Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (432)

Dale 

všechny recenze uživatele

Keďže najťažšie jedlo, ktoré som schopný ukuchtiť, je praženica a som zvyknutý si vychutnávať meníčko za 3 €, tak film o varení špičkových jedál a bojovaní o michelinské hviezdy nie je práve mojou šálkou kávy. Ale bol to príjemný film, pekne natočený, až som mal chuť niektoré jedlá ochutnať. Lasse dokázal, že vie perfektne navnadiť chuťové poháriky už v Čokoláde, takže žiadne prekvapenie, no nijako výrazne vo mne tento film nezarezonoval. A tiež som nepochopil, čo robila vo Francúzsku Helen Mirren (žeby všetky francúzske herečky odmietli hrať v americkej produkcii?) a prečo vo Francúzsku všetci hovoria po anglicky... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přišli jsme o všechno. Po matčině smrti se otec rozhodl odejít s rodinou do Londýna." A o tom to je. Indie jim byla malá, tak z toho NIC, co jim logicky zůstalo, když přišli o VŠECHNO, nakoupili letenky do Londýna pro celou rodinu a ještě jim zbylo na to, aby si koupili restauraci ve Francii. Mě to tedy celkem bavilo, zejména to vzájemné udávání a rozzlobené přecházení přes silnici z restaurace do restaurace, ale ten multi-kulti nádech tomu jídlu dodal hroznou pachuť. Dozvěděl jsem se totiž, že ONI jsou jiní a my bychom měli tolerovat jejich noční dovádění. A taky by se měli křížit rasy a to vždy podle vzorce snědý muž a bílá žena, protože tak je správně. Z toho se mi zvedá žaludek tak, že by v sobě neudržel ani mou oblíbenou knedlo vepřo korkumu od asimilovaného šéfkuchaře Hassana. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Čokoláda 2.0. Nenáročný film hraničící s pohádkou. Helen Mirren je dobrá stejně jako představitel hlavní role, ostatní podávají jakési umělé výkony, které nevytvářejí postavy z masa a krve . Bohužel typicky pro Hallströma je všechno podané v nevzrušivých mezích, takže jsem Lásku na kari (což je trochu paradoxní název pro film, kde je vyprávění o lásce na druhé koleji) moc neprožívala. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Nepochybujte o tom, že Láska na kari je pohádka. Společně s nasládlým českým názvem (jak jen je původní název chytřejší a mnohoznačnější!) a poslední dobou dost změkčilou anamnézou režiséra Lasseho Hallstroma by mohla odradit leckterého diváka. Ale byla by chyba se nechat odradit a tuhle indicko-francouzskou fusion romantiku si nechat ujít, jde totiž o skvěle natočenou pohádku! Od indické silnice do prvotřídní francouzské restaurace s molekulární kuchyní jde totiž o dojemný, ale chytře natočený příběh, se svižnými pasážemi (souboj "na nože" při vaření k nim určitě patří), skvěle obsazený, se spolehlivě chytlavou hudbou A.R.Rahmana a s překapivě dobrým scénářem, napsaným podle knižní předlohy. A tak ať už umíte uvařit omáčku hollandaise i o půlnoci se zavázanýma očima, nebo je vaším nejvyšším ukončeným kulinárním vzděláním několikeré zhlédnutí Ratatouille (Cizího oběda, budeme-li tíhnout k té Indii), myslím, že se na tuhle sto stop dlouhou cestu můžete s klidem vydat a nebudete zklamaní. Dávám poctivé čtyři (nemichelinské) hvězdy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný, obrazově velmi líbivý film, který sice možná neohromí dějovým průběhem - v rámci žánru dost klasickým (ale ne úplně), ale přesto nadchne silnou feel-good atmosférou a typickou francouzskou poetikou, kterou amíci vystihli velmi dobře. I přes svou vyumělkovanost to má duši. Na zlepšení nálady ideální film a to nejen pro milovníky dobrého jídla. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)
  • Na natáčení filmu se podílel jako konzultant šefkuchař indického původu Floyd Cardoz. (Aja2001)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama