Reklama

Reklama

Mrzout

  • Finsko Mielensäpahoittaja (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mrzout je muž z minulosti. Ví, že lépe už bylo a nebude. Před vším moderním se zavírá, protože pro něj svět skončil rokem 1953. Z ulity ho vyžene až bolestivý úraz. Nutnost navštívit fyzioterapii v Helsinkách znamená pro starého muže celou řadu nepříjemných epizod – třeba jízdu autem, které řídí žena, nebo setkání se svým synem, ke kterému nikdy neměl příliš blízko. Mrzouta zkrátka čeká jeden velký mrzutý víkend. A jako obvykle se postará o to, aby bylo horko i všem ostatním. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (64)

moikki 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem šla jako na komedii a komedie to rozhodně není. Ač jsme se u filmu hodně nasmála, tak po skončení jsem si uvědomila, že tohle není příběh, který by byl vytržený z kontextu, tohle byla srážka s realitou. Ač jsou situace vedené do extrémů, tak se zde ukazuje střed dvou tvrdohlavých generací a představa člověka, že jeho názor je nejlepší a nad něj není. Je to správná severská komedie. Plusem rozhodně bylo, že jsem byla na promítání ve finštině. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

3* sice už pomalu začínám patřit do kategorie lidí, kteří se diví kam ta naše civilizace spěje, ale tenhle finský film mi zase tak blízký nebyl. Sice měl dobře nakročeno a docela jsem se bavil. Ale v půlce se z filmu vytratí humor a začne se řešit vztah otec-syn a tam už jsem občas přestával tomu rozumět a ani délka filmu kvalitě určitě neprospívá. No doufám, že časem nebude mrzout i ze mě a z mého úhlu pohledu je to dobrý film, ale přímo bych ho nedoporučil. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Hluboce lidský příběh o muži, který se nechce smířit s tím, že svět funguje jinak než za jeho mladých let. Film je plný lehce humorných situací, u kterých jsem se i nahlas zasmála, přesto bych ho úplně za komedii nepovažovala. Je to takové severské pohlazení po duši podbarvené vskutku nádhernou hudbou, i když stařík byl občas na zabití, jak všechny kolem sebe dokázal vytáčet. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Finové mají dar mezi skandinávskými bratry. Psát nekompromisní, cynický komedie, které v sobě mají naprosto parádní humor a ještě kupu pravdy. Mrzout je přesně takový případ a musím říct, že hudba Hilmara Örn Hilmarssona tomu ještě přidala na jedinečnosti a vytvořila tak opravdu skvělý film, u kterého bych možná nanejvejš ubral pár scén, aby nebyl tak dlouhý. Jinak ale skvělý film. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nerudnej dědek, zastánce starých časů, likviduje a kritizuje všechno a všechny v dosahu 100 metrů, aby posléze pochopil, že ne vše, co adoruje, může v dnešní hektické době fungovat. Třeskutá legrace to není, ale obstojná zábava ano, humor je tu dávkován jemně (vyjma scény s kácením stromu, páč to je prdel obrovská), dojemné scény citlivě a já jsem navíc byla okouzlena hudbou, protože ta byla opravdu skvělá. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Vo filme nezaznie skutočné meno hlavnej postavy. (Lucjen)
  • Antti Litja, ktorý prepožičal svoj hlas postave Mielensäpahoittaja v originálných rozhlasových hrách a zároveň si túto rolu zahral aj v divadelnom prevedení, nebol príliš nadšený svojou účasťou vo filme. Nakoniec súhlasil kvôli svojmu vnukovi. (Da_reba)

Související novinky

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

Přehlídka Scandi v deseti českých městech

14.01.2017

Třetí ročník přehlídky současného severského filmu Scandi představí v kinech nové tituly i tvůrce. Skandinávský rodinný film, komedie, současné i historické drama, horory i detektivky. Zástupci všech… (více)

Reklama

Reklama