Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (347)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mne to sadlo. Takýto prístup som v tomto žánri ešte nikde nezaregistroval, v podstate ide iba o zombie variáciu melodramatického príbehu o chorých s rakovinou či ísť zomrieť do nemocnice, alebo sa nechať doma prebalovať rodinou až do konca. Ak by utrápeného fotríka hral napríklad Al Pacino presne tak ako Arnold, jeho výkon by bol vyzdvihovaný, ale v prípade Rakúšana je to zakázané. Potešilo ma viacero pekne vymyslených scén, ako líška, prst, prvé vnímanie ľudského tela ako mäsa, odnos kamoša do karantény alebo aj samotný záver, kedy príbeh v podstate vôbec dramaticky negradoval, len skončil, čo ma paradoxne celkom potešilo. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jako já chápu, proč do toho Arnie šel. Ostatně, co jiného vám vratí trochu té herecké důstojnosti než nízkorozpočtový malý zombie kousek, že jo? To by se zde ale muselo za celou dobu něco pořádného dít a režisér by musel ze zdejšího světa umět vydolovat aspoň špetku depresivní atmosféry. Tady ale není nic. Potenciální konflikty zde nejsou vůbec využité nebo vyšumí do ztracena, hlavní linka je prakticky o ničem a Arnie to svým zarmoucenými fotrovskými výrazy sám neutáhne. Zejména, když hlavní tahounkou by měla být spíše Abigail Breslin. Což je u holky, která s přibývajícím věkem čím dál horší herečka, dost problém. Tudy tedy ne, Arnie. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

A toto kto čakal od Arnolda? Priznávam, že veľkú šancu som filmu nedával a to z jednoduchého dôvodu. Na tento druh rodinného psychohororu už treba nejaký ten herecký talent a aj keď som odjakživa Arnoldov fanda, nemám problém priznať, že Arnie vždy bol a bude skôr akčná hviezda ako talentovaný herec, ktorým nikdy nebol. Zdá sa, že roky a vrásky, ktoré mu pribudli mu celkom pristanú a prvý krát môžem smelo vyhlásiť, že Arnold predviedol presvedčivý herecký výkon. Po prvý krát mi pripadal uvoľnený, nedráždil ma žiaden jeho pohyb ani gesto. Aj tie slzy som mu uveril a to už je čo povedať...Film herecky držia všetci zúčastnení, nečakajte nič akčné a nič podobné čo sa spája s menom Arnold. Je to úplne vážna rodinná dráma na tému zombie a prim tu hrá vzťah otca a dcéry. Film spadá do kategórie atmosferických ako od T. Mallicka, preto to nižšie hodnotenie. Takéto filmové meditácie nie sú pre každého. Málo dialógov, mnoho kvalitnej hudby a dobré herecké výkony, vrátane toho Arnoldovho. Vzhľadom na jeho skromné herecké úspechy môžme povedať, že Arnold podal taký svoj malý, osobný "oscarový výkon". Som si istý, že ho herecky poznamenal aj jeho súkromný, zbabraný život. Všetko zlé, je na niečo dobré. Celkovo priemer, ale štvrtá hviezda patrí Arniemu. 70%. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Chvályhodný pokus o natočení nejdepresivnějšího filmu na světě využívá veškeré vynalezené filmové mainstream prostředky k vyvolávání sklíčenosti, jmenovitě šedé filtry, ruční kamera, detaily tváří, zdecimovaná krajina, americký středozápad, tlumená umělá světla či Arnold Schwarzenegger pokoušející se o herecký výkon. Co se týče posledního jmenovaného, tak si sice zaslouží bludišťáka za snahu, ale veškeré herecké uznání si spíš zaslouží jeho stáří než skutečná průprava (navíc jak je možné se za 50 let života v USA neodnaučit ten pekelnej rakouskej přízvuk). Jenomže Maggie není jenom instantní nákup trendové deprese zasazený do výdělečného zombie apokalyptického univerza. Naopak díky své bezvýchodnosti a bezdějovosti vrací do permanentně przněného žánru zombie skutečnou tragiku a citlivost, která z něj v důsledku přetlaku filmů, komiksů a seriálů pomalu mizela a dosavadní tvůrci se ji snažili stále paničtěji vyvolávat aplikováním mladších a nevinnějších postav. V Maggie jsou děti odklizeny z okolí nevratně nakažené protagonistky (kterou je na US film fyzicky atypická Abigail Breslin) hned na začátku filmu. Po jeho zbytek se o postavách příliš nedozvíme a přesto s nimi soucítíme, čímž je nám dokazována univerzalita pocitu ztráty a nenahraditelnost jedince, což je přesný opak toho, co nás doposud učí nekonečné zombie seriály či jiné série. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Strašlivá nuda. Ale asi to chtělo velkou odvahu nebo naprostou filmařskou neschopnost vytvořit film o zombie nákaze bez jediného vzruchu a momentu napětí. A možná to byl cíl, a mně prostě jen nesedli poetické rádoby mallickovské záběry ve chvílích, kdy měl Arnold dát někomu pěstí. Krom toho se mi to zdálo jako totální nesmysl - k čemu je karanténa, když může kdekdo na dobré slovo ven mezi lidi? ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Scenár k tomuto filmu sa nachádza na zozname zvanom "Black list 2011", obsahujúcom najlepšie scenáre za rok 2011, ktoré sa nedočkali realizácie. (beso74)
  • Najlacnejší film, v akom sa objavil Arnold Schwarzenegger, za posledných 30 rokov. (Marceloo)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama