Reklama

Reklama

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (Cinemart)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (234)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $17,445,186Tržby Celosvetovo $22,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Až príliš všedne podaný príbeh na to aby to človeka viac dostalo. /60%/ ()

silentname 

všechny recenze uživatele

S výsledkom som nakoniec spokojný. Opäť sme sa dozvedeli z histórie trošku viac. Posledné roky vzniká filmov z obdobia 40-tych rokov veľmi veľa, takže chce to veľa, aby sa dokázali v niečom odlíšiť. Tento rozpráva príbeh, ktorý som asi ešte nepočul povedaný. A sú tu veľmi dobre vizuály (najmä v úvodných častiach filmu) a dostali sa sem aj dobrí herci, ktorí to vedia správne potiahnuť. Jessica Chastain je veľmi dobrá a rovnako je tu skvelý aj jej manžel. Je tu fajn vidieť aj známe tváre mimo USA a Británie a film tým dostáva lepší nádych. Aspoň pre mňa. Som rád, že tu bola Martha Issová a opäť toho moc nenahovorí. Daniel Bruhl je síce schopný na to, aby ukázal svoje padoušské ja, a súčasne aj niektoré dobré stránky. No ako zloduch filmu toho moc nespraví a pôsobí tu len ako prekážka vo filme, než ako reálny zloduch. Moc ma momentky s ním nebrali a pôsobí dosť nevyužito. Čo sa ostatného týka, tak film rozhodne svoje momentky má. A dokonca v ňom viem aj nasať atmosféru zlikvidovanej Varšavy. Ak máte radi filmy z obdobia druhej svetovej vojny, myslím, že by ste ho mohli oceniť. Ja som mu svoj čas rád venoval. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Válečný film pro ženy. Srozumitelný, emocionálně dobře čitelný a pod kůži se dostávající spíše než válečným peklem prací se zvířaty a ZOO idylkou, minimálně v prvních pár minutách. Zároveň taky pasáž, kde je z diváka vymáčknuto nejvíc emocí. Opět je znát, že to točila žena. Je tam totiž rodinné kouzlo a specifická atmosféra, kterou bych kategoricky přesně tipoval na to, že tvůrce byl tentokrát poměrně raritně opačného pohlaví. Tomu odpovídá i změkčené vykreslení waršawského utrpení v ghettech, či akční scény, kterých je velmi málo a za moc nestojí. Nebýt vynikajících herců, kteří na sebe strhávají pozornost a již zmíněného rodinného puncu, asi by to nebylo až tak pamětihodné, protože zpracování příběhu má své nedostatky, především pak práci s časovým měřítkem a v jádru věci poměrně triviálním vyústěním. Daleko více emocí totiž vzbuzují zvířata, nežli pekla války a problematika o které se pojednává, tedy vlastně kde má ZOO hrát pouze prostředek a druhé housle. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Příběhově se to nijak moc neliší od standardní americké Hallmark/Lifetime produkce. Inu, realita občas dokáže být nerealistická. Co ale tuhle filmovou adaptaci v mých očích nadnáší je fakt, že se na něm podílelo mnoho místních lidí včetně velké části z ČR a že si tvůrci dali záležet na výpravě (lokace, zvířata, kostýmy, atd.) Ovšem nebýt toho, že tam kamarádka v ghettu dělala jednu tvář v davu a že na filmu pracovalo několik zvučných jmen, asi bych se na něj nepodíval. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Nyky Karo asi videla v klude svojho obyvaku Polanskeho Pianistu - a taxa rozhodla, ze aj ona bude mat film z WWII. Tema je sice dobra, Druha Svetova, ale rezisersky je to strasna rutina, natocena nezazivne, s kopou nudy v strede filmu a slabym, nevyraznym tempom. Hlavna zrzka Jessica Chastain nic nepredviedla, a uz som par jej filmov videl. Viem, ze z nej nikdy nebude novodoba Ritka Hayworth a uz toboz ne Greta Garbo alebo samotna Audrey Hepburnova. Na tie genialne herecky nema a myslim, ze nikdy mat nebude. este Winsletku keby tam dali, tak jo, ta hrat vie a to tak, ze velmi. No ale prec od Winslet, to som len tak tresol koninu do vetra, Nyky Karo natocila len slusny MekFarland, zvysok filmov je len taky priemer , mozno niekedy lepsi priemer. Postavy sa spravaju nepresvedcivo a scenar _? Som si niekedy myslel, ze vznika pocas natacania : 55 % ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v pevnosti Josefov v Jaroměři, které se proměnilo ve varšavské ghetto a na náměstí v Žatci, které představovalo Varšavu. Replika varšavské ZOO byla vystavěna v Praze na Výstavišti. (Petrasuvicka)
  • Současná Varšavská zoo otevřela 11. 3. 1928, nicméně její kořeny lze dosledovat již do 17. století, kdy zde byli soukromé zvěřince. (BadCat)
  • K postavě Urszuly (Shira Haas) nejsou žádné historické doklady. Její existence se ale nedá kompletně vyloučit, protože manželé Zabinski si z pochopitelných důvodů nevedli záznamy o lidech, které ukrývali. V každém případě je velmi pravděpodobné, že mezi těmi stovkami lidí byla dívka s podobným příběhem. (imanicornyt)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama