Reklama

Reklama

Život je úžasný

(festivalový název)
  • Česko Touha po životě (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mateuszovi diagnostikovali detskú mozgovú obrnu a lekári jeho matke oznámili, že nikdy nebude schopný s ňou komunikovať, ani vnímať svet okolo seba. V skutočnosti je však chlapec intelektuálne v poriadku, je to jeho telo, ktoré ho zrádza, a nie jeho mozog. Celé roky trávi tým, že sa snaží dať svojmu okoliu najavo, že ho vníma a chápe, až napokon s pomocou svojho okolia dokáže túto komunikačnú bariéru prelomiť. (RTVS)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (97)

zette 

všechny recenze uživatele

Neni to film, ktery bych podruhe chtel nutne videt. Puvodne jsem plny pocet dat ani nechtel, ale zaver je vynikajici a fakt, ze nametem pro tento film je skutecnost, nemohl jsem nakonec hodnotit jinak. Dobre natocene komorni drama, ktere netlaci na pilu. Co je ovsem deviza tohoto filmu, tak bezkonkurencne herecky vykon Dawida Ogrodnika, ostatni herci taky dobri. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

V hlavní roli Dawid Ogrodnik. Po pěti minutách jsem dal pauzu abych se podíval u poláků, a málem mi vypadli oči když jsem zjistil že je to herec. Po delším čase už vidět chyby, ale stejně podává vynikající výkon. Chtěl bych vidět Brada Pitta a dalších megahvězd jak by s touto nemocí popasovali. Další věc co vnímám u poláků - a ne poprvé, že mají takový cit pro fatální momenty anebo úraz, jako nikde jinde. Zbytek světa k tomu potřebuje 8 kamer, dalších 20 pomocníků, Hotel Hilton atd, ale poláci to za ,,korunu,,. Oceňuji filmy s podobnou tematikou, film má dnes ohromný vliv na lidi, dostane se všude, a posouvá to myšlení těch ,,zdravých,,. 4/5 ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Polákům teda moc povedlo. Film který se nemůže nezalíbít. Moc rád jsem strávil čas ve společnosti s nemocným Mateuszem (jehož představitel byl ve své roli naprosto vynikajcí. Lépe vystihnou postavu nemohl. Vážně, bravo.) Hodně mě ovlivnilo i to že je film podle skutečné události a i to s jakým citem byl natočen. Víc v dnešní době takových filmů, takových které opravdu diváka potěší a zahřejou u srdce. Nádhera.:-) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Nesmírně dojemný příběh chlapce, který v důsledku postižení dětskou mozkovou obrnou přišel především o možnost jakékoliv komunikace se svým okolím. To samozřejmě není jediné jeho trápení, ale připadá mi úplně nejpodstatnější. Obrovskou pochvalu si zaslouží Dawid Ogrodnik za to, jak naprosto přesvědčivě ztvárnil roli postiženého Mateusze. Doteď nemohu uvěřit tomu, že je ve skutečnosti zcela zdravý mladý muž. Film se nesnaží za každou cenu vzbudit silné emoce, Mateusz ve svém vnitřním světě komentuje některé nastalé situace s humorným nadhledem, čímž závažnost celého problému značně odlehčuje. Přesto jsem si několikrát řádně poplakala. Částečně tedy i díky překrásnému hudebnímu doprovodu, který vypjaté okamžiky ještě umocnil. Představa, že by se něco podobného na samém počátku života přihodilo mně či někomu z mých blízkých, je opravdu děsivá. (90%) ()

leila22 

všechny recenze uživatele

"Boh ma miluje. Čo by bolo keby ma nenávidel..." Čarovný film, ktorý aj napriek závažnosti témy dokáže človeka rozosmiať, vyčariť úsmev na perách, ale aj pekne dojať. Pár krásnych jednoduchých viet, ktoré sú ale svojou hĺbkou ako vytrhnuté z kontextu Malého princa. Mateusz s mozgovou obrnou bojuje o svoje právo žiť zo všetkých síl, ale akosi to nikto nevidí a nechápe. Pretože to my "normálni" sme častokrát na úrovni rastliny... Občas sa dejú zázraky, ale iné, aké očakávame. Hlavné je, že nakoniec bude dobre. Videné počas Challenge Tour Special - Filmový lov. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Snímek je inspirován skutečnými událostmi. (majky19)

Reklama

Reklama