Reklama

Reklama

Producent Guillermo del Toro a režisér Jorge R. Gutierrez uvádí strhující animovanou komedii s jedinečným vizuálním stylem. Mladík jménem Manolo, rozpolcený mezi očekáváním rodiny a touhou vlastního srdce, se vydává na velkolepé putování, aby se znovu setkal se svou skutečnou láskou a bránil svou rodnou vesnici. Tohle není obyčejná pohádka. Kniha života je nádherné a fantastické dobrodružství plné kouzel, hudby a legrace! (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (164)

Firebug 

všechny recenze uživatele

Nehorázný nářez! Miluji Mexiko, Mexičany a jejich svátek mrtvých považuji za nejlepší akci svého druhu (kam se hrabe Halloween, nebo dokonce Dušičky :-). Do Knihy života se tvůrcům povedla narvat mexická hravost, přeplácanost, milá teatrálnost a radost ze života v té nejlepší formě. Ze začátku jsem byl k animaci skeptický, ale to co se pak rozjíždí ve světě mrtvých, to zkrátka nemá obdoby! Strašlivě pozitivní (i když se tam dost umírá) snímek, jež dokáže dojmout i rozesmát no a je to prostě bomba, kterou chci vidět ještě jednou, pak si to dám znovu ve španělštině a potom pro změnu zase v angličtině... _______poznámka pod čarou: Trochu škoda těch písní v americkém střihu, více latino-amerických rytmů by nebylo naškodu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $49,289,238Tržby Celosvetovo $91,289,238Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ mám rád ak sa animácie medze nekladú a fantázia sa pustí na uzdu ale toto čo sa momentálne tvorí akosi ide odnikiaľ nikam, príbehovo ploché, postavy povrchné, vôbec to neberie a zopár dobrých záchvevov a pár pesničiek to nevytrhlo, zas sklamanie /40%/ ()

Reklama

Axident 

všechny recenze uživatele

Komentáře už jsem dlouho líný psát, ale vzhledem k rozporuplnosti názorů a k tomu, že jsem, maje tři dcery, nucen vidět každý nový animák x-krát, nemohu neudělat si dojem i přidám svou trošku do recenzní mlýnice. Osobně se mi ujetá, "loutková" animace líbí a celý ten nápad s mexickou tématikou a Svátkem zesnulých mi sedl, zrovna tak jako španělkové covery známých songů (Radiohead!). Za mě velmi příjemně střelené a hravé! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

(Spoilery!) -- A maminko, to ten jeho tatínek jako taky umřel? -- Ano, miláčku, celá jeho rodina je teď už mrtvá. Líbí se ti ta pohádka? -- Moc! A kdo umře další? ~~~ Ano, jedno nelze filmu upřít: Skutečně neokoukaná výtvarná stránka, kdy postavičky z vyprávění vypadají jak vyřezaní ze dřeva a pospojovaní po kouscích. Výsledek tak připomíná spíše nějakou variaci na Tima Burtona. Na druhou stranu to není nic tak zvláštního, připočtete-li si jako jednoho z producentů Guillerma del Tora :) Prostě takový trhle morbidní mexikánský příběh o poměrně rychlém vymření jednoho rodinného klanu, cestě za svým snem a vlastním životem bez cizího nalinkování, mnohačetném zmrtvýchvstání a vzpomínání na odešlé blízké. Nejsem si moc jist, že by to bylo pro děcka - ani ne tak vyznění, mrtvoly, vraždy, znásilňování, loupení, podvody, krev, mozky a sex děcka vidí od rána v televizi mezi reklamami - spíš mi to přišlo místy poněkud překotné až přeplácané, člověk si ani nestačí prohlédnout tu animaci a podrobnosti a furt se píská, ječí a rajtuje bez kochání se prací animátorů a renderovacího softwaru :) Ve výsledku je to tedy až nečekaně překvapivě pěkné a i dobré, ale popravdě: Necítím ani krátce po zkouknutí nějaké nutkání to vidět znovu. Pěkná neokoukaná jednohubka. El Finito. ()

Mikeel 

všechny recenze uživatele

Krásná a naivní pohádka o lásce - takové jsou vlastně vůbec nejlepší a je jedno, že téma je stokrát omleté a tak moc schématické. Animace byla milá, celou dobu jsem si říkal, že něco takového by se určitě líbilo Burtonovi. Není divu, Kniha života má k Mrtvé nevěstě poměrně blízko, jak tématem, tak vizuálním zpracováním světa mrtvých, který hýří barvami. Trošku nadbytečnou složkou je přemíra hudebních vsuvek. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (5)

  • Na konci filmu povie Sviečkár (Candle man), ktorého nahovoril Ice Cube, vetu: "Today was a good day," čo je aj názov jednej z jeho piesní. (megajalec)
  • Xibalba je v majskom jazyku podsvetie. (megajalec)
  • Príbeh sa točí okolo Dia de Muertos, mexického sviatku na pamiatku zosnulých, ktorý sa oslavuje od 31. októbra do 2. novembra. (figliar)

Související novinky

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama