Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když policejní detektiv z Baton Rouge, Bud Carter (Dafoe), zatkne nájemného vraha Jesse Weilanda (Dillon), přesvědčí ho, aby se stal informátorem a donášel na nejmocnější zločinecký gang celého jihu. Podsvětí ale odhalí Weilandovu pravou totožnost a nařídí Carterovu smrt. Oba musí spojit své síly, aby gang rozprášili a dostali za mříže nejvyššího šéfa (Berenger), který má vše na svědomí. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda za Dafoea, druhá za Dillona. Nech sa Brinker (buď mu zem ľahká) akokoľvek snaží, pretláča do každého záberu čo najviac známych filmových i televíznych hercov, lepí na nich smiešne fúzy, 80.-tkové handry, alebo aspoň klobúky, ktoré boli z módy už začiatkom 20. storočia, autentická atmosféra dobovej Louisiany z toho okrem močiarnych záberov príliš nedýcha. "Štýl" a oldschool look je falošnejší než Mečiarov spev (a že sa miestami snaží neúspešne evokovať výborný Justified a záplavu podobných filmov a seriálov tiež nepomáha), a keď príde na akciu, začnú sa prejavovať všetky nedostatky kameramana a strihača, výsledkom čoho je dôsledná antidynamika pripomínajúca lacné béčkové televízne záležitosti z 90. rokov a filmy Stevena Seagala. A najmysterióznejšia vec na celom filme je jeho priradenie k mysterióznemu žánru. Škoda, mohlo to byť celkom dobré. 40% ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ani v nejdivočejším vlhkém snu by mě nenapadlo, že v Holém údu ještě svedou nepatetickou a studenou (= nehippoendovou), uvěřitelnou, francouzsky zaprášenou krimi žánrovku ve stylu "místní hajzlové & federální blbci vs. ještě větší místní KKK hajzlové," kde dobré skutky hrdinů bývají po zásluze potrestány. Dillon sice není Delon, ovšem v tomto případě jenom o fous. O knír. A Elias navíc konečně srovnal skóre s Barnesem. ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Kurňa, já jsem ale spokojenej. Takový typ filmu jsem potřeboval jako prase drbání. Momentálně má Bad Country 58% a já se opět a znovu utvrzuji v tom, že se nevyplatí vždycky dávat na aktuální hodnocení. Protože pak bych přišel o skvělé akční krimi drama. Dle mého je to tady na čsfd strašně nedoceněný film, který se může tvářit na první dojem amatérsky a suše, ale ve skutečnosti má rozhodně co nabídnout. Už jenom super zápletka, akce, herecký výkon Dillona, napětí i smutné momenty. Jak jsem řekl...tohle je prostě moje gusto a dneska mi snímek parádně sedl. Mám pouze 2 mini výtky. Podle mě mohlo odhalení Dillona prasknout později (přineslo by to více konfrontací mezi ním, bossem a dalšími kumpány, kteří by ho začali podezírat) a za druhé závěrečný knife-fight nebyl tak dobře natočený, abych si řekl: "Joo, to bylo finále". Ovšem to jsou z mého pohledu opravdu jen drobnosti, a tak mohu říct, že jsem byl téměř maximálně spokojen. Režisér Chris Brinker nám tu po sobě zanechal velmi dobrý film (rest in peace). 80% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Navzdory rutinní stavbě příběhu a nepřekvapivým zvratům si tenhle celovečerní debut celkem nenápadného režiséra nese známky nezpochybnitelné kvality - zejména obsazení (Matt Dillon, Willem Dafoe) a atmosféra Louisiany 80. let minulého století s oním nezaměnitelným géniem loci amerického jihu dávají filmu tu správnou příchuť. Retro akční thriller, v němž se hrdinové nedělí podle příslušnosti k té které straně zákona, ale podle toho, zda mají či nemají ,,koule". Nostalgické připomenutí starých dobrých patriarchálních časů, v nichž mužné hrdiny nemohli hrát herci jako Tom Cruise či Matt Damon. Smutnou okolností je, že film se natáčel v Louisianě, a když byl ve fázi post-produkce, režisér Chris Brinker náhle zemřel. Debut a zároveň též derniéra krátké režijní kariéry Chrise Brinkera...velká škoda... ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Pri sledovaní tohto filmu som mal pocit, že som ho už videl. Tento nedostatok možno pripísať viacerým chybám sprevádzajúcich tento film. Spomeniem napríklad scenár, ktorý ľahkovážne prezentoval ako uloviť zločinca na stranu zákona a jeho následná odplata, či vyziabnutá a ustráchaná akcia. Dosť nesymetricky pôsobilo niektoré zapojenie hudby do kľúčových momentov ako v prípade vykrádanie sejfu, keď celú činnosť sprevádzala hudba a tiež občasné prerušenie atmosféry vsunutím zbytočných záberov ako v prípade prenesenia sa z poza múrov vezenia do prírodnej krásy. Herci síce hrajú a čas plynie, ale zážitok z filmu neostáva takmer žiadny. 50% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama