Reklama

Reklama

Černá listina

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
USA, (2013–2023), 156 h 23 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Jon Bokenkamp

Režie:

Joe Carnahan, Nick Gomez, Vincent Misiano, Michael Waxman, Bill Roe (více)

Hrají:

James Spader, Megan Boone, Ryan Eggold, Diego Klattenhoff, Harry Lennix, Annet Mahendru, Parminder Nagra, William Sadler, Aja Naomi King, Alan Alda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(10) / Epizody(218)

Geniální uprchlík se sám udá a nabídne FBI pomoc s hledáním dalších padouchů. Ale jen když jeho partnerem bude nováček Elizabeth Keen. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (183)

RafaKrakal 

všechny recenze uživatele

S každou přibývající sérií je seriál lepší a lepší. Bohužel však se naprosto skvělé díly střídají s těmi průměrnými a nebýt oslnivého Jamese Spadera v hlavní roli, jednalo by se nejspíše o průměrný seriál. Jelikož si však pro sebe tento herec doslova "ukradne" každý díl svým oslnivým charismatem, nelze než seriál zařadit do lehkého nadprůměru. 70% ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Černá listina nijak nevybočuje z hranic svého žánru a je u toho třeba lehký nadhled. Reddington napomáhá FBI polapit a usvědčit gangstery zločineckých praktik. Občas v některých epizodách jsou zajímavé zvraty, ale vcelku to na mě působilo, že je to hodně sešroubovaný. FBI agenti se nejednou chovají jako postižení demencí. Ženská hlavní postava Elizabeth Keen působí naivně. Dost výtek. Reddington, věčně ukecaný, to ovšem hraje excelentně. ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele

Hodnotím po čtvtém dílu a po seriálové mizérii posledních let nemůžu jinak. Díl 3. song Here with me-Susie Suh, díl 13.Sundown-Gordon Ligtfoot. Po 13. dílu se stále těším na další. Díl 19, Cange of time - Josh Ritter. Díl 20. Praha. Díl 22. Berlín a už se těším na pokračování. 100 % Edit 2016 - 2. série - Dembe, dcera Berlína, Tomův návrat, věznění na lodi, obvinění Elizabeth, dražba Reda, Tom jako nácek, vydařené závěrečné epizody - obvinění Keenové a útěk a série končí skladbou Rocket man. 100 % 3. série - útěk Keenové pokračuje, Solomon, Ruské velvyslanectví, nový Karakurt, zatčení a osvobození Liz, těhotenství, adopce, svatba, smrt, pan Kaplan, Kuba, Kirk/Rostov. 80% - zatím nejslabší série. S4 -Kirk s Agnes uniká, Liz pátrá po minulosti, likvidace pana Kaplana, prohlubující se nedůvěra Liz k Redovi, zatčení Kirka, návrat Agnes, Liz a Kirk v nemocnici, je to její otec? Otrava Reda, Dembe, Pan Kaplan - dokončení. 90%. ()

filmator 

všechny recenze uživatele

Dobré jako odpočinkovka, když máte volnou hodinu a nevíte, co s ní. Jinak mě schéma začíná nudit. Na začátku se seznámíme s padouchem, pak ho s pomocí Reddingtona, který všechny a všechno zná, FBI dopadne, na konci epizodka ze soukromého života agentky Keenové. A tak pořád dokola, třeba i několik let, když na to přijde. Ale to si radši znovu pustím jiný seriál se seznamem, a to My Name Is Earl. Tady to nicméně zachraňuje skutečnost, že jednotlivé epizody byly doposud celkem zručně napsány, takže nechybělo napětí a se zájmem se dalo sledovat, jak díl dopadne (ačkoli v duchu víte, že přece dopadne dobře) :-) Pluskem je také obsazení. Spader nakrátko fajn, "strejda Majk" z Homelandu taky dobrej. Nic z čeho se posadíte na zadek, ale zároveň vás to neurazí. Lepší průměr. (psáno po 7. epizodě 1. série, víc jich asi nedám.) Edit: dal jsem nakonec celou sérii. Kupodivu se kvalita zlepšila a několik posledních epizod bylo to nejlepší z celé série. Pár zvratů, tu a tam menší zvratek, jen abychom do budoucna moc nezabředli do osobního života agentky Keenové a nepřešli plynule do telenovely. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Po pilotu: Zatím solidní záležitost, která sice možná až trochu lpí na klasických stereotypech kriminálek poslední doby ale nemá našlápnuto nejhůře. Mix Following a Mlčení jehňátek tu poměrně funguje, Spader hlavní roli zvládá s přehledem a i když v mnohých momentech jde Blacklist až příliš hlavou proti zdi, počkám si, jak to dopadne. ()

Galerie (3 781)

Zajímavosti (7)

  • Česká stopa – Madeline Pratt (Jennifer Ehle) má prsty i v krádeži bezpečnostních vláken z tiskárny v Praze. (Nugat)
  • Ve 20. epizodě 1. série se objevuje postava senátora České republiky, který ovšem v originálním znění nemluví česky, nýbrž lámanou česko-rusko-polštinou. (HectorHagman)
  • Seriál se natáčel v New Yorku (Staten Island, Long Island, Pleasantville a na Pearl River). (Varan)

Související novinky

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

Filmový svět opustili dva slavní tvůrci

17.04.2020

Filmový svět se v rozpětí několika hodin musel rozloučit rovnou se dvěma významnými filmovými tvůrci. Ve věku 77 let zemřel kameraman Allen Daviau, jehož budou diváci znát nejlépe díky skvělé práci… (více)

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

Tvůrce Breaking Bad plánuje buddy-detektivku

29.09.2013

Perníkový táta nadobro končí a Vince Gilligan (foto), kterému svět vděčí za tento brilantní seriál, už pracuje na novém námětu. Lépe řečeno, na staronovém. Původně totiž napsal zápletku pro Battle… (více)

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

Nový protivník pro Avengers? James Spader.

31.08.2013

Už nějakou dobu víme, že hlavním padouchem v The Avengers: Age of Ultron bude... no ano, Ultron. Konečně ale dostal představitele. James Spader si v devadesátých letech zahrál v několika velkých… (více)

Reklama

Reklama