Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (261)

rockyt 

všechny recenze uživatele

Tohle jako někdo myslí vážně ? Americkej policajt, mentorující dětský gangstery ? Indicka kráska, která je nešťastná, že si musí vzít někoho koho nemiluje? Sebevědomá Japonka, srážená vlastní rodinou? Nepochopená transka, kterou její matka opovrhuje? Precizní německej zloděj ? Chudinka africkej chudaček starající se o nemocnou matku? Taahle sračka má mít přez 80 % ?? Z toho cukrkandlu jsem po prvním díle dostal cukrovku. To už jsou opravdu Wachowski tak zoufalý, že si nedaj se scénářem ani trochu práci a jenom přepíšou charaktery z encyklopedie stereotypů? Děj absolutně o ničem. Sledujeme ubulený tragický osudy nesympatyckejch chudáků. Jediný co stojí za zmínku je hudba. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku si mě seriál získal, téma mi přišlo velmi zajímavé a slibovalo skvělý zážitek, postupně však vycházelo najevo, že nepatřím do cílové skupiny, na kterou tvůrci cílili. Příběh byl byl silně upozaděn a došlo na situaci, kterou znám důvěrně z většiny "kvalitních" českých komedií. U nás fičí product placement, v seriálu Sense8 šlo v první řadě o propagaci duhového hnutí. Mně to vadilo. Nejsem homofob, ať si každý žije svůj život tak, jak se mu/ jí to líbí, nejsem ani proti manželství gayů a lesbiček, nemám nic ani proti změnám pohlaví (když to nevadí zúčastněným, proč by to mělo vadit mně?), ale strašně mi vadí, když se stávám cílem cílené propagandy a když se tvůrci rozhodnou osekat příběh, aby si mohli pro své potěšení natočit soft porno (naštěstí jen místy). Myslím, že tohle byla zbytečně promarněná příležitost, protože ten nápad měl slušný potenciál. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit, kdy nedokážete odlepit zrak od obrazovky a při skončení jen tupě zíráte s husinou po celém těle? :D :D No do haj*lu :D :D Již v prvních 3 minutách mě ten seriál neskutečně dostal - svojí svižností, nápaditostí, různorodostí a kreativitou :) :) Ohromně mě to nalákalo a jsem zvědavá, co se bude dít dál, jelikož za sebou mám zatím jen první díl :) Ze seriálu jsem nadšená :) Ta rozmanitost a jak si režiséři absolutně nelámou hlavu s nějakými konvencemi :) To mě fakt bavilo a překvapilo :) :) Veškerá témata, která nikde jinde neuvidíte - máte zde...A ten příběh s Islandskou postavou...tak to mě rozsekalo nejvíc jak šlo...Brečet tak nehorázně při jejím příběhu - to jsem nezvládla...Co mě ale nejvíc šokoval byl ten závěr. Mohli si dovolit víc..nepřišlo mi to jako závěr, ale jen jako drobné odloučení a brzy se uvidíme znovu...páč takové zakončení - to mě tedy zklamalo... ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Kupodivu po první sérii ne špatné, tedy od začátku sice tajemné, ale docela pomalé, posléze se to rozjede a jako správní Lost se to zasekne někde uprostřed - série končí tam, kde by měla končit tak maximálně jedna z prvních epizod. Na další sérii si klidně počkám (pokud vznikne a pokud si to budu stále pamatovat), ale bojím se, že se to zvrtne někam k Matrixovským pokračováním, tedy do holé nezajímavé nesmyslnosti. Samotný nápad ale zas tak špatný není a provedení jakbysmet - byť si bratr Lana procpalo do děje i "nezřetelnou" narážku na svůj osud :) ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, Sense8 není naprosto dokonalý seriál, ale už jen za těch několik vydařených scén, za to dokonalé obsazení a výborné postavy si zaslouží plné hodnocení. Nejvíce mě zaujala postava Nomi, kterou Jamie Clayton navíc hraje tak přirozeně, že by si možná i zasloužila nominaci na Emmy. Ale ony jsou nakonec zajímavé všechny hlavní postavy, každá má něco do sebe. Jsem rád, že zas někde vidím Maxe Riemelta a Doonu Bae, které znám už delší dobu. Dvanáct dílů jsem zkoukl během dvou dnů a teď už jen budu doufat, že bude i druhá řada a my se dozvíme víc o Angelice a všem ostatním. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Číslo, které dostala Sun (Doona Bae) ve vězení, je 773. 7+7+3=17. 1+7=8. Číslo 773 je také předvolba v Chicagu, ze kterého režiséři Andy a Lana Wachowski pocházejí. (HelloNiky)
  • Ve vánočním speciálu  naráží Capheův společník na výměnu v hereckém obsazení, a to konkrétně: ''V poslední době mi přijdeš nějaký jiný, je to něco s obličejem?'' (TaNya_)
  • Snímek natáčeli různí režiséři, na různých místech, ve stejném čase. (Qeo)

Reklama

Reklama