Reklama

Reklama

Osmý smysl

(festivalový název) (seriál)
  • USA Sense8
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2018), 24 h 57 min (Minutáž: 46–152 min)

Hrají:

Terrence Mann, Du-na Bae, Jamie Clayton, Tina Desai, Tuppence Middleton, Max Riemelt, Miguel Ángel Silvestre, Brian J. Smith, Aml Ameen, Eréndira Ibarra (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Napínavý seriál od tvůrců filmu Matrix a seriálu Babylon 5 vypráví o osmi lidech, kteří dokáží navzájem telepaticky prožívat svůj život. (Netflix)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (261)

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Cítim to čo cítiš ty. Taký je život...strach, zlosť, túžba...láska. Prestať cítiť emócie, chcieť ich prestať cítiť ...znamená pocítiť... smrť."...začalo to celé úplnou náhodou, keď som sa o údajnej genialite tohto seriálu dočítala v inej diskusii k inému geniálnemu seriálu (Hannibal - pre tých ktorých by to snáď zaujímalo...) Tak som to teda vyskúšala a som viac ako rada! Nevedela som do čoho idem a hneď na začiatku ma potešila účasť viacerých mojich obľúbených hercov, ktorých však málokde vídať ...Brian J. Smith, Freema Agyeman, Max Riemelt...no ale napokon som sa zamilovala kompletne do celého osadenstva. A nielen do osadenstva ale aj do príbehu samotného. Musím povedať, že vysoké hodnotenie tohto seriálu ma veľmi teší ale zároveň aj mierne prekvapuje...multikulturalizmus dnes nie je práve obľúbenou témou, nehoriac o takzvanej "homosexuálnej agitke", ktorá sa dnes údajne všade pretláča a pre mnohých tu môže byť jasne definovateľná. Aby ste ma chápali ja s týmito témami nemám najmenší problém, práve naopak...len viem aké reakcie zvyknú vyvolávať a preto to spomínam. Radšej ale prestanem drístať a len jednoducho skonštatujem, že toto je pre mňa jednoducho skvelý seriál a práve som sa rozhodla, že putuje aj k mojim obľúbeným!! ()

lucifrid 

všechny recenze uživatele

Nečekaná bomba roku. Od úžasných úvodních titulků (hlavně jejich první polovina s pohledem na světové metropole), skvělého nápadu provázanosti postav a následné interakce, po výborné herecké výkony a brilantní scénář i režii, jež vás nutí shlédnout seriál během jednoho či dvou dnů. Dokonalou třešničkou na dortu je hudební scéna z konce čtvrtého dílu a začátek pátého, kde Lito zažívá "změny nálad". ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Fantastická odpověď na alt-right Trumpovskou realitu plnou negativismu, nenávisti a zmrdství, fantastická oslava lásky a otevřenosti bez ohledu na pohlaví, pleť, rasu, a živočišný druh... která pořád je akčním sci-fi o tajné válce mezi psychiky a lidmi kteří z nich chtějí udělat dálkově ovládané zombies. Protože to, že jde hlavně o osobní queer zpověď Leny Wachowski neznamená, že tu nejsou souboje na mačety i na bazuky, a že to nemá prakticky tu nejdokonalejší kameru jakou jde v libovolném televizním projektu najít. (celá recenze tady - http://www.sci-film.4fan.cz/?p=616 ) Jsem rád že se seriál povedlo i přes nepřízeň producentů dotáhnout do uzavřeného konce díky dodatečně dotočené finální epizodě, byť je na ní vidět že vznikala opravdu narychlo, bez pořádného opečovávání, a bohužel už i bez Andyho/Lilly Wachowski, který tu akci zvládá přecejen lépe. 9/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

--- PRVNÍ SÉRIE --- Sense8 má tu nevýhodu, že se do něj zpočátku trošičku hůře proniká a chvíli trvá, než divák docení jeho kvality. Osm různých postav z různých koutů světa řeší své problémy a zdánlivě se nic moc neděje. Sourozenci Wachowští ale (po zhlédnutí celé série) jasně dokazují, že umí a zjevně jim tentokrát nikdo výrazněji do řemesla nekecal. S jistotou můžu říct, že seriál s takovou výpravou a vypiplanou vizuální stránkou jsem v televizi ještě neviděl. Osm různých postav, osm různých koutů světa a nic se netočí před zeleným pozadím či v kulisách hollywoodského studia, nýbrž přímo na místě a to ještě naprosto božskou kamerou. Divák se tak podívá nejen do Chicaga, Berlína nebo Londýna, ale například i do Bombaje, Nairobi či na překrásný Island. Audiovizuál je jednoduše na úrovni tříáčkového filmu. Po dějové stránce se sice nejedná o nic přelomového (variace na Heroes omezená na telepatii), ale forma, jakou je látka podávána rozhodně originální je a řeknu to ještě jednou, na televizní poměry nevídaně. Wachowští pracují s všemožnými emocemi a dočkal jsem se jak čistě uměleckého zážitku, tak akčního bijáku, napínavého dramatu a místy jsem měl dokonce pocit, že Sense8 je oslavou života a lidskosti bez ohledu na rasu, věk, pohlaví a náboženství (na což i dost naráží samotný opening). I otevřené sexuální scény a LGBT prvky jsou v seriálu zobrazeny tak přirozeně, že se nad nimi člověk ani nepozastaví, jsou součástí děje a nepůsobí prvoplánově - a tak to má přesně být. Za druhou sérii se budu modlit. Hodnocení série: 5/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Vesměs to samé. Stejně pomalé tempo, některé epizody dokonce spíš připomínají hudební videoklip a tentokrát jsem si všímal samoúčelnější LGBT propagandy a takového toho, jak by řekl "slušný čech," sluníčkovského nádechu. Ale ono to zas tak moc nevadí. Pořád je to krásně přirozené, komplexní, vizuálně velmi bohaté a parádně zahrané. A když už se to tradičně rozjede, je konec a díky bohu, že snad vznikne alespoň závěrečný film, který příběh nějakým způsobem zakončí. Ten cliffhanger v závěru by totiž byl jinak vskutku na pěst. Tentokrát to není úplně jistých 5, to tempo je někdy až trošičku otravné, ale pořád to 5 stačí, protože se stále jedná na seriálovém poli o velice výjimečný počin. Těším se na finále a rozhodně chci vidět ještě alespoň jeden "clusterfuck." Doslova. :) Hodnocení série: 5/5 ()

geklon 

všechny recenze uživatele

Wachanda s bráškou se také chtěl( no a tady mi to někdo vysvětlete, jak pravopis zohledňuje transky ....jestli jako trvrdý nebo vyměklý)přiživí na seriálové revoluci. Lubrikantem zajebanej robertek dobrej seriál nedělá. Je to zdlouhavý a neskutečně zamotaný, tak až vás to sere. Tohle je letošní druhej extrémně přehodnocenej Netflixu projekt roku. Dardebila jsem vydřel, alespoň tři díly. Tady mě krom Doo-ny neoslovil ani scénář, ani soundtrack. A ta uprchlická angličtina je vážně trapas. ()

Galerie (412)

Zajímavosti (21)

  • Intro v seriáli pozostáva zo 108 scén, nasnímaných v ôsmich krajinách sveta. Väčšina z nich je prácou Karin Winslow, manželky jedného z tvorcov Sense8, Lany Wachowskej. (ambron)
  • Seriál sa natáčal po celom svete na miestach, kde sa odohrávali deje jednotlivých postáv: Amsterdam, Brusel, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Londýn, Reykjavík, Nairobi, Soul, Berlín, Paríž, Mexico City, São Paulo a Bombaj. Natáčalo sa i na Malte, v talianskom Positane a Neapole, v Cambridgi, a v Škótsku. (DrSKusa)
  • Číslo, které dostala Sun (Doona Bae) ve vězení, je 773. 7+7+3=17. 1+7=8. Číslo 773 je také předvolba v Chicagu, ze kterého režiséři Andy a Lana Wachowski pocházejí. (HelloNiky)

Reklama

Reklama