Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Madame Mallory, majitelka vyhlášené restaurace se třpytem Michelinských hvězd se nestačí divit, když se do jejího městečka přistěhuje indická rodina a otevře si restauraci hned naproti přes ulici. Schyluje se k souboji dvou odlišných kultur a zcela odlišné skladby koření. Dobré jídlo ale hory přenáší. Madame Mallory zjistí, jak velké nadání má její konkurent, mladý indický šéfkuchař, a svolí k tomu, že ho vezme do učení. Dva světy receptů a chutí v jedné kuchyni slibuje velké kulinářské dobrodružství. Zvláště pokud se ho zúčastní i krásná francouzská kuchařka. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (432)

Dale 

všechny recenze uživatele

Keďže najťažšie jedlo, ktoré som schopný ukuchtiť, je praženica a som zvyknutý si vychutnávať meníčko za 3 €, tak film o varení špičkových jedál a bojovaní o michelinské hviezdy nie je práve mojou šálkou kávy. Ale bol to príjemný film, pekne natočený, až som mal chuť niektoré jedlá ochutnať. Lasse dokázal, že vie perfektne navnadiť chuťové poháriky už v Čokoláde, takže žiadne prekvapenie, no nijako výrazne vo mne tento film nezarezonoval. A tiež som nepochopil, čo robila vo Francúzsku Helen Mirren (žeby všetky francúzske herečky odmietli hrať v americkej produkcii?) a prečo vo Francúzsku všetci hovoria po anglicky... ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Slušivej příběh dvou světů chutí, aroma a receptů, sídlících naproti sobě přes ulici, kde hustá rivalita víří ve vzduchu, společně s vůní jídel, plynoucí se z obou kuchyní. Francie versus Indie. Tak kdepak se líp vaří? Třeba to dopadne, jak fotbalovej špíl dvou cikánských mužstev... Takže jednoznačně bez branek. No nechte se překvapit. Pěknou podívanou. 75% ()

Reklama

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bezpochyby jednoznačně nádherný snímek, kde láska je v jídle v chuti vůni ingredienci, koření, a hlavně v rodině, kdy při každém soustu víte kde je domov, film je doprovázen velmi příjemnou hudbou příjemnými herci, souboj dvou restaurací v životě v jídle, které se nakonec proměnní v jednu velkou rodinu, konec filmů doprovází příjemnou dojemnou chvílí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Přišli jsme o všechno. Po matčině smrti se otec rozhodl odejít s rodinou do Londýna." A o tom to je. Indie jim byla malá, tak z toho NIC, co jim logicky zůstalo, když přišli o VŠECHNO, nakoupili letenky do Londýna pro celou rodinu a ještě jim zbylo na to, aby si koupili restauraci ve Francii. Mě to tedy celkem bavilo, zejména to vzájemné udávání a rozzlobené přecházení přes silnici z restaurace do restaurace, ale ten multi-kulti nádech tomu jídlu dodal hroznou pachuť. Dozvěděl jsem se totiž, že ONI jsou jiní a my bychom měli tolerovat jejich noční dovádění. A taky by se měli křížit rasy a to vždy podle vzorce snědý muž a bílá žena, protože tak je správně. Z toho se mi zvedá žaludek tak, že by v sobě neudržel ani mou oblíbenou knedlo vepřo korkumu od asimilovaného šéfkuchaře Hassana. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Takto, nejsem funda zasraneho multi kulti suzitia dvoch naprosto odlisnych kultur ...... bo to chujovina podla mna. Paradoxne film bol dobry, reziser Lasse Hallstrom /Pravidla Mostarny, Lov Lososu v jemenu/ natocil sympaticky film o tom, jaxi 2 restiky konkuruju, jedna v rukach domorodca, druha v rukych imigrantov, konkretne z Indie. Obycajne dialogy prevladaju, tu navyse ide o recepty a varenie. Mno a este takto - ja sam viem varit a piect, ale nevarim preto , ze som moderny mu z 21. storocia, a rozhodne u toho nemelem dzender hovna. Ja proste varim a peciem preto, lebo som hladny a chcem sa najest. 77 % ()

Galerie (86)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 23. září 2013, natáčelo se v Saint-Antonin-Noble-Val, Castelnau-de-Lévis, Saint-Jory, Saint-Denis, Paříži, Nizozemí a v Indii. (tosik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. srpna 2014 v New Yorku. (Varan)
  • Na spoluproducentském postu lze najít jméno zpěvačky a herečky Oprah Winfrey, která se do knižní předlohy Richarda Moraise zamilovala a od roku 2010 ji prezentovala ve svém časopise. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama