Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (308)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré anime, které má sice hodně jednoduchý příběh, je však tak dobře uděláno (animace je opravdu moc pěkná), že nuda v nejmenším nehrozí. Postavy nejsou úplně jednoznačné, což je dobře, hlavní hrdina D je správně rozpolcený, drsný a vůbec cool a závěr je překvapivě velmi dojímavý, což bych v příběhu o nájemném lovci upírů rozhodně nečekal. Trošku mi vadila přílišná eklektičnost (míchá se tady opravdu všechno se vším), ale to jsou detaily... ()

anais 

všechny recenze uživatele

Tahle anime je opravdu pěkně nakreslená. To se musí nechat. Nabízí napínavý příběh věčné lásky ala Dracula, do něhož jsou namixování ghulové, hvězdné koráby, supermoderní zbraně i atmosféra westernů. Jestli vás tento popis zaujal, pak je to film pro vás. Na druhou stranu příběh nenabízí nic vysloveně originálního, a pokud vám jde o "cool" atmosféru (věřím, že o ní šlo tvůrcům primárně), kouněte se radši na seriál Hellsing. Ten je sice nakreslený hůř, ale i přes delší dobu trvání plyne i působí o dost svižněji. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro ty, co s Dunpealem ještě neměli tu čest, vezměte to nejlepší z Bladea, Van Helsinga, Draculy a Kletby bratří Grimmů, hoďte to do animovaného hávu a umocněte na druhou. Možná dostanete hrubou představu tohoto animovaného skvostu. Vyjadřování nejniternějších pocitů ve chvílích ohrožení života ještě nikdy nepůsobilo tak upřímně. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Veeeelmi dobré anime se skvěle tvrďáckym hlavnim hrdinou v super širáku a s mluvící rukou!:D Je tam pár moc pěknejch nápadů, jako třeba písečný rejnoci atak, dobře se na to kouká, ale na 5 to asi neni. Ještě mě napadá podobnost D s Alucardem ze seriálu Hellsing (Herushingu). Co to ty Japonci s těma upírama maj?:D ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh je velice jednoduchý. Ale toto je opět jeden z případů, kdy forma suverénně vítězí nad obsahem. Takhle nějak měl vypadat Van Helsing. Temná atmosféra, drsný hrdina v klobouku, nejrůznější upírské potvůrky, které sou vychcané, krvelačné a hlavně neuvěřitelně sexy (vesměs). Byť animace z větších vzdáleností občas zaostává (japonci mají standartně problémy s chůzí, během a občas i s animací koně -Ti mi vůbec nějak nesedli... měli bejt (polo)robotický, či co? ), tak animace detailů postav a jejich obličejů je skutečně na úrovni, především pak krásné oči Charllotiny dokážou do těch divákových vehnat skutečné slzy dojetí. V dalších aspektech se už však jedná o veskrze fenomenální dílo. Dav Zombie - upírů pochodujících viktoriánsky vyhlížející vesnicí, vychytávky budoucnosti zkombinované s gotickou atmosférou, rozmáchlé záběry na všechny možné stavby, přes vysuté mosty po Maskované Odpočívadlo...A ta hudba... Vampire Hunter D snese bez problémů srovnání s Bladem, Van Helsingem i Burtonovou Ospalou Dírou, přičemž za posledním zaostává jen o malý kousíček, zbylé dva překonává o několik úrovní. 5 hvězdiček je opět povinností, ale přece jen v porovnání s Miyazakiho Naushikou z Větrného údolí je to JEN čistejch 5 hvězdiček. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Postava Carmily je založena na románu stejného jména od Josepha Sheridana Le Fana, který byl poprvé publikován roku 1872. (HellFire)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama