Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Chceš bony, ňáký bony?" Ulice v centru Prahy patřily jim, vydělávali hodně peněz a divoce je utráceli. Co ale dělá partička někdejších veksláků dnes? Z vězení jsou už dlouho venku. Svět kšeftů s valutami a bony, nelegálně směňovanými poukázkami do obchodů s jinak nedostupným západním zbožím, je sice dávno pryč, ale způsobů, jak vydělat „rychlý prachy", je pořád dost. Stačí vědět, jak na to – podvody s dotacemi, úplatky, tunelování, krádeže. Stejně jako ve filmu Bony a klid z roku 1987 i tentokrát příběh začíná příjezdem naivního mladíka Martina (Jakub Prachař). Nemá práci, rodiče, holku, ani kamarády. Zato má dluhy a jdou po něm vymahači. Do Prahy se vypravil z Boleslavi sehnat peníze. Pak už stačí, aby potkal Bínyho (Roman Skamene), který už zase šlape chodník, nyní však pouze jako naháněč cizinců před restaurací na Staromáku. Osamělý Bíny vycítí v outsiderovi Martinovi možného parťáka pro nejistou budoucnost a zatáhne ho do svých kšeftíků... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (361)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

České filmy skomírají a režiséři stárnou. Nemůžete po Olmerovi ani chtít 100% zábavu jako když byl o několik desítek let mladší. Ano jeho filmová tvorba je kapitola sama o sobě, ale má to takový zvláštní styl a nádech. Spíš by jsme potřebovali mladou dravou krev, co se pohrne se vší vervou do dokonalého díla, co u nás zkrátkachybí. Oproti prvnímu dílu se změnil pohled a styl. Herci dělají co mají, příběh by i ušel, ale zpracování nepřináší to co se očekávalo. Dnes je doba někde jinde a hlad po filmech také o nečem jiném než v socialismu. Ale zázraky se u nás nekonají a všechno žije minulostí a potom se nemůžete divit, že to dopadá takto. 25% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vít Olmer to dokázal, znechutil zbývající část republiky, která ve zdraví přečkala jeho Waterloo po česku nebo dva jeho lechtivé přešlapy v podobě Playgirls. Do pokračování ryzího zástupce tuzemských filmů 80. let nacpal vše, co ho, bůhví kde a při jakých příležitostech, napadlo. Svědectví své doby je pryč, zbyla jen pachuť v ústech á la pojďme krást, protože jinak to nejde. Je to jako kdyby mě večerní cestou z práce někdo zkopal, okradl, zkorumpovaní policajti se mi vysmáli, já se špatně vyspal, hladovej půl dne pročítal internetové diskuse všeználků a buřičů, a následně se rozhodl, že natočím film. I to je u nás možné!! ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Vít Olmer by asi udělal lépe, kdyby natočil dokumentární film o tom, kterak před lety natočil Bony a klid. Ostatně, jeho film v mnohém dokument připomínal, neboť nám v úvodních titulcích popsal, kdo to ten (s odstupem času téměř bojovník proti komunismu) vekslák byl a v průběhu pvní nudné poloviny filmu představil všechny bývalé představitele hlavních i vedlejších rolí. Zápletka je dost naivní a nový "bílý kůň" se často omezuje pouze na opakování mantry, kdeže jsou ty knihy, abychom náhodou nezapomněli, jak se vlastně do společnosti bývalých veksláků dostal. Teprve druhá část filmu má jakýs takýs děj, nicméně jsem byl rád, že alespoň stopáž filmu byla milosrdná a utrpení vcelku rychle skončilo. Škoda, že po druhém "Bohušovi" se ani tento filmový návrat nepovedl. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA HD - Český průser 21. století. Tohle se hoodně nepovedlo. Herecké výkony, děj, střih, rádoby efekty, atd. Vše úplně mimo mísu. Opravdu jsem tam nenašel jedinou kvalitní, zajímavou či povedenou pasáž či scénu. Aktuálně má Bony 2 22% a 152. místo mezi nejhoršími filmy, což naprosto chápu. Jedinou hvězdičku udílím za to, že jsme měli možnost vidět téměř všechny herce z jedničky po 27 letech, což je zajímavé. 20%. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Není to zdaleka tak špatnej film, aby musel být v prvních třech stovkách nejhorších filmů na CSFD, ale zároveň to není ani nic světoborného, co by sahalo byť jen po kotníky všem těm kultovním a autentickým před/po-revolučním špekům. Však i ona úzkostlivá snaha si je připomínat tolika přůstřihy působí trochu zbytečně a lacině, ale když nic jiného, tak aspoň stejné obsazení musí po tolika letech fanouška potěšit a připomenou staré zlaté vexlácké časy. Nebudem si to malovat na růžovo, scénář je tak průhlednej, že přes něj dohlédneme až na konec filmu a na tom to vlastně celé stojí i padá. Herecké výkony jsou pochopitelně značně kolísavé, produkce téměř seriálová a pokud tomu něco mohlo dát na prdel, tak určitě jednorázová post produkce a efekty jako z movie makeru :D. Vít Olmer má dlouhodobě celkem mizernou bilanci v kvalitě svých filmů, tohle opravdu zasloužilo uchopit aspoň tak, jak se to povedlo tvůrcům Příběhu kmotra. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se měl původně objevit i Tomáš Hanák a to výhradně na přání diváků, ale producenti nechtěli oživovat postavu Harryho, jenž v prvním díle zemře. (Lajty)
  • Premiéra filmu proběhla v Tipsport Areně. Nepřišli někteří z hlavních představitelů, zato dorazil Ivan Jonák, který byl o tři týdny dříve propuštěn z vězení. (Honzulik)

Reklama

Reklama