Reklama

Reklama

Adonis Johnson nikdy nepoznal svého slavného otce, světového šampióna v těžké váze Apolla Creeda, který zemřel ještě před jeho narozením. Přesto však svůj původ nezapře a box má v krvi, takže ho to stále tahá do Philadelphie, města, kde se odehrál legendární souboj Apollo Creed vs. Rocky Balboa. Adonis Rockyho vyhledá a požádá ho, aby se stal jeho trenérem. Rocky zpočátku odmítá, protože ring je pro něho už jen minulost, ale postupně v Adonisovi objevuje sílu a odhodlání jeho otce Apolla, bývalého rivala a blízkého přítele. A tak nakonec souhlasí, že se mladého boxera ujme, i když sám bojuje s o mnoho nebezpečnějším soupeřem. Adonis je pod Rockyho vedením na nejlepší cestě získat svůj vlastní titul, ale má kromě talentu i srdce pravého bojovníka? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (828)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Čím se letos - v rámci nostalgie - stala pro mnohé Epizoda VII Star Wars (tedy ideálním završením letošního filmového roku), to mě osobně splnil sedmý Rock... vlastně Creed. Citlivě a správně dávkované drama v tepajícím městě, které má i po čtyřiceti letech pořád stejně silný pouliční feeling. Sylvester Stallone už zřejmě lepší nebude. Pokud si ho má filmový svět nějak pamatovat, tak určitě takhle. Jako citlivého herce, který vyzrál a umí prodat i ty nejotřepanější fráze. Pro mě radost. 85% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se tady všem, kteří si Creeda zamilovali, ale přiznám se bez mučení že minimálně 3-4 díly Rockyho se mě líbily rozhodně více. Pokud si někdo všimnul hereckého výkonu Sylvestera, tak já si myslím že například v prvním díle zahrál mnohem lépe. Ano, je to jeho srdeční projekt, ani nehraje vůbec špatně, ale tady to tak nějak souvisí s tím že postava Rockyho si prostě jede už jen to svoje při zaslouženém odpočinku a tak mu stačí tady prohodit nějaké to moudro navíc a být svůj. Nechtěl bych aby to vypadalo, že na Creeda kydám hnuj nebo tak něco, ale největší emoce se u mě dostaví až s tolik provařenou melodií před závěrečným zápasem. Stallone je stále ten sympaťák, kterého můžu a Jordan to naštěští zase až tolik nepokazil. Je těžké navazovat na sérii po takovém odstupu, ale to kouzlo je prostě částečně pryč a o druhý díl asi ani nestojím. Rocky jsi stále jednička a vždy budeš, ale ne díky tomuhle filmu. PS: Hraje v tom i Hodňák Akerman. PS2: Po nějakém čase vidím Creeda o trošku v lepším světle. Zápasy jsou natočeny výborně. Stallone hraje doslova jako o život, aby taky ne, když se jedná o postavu, která jej provází 40 let. 75% ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Jsi fanoušek Rockyho? A novinka Creed tě zaujala? Jestli ano, nečti dále tento komentář, připadal by ti zcestný, stupidní, nelogický, fádní, nezajímavý, nemilosrdný, bezcitný, krutý, nařkli byste mě z neuctění slavného filmového kultu s názvem Rocky mým hodnocením, zkrátka bych vám připadal, jako neotesaný vandrák z dědiny, co takovýmto "kultům" vůbec nemůže porozumět. Ovšem, pokud tě tento neomalený kýčovitý stereotyp neoslnil, stejně jako mě, klidně pokračuj ve čtení mého krasopisu. ___ Rozjel se nám nový trend: Komerčně využívat slávu starších kultovních klasik a udělat z nich novou, mainstreamovou předělávku vydělávající nekřesťanské peníze (viz. Jurský svět, nové Star Wars). Zdánlivě již uzavřená série o nejslavnějším filmovém boxeru Rocky, se bohužel též dočkala svého volného pokračování, v podobě Creed. Stařičký Sylvester Stallone na smrtelné posteli je hrdě a oddaně zpět, ale tentokrát v roli trenéra. Rádoby odborníci a kritici vyzdvihovali jeho koučovský výkon ve vedlejší roli v tomto snímku do nebes. Podle jejich slov byl Stallone dokonce žhavý kandidát na Oscara. Pokud by jej staří, plešatí šašci z Akademie ("oscarové poroty") zvolili nejlepším hercem ve vedlejší roli, zřejmě už by bylo zcela mimo mé smysly pochopit logiku této akademické skvadry, neboť zde bájný Stallone předvedl obyčejný herecký výkon, který alespoň mě nepřišel ničím úchvatný, fascinující a ničím oslňující. Než-li herecké výkony, spíše scénář a režie tlačí tento sequel ke dnu. Ryan Coogler jel až moc v zarytém korytu Rockyho, k čemuž se ještě přidala jeho mladická nerozvážnost, křečovitost v oblasti režie a scénáře a vznikl z toho nic neříkající paskvil, jež poměrně zneuctil původní "veledílo". ___ PS: Tímto komentářem zazlívám jen paskvil jménem Creed. Série filmů Rocky je oproti tomu hotový samet! Ale též to není moje vyhledávaná parketa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Co by to bylo za Rockyho, aby nepřišel na hřbitov ke své Adrianě? A co by to bylo za Rockyho, kdyby se nechal nějak dlouho přemlouvat k návratu do tělocvičny? Lidé se fotografují u jeho sochy před Muzeem umění ve Philadelphii, ale Rocky pořád tepe životem a rozdává životní moudra. Samozřejmě série to už byla solidně uzavřená a mělo/mohlo to tak zůstat. Tehdy (2006) z toho byla zatraceně dobrá nostalgie a poctivý melancholický kus (pravda, trochu zašlapaný závěrečným „moderním“ zápasem) a leckdo to bral jako definitivní loučení. Ryan Coogler musí mít docela talent, když ze Slye vymlátil takový herecký výkon, hodný nominace na Oscara (Zlatý glóbus mu šel nakonec do kapsy). Rozhodně si to ale nijak nekomplikuje. Přihraje Rockymu mladého nadějného boxera, který si prošel několika pěstounskými rodinami a několika bitkami, aby dozrál, a zkusil štěstí v ringu, aniž by někdo věděl, že je synem (drobný úlet) slavného Apolla Creeda. Tihle dva se respektují, konflikty nehledejme ani v novém vztahu Donnieho a jeho sousedky, ani v intrikánech v pozadí, ani nikde jinde. Když bouchnou saze, za pár minut je vše urovnáno. Rocky je mezi lidmi respektovanou personou, mladý Creed (jehož otec vynikal rychlou prací nohou i rychlou hubou) je docela sympaťák a tvůrci přinášejí i velmi dobrou filmařinu, třeba v podobě prvního zápasu na americké půdě. Někde bych stříhal, ale celkově dobré. Stallone vynikající. Už se tu sice neboxuje do bezvládně visících půlek prasat, ale pořád je to solidní jízda. Díky za ní. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Kratičké, leč stále skvělé pokračování příběhu o Rockym a jeho stárnoucím životě, který je nesmírně rozmělněné spoustou utahané vaty o Creedovi, který vůbec nikoho nezajímá. Ne proto že je v sérii filmů "o Rockym", ale proto že Creedův příběh postrádá drama, jeho postava charisma, a jeho představitel schopnosti. Tedy vyjma schopností v ringu, protože ustát boxerské záběry natočené na jeden záběr není asi žádná sranda - a nutno uznat že díky tomu vypadají výrazně lépe, než zběsilý střihový bordel v Rocky Balboa. Předchozí díl je krom těch zápasů lepší úplně ve všem... ale i tak, pořád se to dá bez problémů brát jako další část bez nadsázky největšího příběhu mezi sportovními filmy. 6/10 ()

Galerie (100)

Zajímavosti (43)

  • Při natáčení filmů v sérii Rocky bývá zvykem, že každý nováček by měl aspoň jednou v ringu inkasovat opravdový, nepředstíraný úder. Tentokrát Sylvester Stallone (Rocky Balboa) nenápadně řekl Tonymu Bellewovi (Ricky Conlan), který měl Adonisovi (Michael B. Jordan) v záběru zasadit pravý hák: "Dej do toho trochu ramínko". Stalo se a nic netušící Jordan šel doopravdy v bezvědomí k zemi. (NIRO)

Související novinky

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

Bezstarostná jízda dostane moderní reboot

02.12.2022

Tak o tohle si asi žádný z diváků neříkal. Legendární americký snímek Bezstarostná jízda herce a debutujícího režiséra Dennise Hoppera z roku 1969 má dostat novodobý reboot. Konsorcium vlastníků práv… (více)

Rocky se dočká dalšího spin-offu

Rocky se dočká dalšího spin-offu

29.07.2022

Boxerská franšíza kolem Rockyho se rozroste. Po Creedovi se totiž vlastního filmu oficiálně dočká také Rockyho nemesis Drago. Scénář ke snímku od studia MGM chystá Robert Lawton (Crave), který mimo… (více)

Trojka Creeda našla záporáka

Trojka Creeda našla záporáka

03.06.2021

O třetím Creedovi jsme doteď věděli pouze to, že se před kameru vrátí Michael B. Jordan, který si zároveň poprvé v životě stoupne i za ni na pozici režiséra, ale že se naopak už do série nevrátí jeho… (více)

Reklama

Reklama