Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Válka

  • USA Justice League: War
Trailer

Mimozemšťané útočí na Zemi, a tak se partička těch největších superhrdinů - Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lanterna, Flash, Shazam a Cyborg - rozhodne spojit své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. Mimozemšťané útočí na Zemi a hrozí katastrofickou likvidací celého světa. Ve filmu Justice League: War se poprvé v historii schází partička těch největších hrdinů planety, kteří jsou odhodlaní bojovat za její záchranu. Když mocný Darkseid napadne se svou obří a nezdolnou armádou Zemi, skupina vykořeněných superhrdinů dříve narážejících na nepochopení a - v některých případech - i na pronásledování úřady, spatřuje jediný způsob, jak mimozemské invazi zabránit, v sestavení jednotného týmu. Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Flash, Shazam a Cyborg spojí své jedinečné schopnosti v konečném boji za záchranu planety. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

klerik 

všechny recenze uživatele

Fajn animák, kde konečne nejde o klasickú ligovú tímovku. Teda žiadne: Ja som Batman a toto je môj tím a zachránime svet. Všetci hrdinovia sa samozrejme stretnú a rozpútajú divokú akciu, ale celé skladanie Ligy je za pochodu a sprevádzané vzájomnými šarvátkami. Wonder Woman ma prvý krát presvedčila, že jej postava by bola použiteľná aj do moderného hraného filmu... ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání a jeden z nejslabších DCanimáků. Po parádních "Doom" a "Flashpoint Paradox" (nemluvě o dvojdílu "Dark Knight return")přichází restart u kterého jsem snad poprvé měl pocit, že koukám na bandu vypatlanců. Jediné co funguje jsou vtípky a vzájenmé špičkování (hlavně okolo Batmana). Vše ostatní mi připadalo hrozně povrchní a vyprázdněné. Hrdinové DC ssebou vždy nesli něco navíc, nějákou psychologickou rovinu, myšlenku v pozadí nebo aspoň rafinovaný scénář. Tohle jsou spíše takové mythologicky vykořeněné postavičky, navlečené do slavných oblečků a usazené do tupě akčního (až stereotypního) scénáře, který vlastně ani nedává moc smysl. Je mi z toho až smutno a pevně doufám, že povolaným osobám brzo dojde, že tenhle restart zatím prostě nefunguje. :( ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

V závěru už začne být neustálý příval stereotypní akce poněkud otravný a nudný, takže si člověk bez mentality dvanáctiletého klučiny začne pomalu přát, aby se na chvíli zastavilo a tým vymyslel nějakou jinou taktiku než "bum, bum, bác, Shazam, bác, ale pokud beru v potaz, že je to pořád především svižný výplach pro děti, tak proč vlastně ne. A první půlhodinka a skřížení cest je v podstatě bez chyby. Batman owns it. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Čekal jsme kvalitu obdobnou Jayovách předešlích filmů a dostal jsem ji. Za mě jasně palec hore. DC heroes opět po kupě proti Darkseidovi... to by byl námět pro hraný celovečerák jak vyšitý, neboť Darkseid je opravdu badass! Poprvé jsem měl také možnost nahlédnout, jak se stal z Visctora Stonea androidí Cyborg. Nice show. :) ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Takže je to tady. DC Animated Movie Universe. A vezmu to hezky pořádku. Válka je dobrá od začátku do konce. Členové ligy se teprve seznamují (čti chtějí se pozabíjet, protože se neznají) a je zde hezky vidět, že jsou zvyklí na sólo akce. Kromě Cyborga, který si zde odbyde svoje zrození. Ale není to přesně podle předlohy. Přestože mi přidaný Shazam! nevadil. I když na úkor vynechání Aquamana. Ve zbytku jsem ráda, že moc neexperimentovali. Tím myslím ipako opakované opsání scén a dialogů slovo od slova. A to my fakt nevadí. Celý tenhle film je hlavně úvod. Jak se dali dohromady. No, a taky ta invaze a tak...dobrý filmový zážitek. Kdyby to bylo víc barevné (fajn, jako předloha!), dám i šestou hvězdu, takhle jenom maximum pět. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (7)

  • Film je inšpirovaný komiksom "Justice League Volume 1: Origin (The New 52)", výraznejším rozdielom je akurát nahradenie Aquamana Shazamom. (slavo_held)
  • Cyborg je spíše znám jako zakládající člen Teen Titans v předchozím universu. Naproti tomu v komiksu "New 52" je zakládajícím členem Justice League a nahradil tak Martian Manhuntera, který byl sedmým zakládajícím členem v předchozím příběhu o vzniku Ligy spravedlivých. (Caszidy)
  • Kostým Wonder Woman byl pro film výrazně upraven. V komiksové předloze "New 52" totiž odhaluje opravdu hodně a nechává jen malý prostor pro fantazii. (Caszidy)

Reklama

Reklama