Reklama

Reklama

Jason Bateman uvádí svůj režijní debut - podvratnou komedii Sprosťárny. Bateman představuje Guye Trilbyho, čtyřicátníka, který objeví skulinku v pravidlech národní soutěže v hláskování a rozhodne se soutěž vyhrát. Rozhodčí, rozzuření rodiče, ani přemotivovaní osmáci nemají šanci, protože Guy nemilosrdně ničí jejich sny o vítězství a slávě. Když se reportérka (Kathryn Hahn) pokusí zjistit jeho opravdové motivy, Guy vytvoří nečekané spojenectví s jiným soutěžícím: nešikovným desetiletým Chaitanyou (Rohan Chand), kterého Guyův přístup vůbec nevyvádí z míry. Kritici nešetří chválou a považují Sprosťárny za „nejlegračnější, nejchytřejší a nejzábavnější komedii za dlouhá léta!" (Pete Hammond, Movieline) (Bontonfilm)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (119)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jason Bateman je skvělý a filmy s ním mám ráda. Tady dostal velikááánský prostor, kde si nemusel s ničím brát servítky a mohl nadávat a klít a srát na všechny dané společenské pravidla slušného chování společně s malým Indíkem, a poradil si s ním parádně... Já se bavila a to se počítá. P.S. Bombastický plakát. ()

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Bateman se mě snažil uchlácholit nadávkami a zdviženými prostředníčky (ví, co mám rád), ale donutit mě ignorovat takhle stupidní scénář se mu teda nepovedlo. Jako nenáročný béčko na sobotní večery na Prima COOL dobrý, ale čekal jsem víc. Zvraty ve filmu připomínají déjà vu, protože jsou tak předvídatelné a očekávané, že máte pocit, že už proběhly. Působí to jako výplod nějakého náhodného generátoru scénářů, kde zadáte jen jména postav a prostředí a on vám vygeneruje scénář z předchystaných klišé. Občas jsem se pousmál, takže to do odpadu nepošlu, ale tři hvězdy dát nemůžu. Soráč. ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Bateman nad vecou. Chrliaci jednu prapodivnú múdrosť za druhou - stále ale zostávajúc v miere nadhľadu. Nenájdete tu ani pátos, ani tlačenie na emocionálnu pílu. Film je zábavný, s výborným tempom a dobrou chémiou medzi hlavnou postavou a indickým chlapcom. Všetko tam funguje tak dobre, až zamrzí prostoduchá zápletka na ktorej je film postavený. To, že na konci si uvedomíme, čo tým chceli tvorcovia povedať a nebudeme nadšený je jediný fakt, ktorý film skopáva do vôd priemeru. Ale ani to nie je priemer negatívneho rázu. Každopádne je tam kopec miest, kde som sa zasmial a fungujúca chémia medzi hl. hrdinom a divákmi funguje od prvej sekundy. Veľmi príjemne strávený čas zatiaľ čo za oknami prší. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Jason Bateman nech radšej zostane pri hraní, a režírovanie nech radšej prenechá iným. Nehovorím, že to bolo zlé, no od neho by som čakal niečo oveľa zaujímavejšie a menej primitívnejšie. Alebo keď už, tak aspoň s dávkou skvelého dôvtipu a irónie. Áno, občas sa to pohlo aj týmto smerom, no väčšinou sa to tiahlo stále v tej istej línii. Navyše dej veľmi predvídateľný, takže kto očakával iný koniec, tak musel byť trochu sklamaný - rovnako ako aj ja. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Batemanovi se jeho filmový debut docela povedl. On sám hraje celkem slušně bez zbytečného komediálnío přehánění, malej čmoud taky ujde a třetí do party, Kathryn Hahn, taky neurazí. Trochu mi vadil ten důvod, kvůli kterému hlavní hrdina dělá to, co dělá a samozřejmě dojemý konec, kdy všechno dopadne tak, jak si to americké publikum žádá. Ale s tím se halt musí divák smířit. Jinak se jedná o příjemnou zábavu u které se člověk párkrát zasměje a jednou zachchetá (scéna z hospody, kdy Bateman nastoupí na jednu z matek soutěžících, je parádní). A víc vlastně ani nechci. 60% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Scénář byl přítomen v Blacklistu (seznam nejlepších nerealizovaných scénářů) roku 2011. (Hal_Moore)
  • Film je věnován producentovi Jarredu Rodriguezovi, který zemřel v roce 2013 ve věku 26 let. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno