Reklama

Reklama

Breaking The Law

(hudební videoklip)
všechny plakáty
Hudební / Krátkometrážní
Velká Británie, 1980, 3 min

Režie:

Julien Temple

Obsahy(1)

Hudební videoklip metalové kapely Judas Pries k písní Breaking The Law začíná záběrem na zpěvákem Roba Halforda, který jede v kabrioletu po londýnské dálnici a zpívá. Vůz zaparkuje před bankou, kde se Halford setkává se dvěma muži nesoucí pouzdra na kytaru. K nim se přidají další zbývající členové kapely a společně vniknou do trezoru. Halford si z trezoru odnáší hlavní zlatou cenu za album „British Steel“, načež video končí tím, že se celé pásmo vrací zpět na dálnici a vše se opakuje, dokud neskončí skladba. (Epistemolog)

(více)

Zajímavosti (4)

  • Píseň se často umisťuje v žebříčcích „Nejlepší metalová píseň všech dob“ a v roce 2009 byla hudební stanicí VH1 jmenována 12tou nejlepší hardrockovou skladbou všech dob. (Epistemolog)
  • Píseň obsahuje některé zvukové efekty včetně zvuku rozbití skla a policejní sirény. K efektu rozbití skla použila kapela lahve s mlékem, které jim mlékař přinesl ráno před natáčením. Policejní sirénou byl vlastně kytarista K. K. Downing, který na svém Stratocasteru použil efekt zvaný tremolo. (Epistemolog)
  • B strana singlu „Breaking the law“ byla skladba „Metal Gods“. (Epistemolog)
  • Zpěvák Rob Halford sedí ve videoklipu v kabrioletu Cadillac Fleetwood Eldorado z roku 1974, který jede po části Westway na dálnici A40 v západním Londýně. (Epistemolog)

Reklama

Reklama