Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (829)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U domove slečny Peregrinovej pre podivné deti si potenciálny fanúšik musí dať pozor na prehnané očakávania. Ľahko môže prísť sklamanie. Dej je v prvej polovici trošku tiahly. Drvivú väčšinu však Tim Burton nesklame a zavedie nás zas raz do čarovného farebného sveta, ktorý obýva široká škála dobrých aj zlých postáv v bizarných kostýmoch, medzi ktorými si každý nájde favorita. Na mňa je ten film veľmi temný a veľmi zvláštny, ale mladšej generácií sa asi bude páčiť, hlavne s tým množstvom záhad a príšer, ktorými tu tvorcovia naozaj nešetria. Slušná výprava, v druhom pláne je vidieť vplyv Tima Burtona. Na mňa to bolo šialene pomalé. Zbytočne veľa postáv. Asa Butterfield mi bol protivný. Ukecané. Nudil som sa ako dlho nie. Ale nedá sa film úplne zahodiť. Aj keď ma to nebavilo, musím jednoznačne ohodnotiť pochvalne efekty a pár nápadov. Miss Peregrine's Home for Peculiar Children ani nenadchne, ani neurazí. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Podivuhodní fakani, co jim monstra, co jako by z prdele vypadly Slendermanovi, strach nahání. A že je to sebranka tragédů - Jedna má pořád hlavu v oblacích, druhej sní o oblecích a rozhodně i plastické operaci nosu, další borka si může nechat narůst mrkev či třeba okurku dle své aktuální potřeby (ehm) , psychouš co robí panenky co se kuchaj, věčně nažhavená holka, steroidová liliputka, dvojčátka jak z Ku-klux-klanu, holka s hubou na temeni, neviditelnej co určo šmíruje ve sprchách...no fakt jsou podivní. A k nim se přidá náš HERO. Vychrtlej přizdisráč, kterýho má rád dědeček a pak už nikdo a kterej jako jedinej dokáže vidět Slendermany. Na všechny dohlíží Eva Zelená, které je z nich dle všeho špatně, jelikož se celej film tváří až extrémně nasraně a v hlavě má ptáka. No a Slendermanům velí Samuel Jackson, kterej zde vypadá jako černej Amadeus a spolu s pár podobně hnusnejma kámošema chce dětem žrát očička. Tak se smičkuje, prchá, bojuje a pak když naskočí titulky tak se The Enduje. Do chuje s tím, já čekala od Tima víc, daleko víc. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Burtona v lásce příliš nemám. Miss Peregrínová je jeho první film, kde za posledních 16 let uděluji nadprůměrné hodnocení. Film má takovou tu správnou kouzelnou, tajemnou a pohádkovou auru, která je postupem času čím dál víc temnější. Eva Green je k sežrání, Jackson úžasný a mladý Asa Butterfield má zaděláno na herce budoucnosti. Líbil se mi námět i monstra, možná by neuškodilo film lehce zkrátit, ale čert to vem spokojenost. Další díly jsou vítány. Jediná výtka snad jen k tomu Time Loopu, který je poslední dobou téměř všude. 80% ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Každým rokem a každým novým filmem se z Burtona vytrácí všechno, čím se v osmdesátkách/devadesátkách proslavil. Jeho novinky jsou víc a víc tuctovější, neoriginální a jeho legendární nápaditost, smysl pro stylizaci i schopnost vyprávět prostě uvadá. Miss Peregrine's Home v první polovině diváka úspěšně háčkuje skrze zajímavej příběh a fungující zacyklenej svět, každou další minutou jde ale film do prdele a z hlediska logiky vám ve finále nezbude víc než prázdná láhev Whisky. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Mistr světa ve filmových omalovánkách je ve formě. Fantazie Tima Burtona jsem si užil, i když vlastnosti některých z postav zůstaly bohužel nevyužity (třeba taková dvojčata mohla z fleku zastavit celou válku). Pasáže v Sirotčinci neměly chybu, moje výtka by směřovala na prolínání s reálným světem, to trochu rušilo moji pohádkovou náladu. Kdyby za mých časů takhle vypadal Dům dětí a mládeže v našem městě, určitě bych do něj chodil častěji, než jen na vlastivědnou poznávačku. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (33)

  • Franklin (Chris O'Dowd) sa v bare pozerá na PDC World Matchplay 2014 (profesionálne majstrovstvá v šípkach) medzi Philom Taylorom a Michaelom van Gerwenom. (belinko)
  • Film se natáčel v Tampa Bay na Floridě, v Cornwallu a Blackpoolu ve Spojeném království a v obci Brasschaatu poblíž Antverp v Belgii. Supermarket z úvodu filmu se nachází v ulici 2333 34th Street South, ve městě St. Petersburg na Floridě. Dům dědy Abea (Terence Stamp) se nachází v Sun City Center na Floridě. Jakeův (Asa Butterfield) dům ve městě Largo na Floridě. Sirotčinec se natáčel na zámku Torenhof na severu Antverp v Belgii. Původně měl Tim Burton vyhlédnutý jiný dům, ale kvůli špatné statice v něm nemohl natáčet. (MTHRFCKR)
  • V areálu sirotčince stojí socha dinosaura vystříhaná z keře. Jde o odkaz na jeden z předchozích filmů Tima Burtona Střihoruký Edward (1990), v němž titulní hrdina ostříhá keř do tvaru dinosaura. (Lesnik)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama