Reklama

Reklama

V hlubinách země

Trailer

Skupina horníků zůstane po důlním neštěstí uvězněna bezmála dvě stě metrů pod zemí. Vzduch je stále toxičtější a mužům pomalu dochází čas. Začínají propadat stavům šílenství a obracet se proti sobě. Příběh na motivy skutečných událostí. Film V hlubinách země je drsný psychologický horor, který se odehrává bezmála dvě stě metrů pod zemí. Příběh se soustředí na skupinu horníků, kteří po katastrofálním důlním neštěstí bojují o život. Slábnoucí přísun kyslíku dává volný průchod nejtemnějším stránkám jejich lidské povahy. Už tak dost mizerná situace se ještě zhorší, když začnou přeživší slyšet záhadné zvuky a trpět děsivými vidinami. Zatímco se mrtvá těla hromadí a zásoby vzduchu jsou každou minutou toxičtější, horníci musejí rychle přijít na to, kdo nebo co jim jde po krku. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (100)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Existují povolání, při kterých slovní spojení „být zavalen prací“ dostává trochu jiný rozměr.. Důlní psychóza, při které tu a tam zasviští vzduchem krumpáč, ozve se zoufalý hlas, chrup zasvítí na cestu a havíř s mléčným pohledem udělá baf. Poměrně se daří těžba z prostředí, takže přítomnost krvežíznivých permoníků není potřeba, nicméně některé laciné lekačky a klišé mohl Ketai nechat na povrchu. Kdo hledá kvalitní podzemní děs, ať raději znova sestoupí za Neilem Marshallem.. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Banícka partička uviazne hlboko pod zemou a ako sa snažia prežiť a dostať preč, majú problémy nielen so vzduchom, ale aj so sebou samými... Z jednej časti je film pomerne nezáživným spracovaním (údajne) skutočnej udalosti a z časti druhej je obstojným, prevažne atmosférickým, podzemným hororom, ktorý mi však oproti podobným survivalom neprišiel nijak výnimočný či špeciálny; jednoducho len taká pohodová jednohubka. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

"Underground Horrors" v sobě skrývají velký potenciál a dost možná i jeho neprobádané možnosti. Australský The Tunnel byl značně atmosférickým a děsivým přídavkem do žánru. Beneath přináší formu hrůzy a napětí z jiných koutů podzemích "subjektů." Nejednomu se jistě vybaví Pád to tmy. Skupinka lidí je zavalena v dolech. Klaustrofobické prostředí funguje znamenitě, vzduchu ubývá, jedovatého plynu přibývá, narůstá panika, chaos, dostavují se děsivé halucinace, a kdo ví, co všechno se může skrývat v neprobádaných tunelech a zákoutích, kde desetiletí nevkročila ani noha...? ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Horor musí mít hutnou atmosféru. A taky by měl bavit a zároveň i stejnou měrou diváka děsit tak, že si mimoděk okouše nehty až do krve. Správným elementem pro splnění těchto požadavků potom je, obydlet netradiční strašidelné prostředí vhodnou hrozbou. Protože se ale nikdy nebudou točit šíleně drahé žánrovky, nýbrž stále dokola jen levné budgety, tak se na plátně originálního CGI monstra (z kterého půjde hrůza) asi jen tak nedočkáme. Škoda. Mám radši lovecraftovější paranormálno. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Do bodky sa naplnili všetky pozitívne komentáre. Neobyčajne pôsobivý, klaustrofobický kúsok. Takých je v poslednej dobe ako šafranu. Aj keď ide o klasický podzemný survival, je výborne zahraný a atmosféra dokázala majstrovsky vyťažiť maximum z ponurého, tiesnivého prostredia. Snímok miestami dokonca dýchal na chrbát môjmu obľúbenému Descent (2005), síce ho neprekonal, ale bolo to naozaj tesné. Mám rád filmy s jednoduchou dejovou linkou (čo je aj tento prípad), len keď majú dobrú atmosféru na základe ktorej dokážu vyvolať dobrý dojem, a to sa tu teda podarilo v plnej miere. Banícke remeslo nie je veru med lízať. U mňa preto spokojnosť, film rozhodne odporúčam. 85/100 ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama