Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Netypická japonská pohádka o lovci upírů, dhampirovi (poloupír) jménem D, začíná únosem mladé dívky upírem Meirem. Dívčin otec nabídne lovci za nalezení svého dítěte vysokou odměnu. D se tedy vydává na strastiplnou cestu za vysvobozením dívky, na níž mu ztrpčuje život nejen konkurence, spousta různých nepřátel, ale i jeho vnitřní démoni... (Stegr)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (308)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K japonským animákům je občas složité psát komentáře, jelikož skoro všechny mají stejné klady a zápory. Ať už se jedná o krásnou animaci, originální pojetí příběhu a jeho spletitost. To vše platí i v tomto případě, kde populární cyberpunkové prostředí střídá prostředí temné a gotické. Moc pěkný animák, ve kterém jsem se občas ztrácel. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

V animé se vyznám pouze průměrně, ale tenhle kousek je pro mě jedno z nejkrásnějších a nejakčnějších - to správné slovo, které se sem nejvíc hodí je samozřejmě anglické do češtiny nepřeolžitelné COOL. D je neusále ledově klidný, nechá ostatní vykecat a pak je stylově sejme. Postavy nejsou černobílé, i "zlého" upíra pohání vznešený cit, souboje jsou precizně načasované (přicházejí vždy, když už si říkáte, že by nějaká ta akcička mohla přijít), úchvatné, atmosféra vykreslovaná nenápadnou ale výbornou hudbou... Nemůžu než doporučit, jde o skvost, který hravě strčí do kapsy Van Helsingy i Blady 100% ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Japonských anime snímků jsem viděl jen velmi málo na to, abych mohl srovnávat, ale tato utopická fantasy upířina z daleké budoucnosti, natočená podle, pro mně neznámé, literární předlohy, se mi převelice líbila. Příběh lásky a otázky přežití, zasazený do tíživých podmínek moderního nemoderního temného světa. Velice příjemná, rychlá projížd'ka po mysli japonských tvůrců, která vám nedovolí ani na chvíli se nudit. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Ano... příběh je velice jednoduchý. Ale toto je opět jeden z případů, kdy forma suverénně vítězí nad obsahem. Takhle nějak měl vypadat Van Helsing. Temná atmosféra, drsný hrdina v klobouku, nejrůznější upírské potvůrky, které sou vychcané, krvelačné a hlavně neuvěřitelně sexy (vesměs). Byť animace z větších vzdáleností občas zaostává (japonci mají standartně problémy s chůzí, během a občas i s animací koně -Ti mi vůbec nějak nesedli... měli bejt (polo)robotický, či co? ), tak animace detailů postav a jejich obličejů je skutečně na úrovni, především pak krásné oči Charllotiny dokážou do těch divákových vehnat skutečné slzy dojetí. V dalších aspektech se už však jedná o veskrze fenomenální dílo. Dav Zombie - upírů pochodujících viktoriánsky vyhlížející vesnicí, vychytávky budoucnosti zkombinované s gotickou atmosférou, rozmáchlé záběry na všechny možné stavby, přes vysuté mosty po Maskované Odpočívadlo...A ta hudba... Vampire Hunter D snese bez problémů srovnání s Bladem, Van Helsingem i Burtonovou Ospalou Dírou, přičemž za posledním zaostává jen o malý kousíček, zbylé dva překonává o několik úrovní. 5 hvězdiček je opět povinností, ale přece jen v porovnání s Miyazakiho Naushikou z Větrného údolí je to JEN čistejch 5 hvězdiček. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Když se začtete do komiksové série o Sandmanovi, kterého stvořil Neil Gaiman, postupně objevíte fascinující svět uměle vytvořených mýtů, které sice často využívají nám známých legend, pověstí a náboženských představ, dohromady ale tvoří svébytný, originální a myšlenkově hluboký alternativní svět, jehož návštěva láká k dalšímu objevování. Naproti tomu Lovec upírů představuje několik nejtuctovějších motivů využívaných fantastickými žánry, splácané do efektní brakové kaše. Tradiční výtvarné pojetí typické pro mangu a anime mě sice nikdy neoslovovalo, ale mělo aspoň styl. Tady byl styl vytěsněn hledáním inspirace v zámořských vzorech, jako by Kawadžiri už dopředu počítal s tím, že chce vyrobit "univerzální" filmový produkt podobný hamburgeru. Soudě podle ohlasů na ČSFD se mu to podařilo. Mně ale tahle prapodivná patlanina žánrů s neoriginálním dějem, zasazená do nefunkčního světa, neoslovila. Je mi hodně blízký postoj uživatelky Ducharme. Celkový dojem: 20 % za kreslené pozadí. Místy - ano, mám na mysli především scénu odletu v kosmické lodi - už film nekoketuje s kýčem, ale je jeho ztělesněním. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Film byl na rozdíl od naprosté většiny ostatních japonských anime nejdříve namluven anglicky. Dalším jazykem byla kantonština, teprve potom následovala japonština. (Matty)
  • Tvůrci se inspirovali třetím románem Hideyuki Kikuchiho ze série "Vampire Hunter D", s podtitulem "Demon Deathchase". V knize nemá dívka zamilovaná do Meier Linka jméno. (Matty)
  • Oficiální trailer vytvořil Michael McConnohie, který poskytl svůj hlas hlavní postavě v prvním filmu Vampire Hunter D (1985). (HellFire)

Související novinky

Program FILMASIE

Program FILMASIE

20.11.2005

Hlavním bodem programu prvního ročníku festivalu asijských filmů FILMASIE, který se uskuteční ve dnech 1. 7. prosince 2005 v pražských kinech Světozor a Aero, bude Jižní Korea. Tu budou zastupovat… (více)

Reklama

Reklama