Reklama

Reklama

Miss Violence

(festivalový název)
  • Řecko Miss Violence (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodina je základ státu. Jaký je tedy stát, jehož základní jednotku nejde charakterizovat jinak než mlčenlivým, vyčítavým terorem, kterým otec a děda ovládají svou ženu i své děti a vnoučata? Jedenáctiletá Angeliki v den vlastních narozenin skočí z okna a film, který se od tohoto momentu odvíjí, nabízí až perverzní podívanou uzavřenou převážně do interiérů. Pomalu se odhaluje temná pravda skrývaná pod stavovským povrchem. (Letní filmová škola)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

GrungeChild 

všechny recenze uživatele

Slabším povahám radím nejlépe přeskákat úvodní drastické scény, plné takových prasáren jako je vysedávání na gauči, rodinná večeře, utírání prachu, nakupování, výchovné rozhovory nebo čištění zubů, a přeskočit raději rovnou nakonec. Nebo se snímku snad úplně vyhnout, v rámci zachování zdravého rozumu a psychické stability. Věčnými slovy Homera Simpsona: "Nuudá!!" 2* ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Jedenáctiletá Angeliki slaví své 11. narozeniny, tančí na Cohenovu píseň "Dance me to the end of love", usměje se a skočí z okna. Je to důsledek nebo předzvěst něčeho? Tušíme obojí a sledujeme, co se v této skoro hermeticky uzavřené rodině děje. Vidíme jasně, že to není docela běžný chod rodiny, ale nevíme (skoro až do konce) v čem je pes zakopán. Pro diváka je důležité se s rodinkou a vzájemnými rodinými pouty seznámit co nejdříve. Tedy: dědeček, babička, jejich dcera Eleni, její děti s neznámými otci (zmíněná Angeliki, Alkmini a Filippos) a jejich teta Myrto (asi stejně stará jako Angeliki). Všechny vztahy s vnějším prostředím zprostředkovává děda, především se školou. sociálkou a ... ...Přitom není třeba se domnívat, že se takové věci dějí jen na Balkáně, prostě jen Řekové atd. jsou upřímnější a otevřenější. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Rodinná dysfunkce v plné kráse, nebo přesněji v plné nahotě. To, proč skočila jedenáctiletá dívka z balkónu se nakonec dozvíme, ale musíme si pěkně pomalu prožít několik dní v téhle zvláštní rodině. V podstatě film bez překvapení, bez nadpřirozena, se zlověstným mlčením a s reálnou hrozbou jednoho rodinného tyrana. V Řecku si tu finanční krizi některé rodiny řeší tedy hodně po svém... ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ten chlad a prázdnota, která vyzařovala hned zkraje, nevěstila nic dobrého. A ačkoliv jsem do jisté míry tušila, kam to asi směřuje, tak až takovou příšernost jsem nemohla rozdýchat. Ten film je jako jedna z nejhorších můr, kterou člověk může mít a že se to v určité míře děje i v reálu, je o to víc horší. Brrr, tenhle film už nechci vidět ani omylem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Perfektná filmarina. Vďaka nej vynikli všetky formálne aj obsahové atribúty tohto nechutného námetu, hlavne všeobecná depresia a chlad vyplývajúci z jednotlivých situácií. Chúdence deti, srdce mi trhalo. Ani vlastne neviem vysvetliť, prečo som nedal plný počet, možno len kvôli záveru. Škoda toho, prišiel mi mierne nedorobený, ešte aspoň 5 minút si to žiadalo. Ale inak.... veľmi nepríjemná, chladná záležitosť a kvalitne natočená, musím podotknúť. 85/100 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Alexandros Avranas Miss Violence založil na skutečném případu, který se odehrál v Německu (kde Avranas studoval), zasadil ho však do řeckých reálií. Tím ho proměnil v komentář současné rodiny a rázem i v politické stanovisko k celé řecké společnosti. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama