Reklama

Reklama

VOD (1)

Zatímco se po Americe šíří virová pandemie, Wade Vogel (Arnold Schwarzenegger) pátrá po své dceři Maggie (Abigail Breslin), která utekla z domova. Když ji objeví na uzavřeném nemocničním oddělení, ihned ji odveze domů. Tady ale Maggie zažívá bolestnou proměnu v zombie. Wade je odhodlaný nevzdat se své milované dcery tak dlouho, jak to jen půjde, a odmítá ji vydat místní policii. Pomalu nastává čas, kdy bude muset vzít věci do vlastních rukou. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (347)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mallickovsky laděné loučení s dcerkou. Koncept veskrze sympatický, ale výsledný převod do praxe nejlépe vystihuje ohrané "skutek utek". Melancholická atmosféra ještě docela i funguje, ale po herecké stránce jde o svým způsob anomálii. Vypovídající je již to, že zoufale nepatřičně působící jakože zádumčivý Arnie tu je tím lépe "hrajícím" (nejen) z ústředního dua. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

A toto kto čakal od Arnolda? Priznávam, že veľkú šancu som filmu nedával a to z jednoduchého dôvodu. Na tento druh rodinného psychohororu už treba nejaký ten herecký talent a aj keď som odjakživa Arnoldov fanda, nemám problém priznať, že Arnie vždy bol a bude skôr akčná hviezda ako talentovaný herec, ktorým nikdy nebol. Zdá sa, že roky a vrásky, ktoré mu pribudli mu celkom pristanú a prvý krát môžem smelo vyhlásiť, že Arnold predviedol presvedčivý herecký výkon. Po prvý krát mi pripadal uvoľnený, nedráždil ma žiaden jeho pohyb ani gesto. Aj tie slzy som mu uveril a to už je čo povedať...Film herecky držia všetci zúčastnení, nečakajte nič akčné a nič podobné čo sa spája s menom Arnold. Je to úplne vážna rodinná dráma na tému zombie a prim tu hrá vzťah otca a dcéry. Film spadá do kategórie atmosferických ako od T. Mallicka, preto to nižšie hodnotenie. Takéto filmové meditácie nie sú pre každého. Málo dialógov, mnoho kvalitnej hudby a dobré herecké výkony, vrátane toho Arnoldovho. Vzhľadom na jeho skromné herecké úspechy môžme povedať, že Arnold podal taký svoj malý, osobný "oscarový výkon". Som si istý, že ho herecky poznamenal aj jeho súkromný, zbabraný život. Všetko zlé, je na niečo dobré. Celkovo priemer, ale štvrtá hviezda patrí Arniemu. 70%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Možnože najlepší herecký výkon Arnolda Schwarzeneggera v dejinách (nemyslené ironicky... hoci...). Zombies nákaza je poňatá realisticky, špinavo, bezútešne. Ľudstvo nad ňou nevyhráva, ale ani neprehráva a infikovaných monitoruje a ošetruje do poslednej chvíle, až kým sa definitívne smutne nepremenia. Potom sú umiestnení do tzv. karantény. Civilizácia úplne nepadla, dokonca i obchody a benzínové pumpy fungujú relatívne normálne. To všetko predovšetkým vďaka silovým štátnym zložkám (polícia, armáda). Postup choroby je detailne zdokumentovaný; presne sa vie, v akom štádiu sa budete nachádzať zajtra alebo pozajtra t.j. kedy dostanete chuť na surové mäso, ale ešte to stále budete vy, až do doby, kedy to už vy nebudete a treba vás„utratiť pre bezpečnosť zdravej spoločnosti (infikovaní to v podstate chápu). Toto všetko je zaujímavé a vcelku originálne. Ďalším plusom je znepokojivá, nebojím sa povedať „umelecká“ atmosféra. Rozhodne nečakajte akčný film (Arnold zabije iba pár zombies, aj to väčšinu mimo záber) a ani vysokorozpočtovú post-apokylapsu. Ale možno o to viac budete príjemne prekvapení. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Art zombie horor? Táta Vogel domů doveze nakaženou dceru a tráví s ní poslední cca dva týdny života. Maggie není zrovna pecka a kvalitou spadá k slabším dílům seriálových Živých mrtvol, ale Hobson slušně pracuje s atmosférou naprostého zmaru a deprese, hodící se k nedělnímu odpoledni. Příběh v podstatě chybí a zajímavé věci se začnou dít až v druhé polovině, kdy je proměna trochu znát. Hlavním překvápkem je ovšem Arnold, který rolí zádumčivého farmáře předvádí své největší herecké přednosti - tvářit se ponuře a mluvit spoře - v téhle poloze je fantastický a doufám, že ji využije v nějakém divácky přátelštějším filmu. Mám za něj ale radost, experimentovat se musí. Jsme ještě lidé? ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dopředu jsem trošku počítal s tím, že tohle bude docela blábol. Jenže se ukázalo, že u pana Guvernátora platí staré známé pravidlo, že čím méně toho na kameru z pusy vypustí, tím hodnotněji jeho herecké snažení vypadá. Tady si navíc myslím že jeho postava hraje vlastně vedlejší roli, protože celou tíhu na svých bedrech nese Abigail. Maggie je rozhodně zajímavý příspěvek do zombie tématiky a minimálně dvě noční scény mají hodně solidní hororovou atmošku. Ač bych to do filmu zpočátku neřekl své hodnocení 60% si ode mě určitě zaslouží. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Film byl stažen z filmového festivalu v Torontu na žádost studia Lionsgate, které se ujalo distribuce filmu v USA. (JORDY)
  • Scenár k tomuto filmu sa nachádza na zozname zvanom "Black list 2011", obsahujúcom najlepšie scenáre za rok 2011, ktoré sa nedočkali realizácie. (beso74)

Související novinky

Starý Conan je pořád ve hře

Starý Conan je pořád ve hře

05.08.2014

Arnolda Schwarzeneggera brzy uvidíme v Postradatelných 3 a do konce roku se objeví i v zombie dramatu Maggie. Velký kariérní test ho nicméně čeká až příští léto, kdy do kin vtrhne Terminator: Genesis… (více)

Reklama

Reklama