Reklama

Reklama

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

  • USA Miss Peregrine's Home for Peculiar Children (více)
Trailer 1

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti. Jeho tajemnost i nebezpečí se začnou prohlubovat, jakmile Jake pozná jeho obyvatele a jejich zvláštní, neuvěřitelné schopnosti, ale i jejich strašlivé nepřátele. Jake nakonec zjistí, že jen jeho vlastní a výjimečná "podivnost" může zachránit jeho nové přátele. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (829)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $110miliónovTržby USA $87,242,834Tržby Celosvetovo $296,485,719Tržby za predaj Blu-ray v USA $11,520,237Tržby za predaj DVD v USA $11,788,170║ Tak to trvalo dokiaľ sa Tim Burton opäť našiel, aj keď miestami pekne drsné, či zvrátené ale má to pre príbeh svoje čaro a miesto. Herecky príjemné zahrané a dejovo podmanivé, prekvapilo. /80%/ ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Bylo to takové odlehčenější než knihy. Krapet mě teda zmátlo (a nepochopila jsem naprosto důvod), proč měli dvě hlavní hrdinky prohozené schopnosti. První půlka filmu byla docela dobrá, jenže pak se to zlomilo a šlo to do kytek. Naprosto vymyšlené, pohádkové a totálně absurdní. Když se podívám na celek, tak se mi to vlastně docela líbilo, ale mohlo to být udělané mnohem líp. Smrsknout triologii do jednoho filmu očividně nebyl zrovna ten nejlepší nápad. I tak ale 4* ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Timu Burtonovi už delší dobu vůbec nevěřím a s nulovým očekáváním jsem šla i na tento film. Možná právě proto jsem v jeho první půlce byla příjemně překvapená. Neříkám, že zrovna uchvácena, ale přišlo mi to jako moc fajn rodinná oddechová zábava. K tomu dopomohla velmi pěkná atmosféra a příjemná hudba. Z filmu pak šla velmi cítit snaha, udělat z toho velkolepou budoucí rodinnou klasiku. Ovšem všechna tahle pozitiva u mě skončila poslední půlhodinou, při které jsem vyloženě trpěla. Ten záporák byl příšerný, nějak to celé přestalo dávat smysl a veškeré kouzlo se vytratilo. Opravdu už dlouho se mi nestalo, že jsem se u nějakého filmu modlila, aby mě někdo vysvobodil a já už to nemusela dál sledovat. Neskutečný propad. Ta třetí hvězda je za tu příjemnou první půlhodinu, ale vím, že film už nikdy nechci znovu vidět. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nový film Tima Burtona sice nezklamal, ale bohužel mě ani vysloveně nenadchnul. Balancuju ve své nerozhodnosti, jestli si přece jenom nezaslouží o něco vyšší hodnocení, protože kladů se tam najde poměrně hodně - zprvé, oproti například Alence v říši divů mi tento film přijde klasicky burtonovský a líbily se mi taky odkazy na jiné burtonovy filmy (např. záporácké příšery nám mohou svými zubatými obličeji připomenout nějaká monstra z Beetlejuice, nebo ostříhané keře na zahradě sirotčince poměrně jasně odkazují na Střihorukého Edwarda), navíc celý film byl hodně nápaditý a vizuálně se na něho pěkně koukalo. Dále potěšila Eva Green v jedné z hlavních rolí, a Samuel L. Jackson naopak velmi pobavil v roli záporáka, který nejdřív působil veskrze zlověstně, ale rázem se z něj vyklubala postavička s vtipnými průpovídkami. Je fajn, že i když burtonovy filmy mají temné, děsivé a někdy až nechutné prvky, vždycky je v tom určitá nadsázka a vtip, která nedovolí filmu působit vysloveně hororově, ale uchovává si ten děsivý šmrnc. To se povedlo i tomuto filmu. Bohužel, pokud odhlédneme od stránky vizuálu a atmosféry, příběhově to na mě zanechalo jen velmi slabý dojem. Navíc jsem nečetla knihu a možná i proto jsem byla v příběhu o to víc ztracená. Přišlo mi, že v rámci děje a chápání celého toho světa časových smyček a podivných postav, toho bylo do filmu nacpáno až moc, a myslím si, že nemluvím pouze za sebe, pokud řeknu, že to bylo těžké pobírat. V pouhých dvou hodinách délky se sice hlavní postava přesune z pozice obyčejného kluka do pozice odvážného dobrodruha, který chápe všechny podivné okolnosti a dokáže pobíhat mezi časovými smyčkami, ale myslím, že běžný divák se tak v polovině filmu v ději ztratí a všechno mu to přestane dávat smysl. Mně to tedy smysl nedávalo a tak jsem si pak už prostě jen užívala ten vizuál a nápady. Ale to mi pak ke skvělému filmovému zážitku zkrátka nestačilo. Proto se nakonec kloním k o něco málo nižšímu hodnocení. ~(3,4)~ ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Má to všetko čo má mať správna burtonovka a možno aj niečo naviac. Akurát, že Burton už od Sweeneyho Todda nedokázal vdýchnuť život jedinej postave. Neviem jak to lepšie vyjadriť; proste film, čo mal nato byť kult, keby aspoň minimálne fungoval v emocionálnej rovine. Nie je to tam, nie je tam spätná väzba, nie je tam ani ten kúsok nostalgie za vecami ktoré ste nazažili (ako v závere Alenky), a ten pocit, s ktorým ma Timove filmy sprevádzali celé detstvo, ten už asi nezažijem nikdy. Pár dní po zhliadnutí už si vlastne detailnejšie vybavujem iba Jacksonovho záporáka. No, ale furt je to film Tima Burtona... 75% ()

Galerie (116)

Zajímavosti (33)

  • Spekulovalo se, že do role slečny Peregrinové bude obsazena Helena Bonham Carter, která měla zkušenosti s podobnými temnými rolemi a také se svým partnerem Timem Burtonem již několikrát spolupracovala. Nicméně krátce před natáčením se pár rozešel a herečku nahradila Eva Green. (Kacitr)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Reklama

Reklama