že jí její vlastnosti a nic podobného vůbec nezajímalo. Hlavně že je do ní zamilovanej, z ničeho nic. Ach jo, tohle mě dokáže vážně naštvat. Řekl, že je u něj láska na první místě? JO? A odkdy je pro chlapa ženská a láska na prvním místě? Myslím, že scénáristi pěkně popustili uzdu své fantazii. Herci příšerní, hysteričtí, nesympatičtí, nevýrazní a k ničemu. Katastrofa! ()

LondonGirl 

všechny recenze uživatele

Akože fajn, predvídateľné, ale sympatickí herci a zaujímavý dej. Štyri hviezdičky to malo preto, lebo zvyčajne pri podobných filmoch neváham a prinajlepšom dostanú tých hviezdičiek o jednu menej. Vyzdvihujem hlavné postavy, hoci Alex Pettyfer stále nepatrí medzi mojich obľúbencov, hrať vie, to musím uznať a Gabriella Wilde ma zaujala už v Troch mušketieroch. Pre odporcov romantiky to rozhodne nebude, ale niekomu, komu romantika lahodí, sa to zaručene zapáči. ()

tyna97 

všechny recenze uživatele

Asi se nedá komentovat něco, co se točí furt dokola, nemá to žádný nápad navíc a končí to úplně stejně. Obyčejný romantický film spíš pro ty mladší, dospívající, spoustě lidem (teda holkám) určitě připadne roztomilý, úžasně romanticky laděný, mě naopak rozesmutnil, ale oblíbila jsem si díky tomuto filmu jeden song, který zde zazněl. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo v květnu 2013 v Georgii a skončilo v červenci téhož roku. (Cheeker)

Reklama

Reklama