Reklama

Reklama

OUTsideři

(festivalový název)
  • USA The Road Within
Trailer

Obsahy(1)

Po matčině smrti je Vincent, teenager s Touretteovým syndromem, poslán do ústavu v Nevadě. Tam se setkává s Alexem, který trpí obsedantně-kompulsivní poruchou, a s Marií, která se léčí z anorexie. Po jednom incidentu jsou Vincent a Marie povoláni k ředitelce doktorce Roseové a ukradnou jí klíče od auta. Alex je svědkem jejich útěku a snaží se zalarmovat ředitelku, a tak jsou uprchlíci přinuceni vzít ho nedobrovolně s sebou. Všichni tři pak směřují k oceánu, do kterého chce Vincent rozprášit matčin popel. V patách jim je doktorka Roseová a Vincentův otec. Téměř na konci cesty Marie zkolabuje a je hospitalizována. Přesvědčuje Vincenta, aby spolu utekli. (Zlín Film Festival)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

V The Road Within jsem se našla. Sice jsem neviděla originál, ale tenhle remake je báječný. Mám ráda odlehčené filmy, i když sám o sobě je velice hluboký. A tahle americká verze mi neuvěřitelně sedla. Herecké obsazení mi sedlo a hlavně mi sedl R. Sheehan, který je prostě naprosto neuvěřitelný. Kochala jsem se vtipem, přírodou, vztahami i nešťastnými osudy. Prostě paráda. Možná při dalším shlédnutí, nebudu tolik skromná s hodnocením. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemůžu začít jinak než: Německá verze byla lepší! Herci uvěřitelnější, příběh kompaktnější. Road movie tří lidí s velkými potížemi nepřináší přenesením do Ameriky nic nového. Legrační, že dva z nich hrajou Briti. ___ Ale vcelku to ujde. Ne zrovna k nadšenému juchání, ale usledovat se to dá v pohodě. SHRNUTÍ: I cesta může být cíl. Ale cílem může být i cíl. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Polozapomenutá road-komedie, na kterou jsem se chystal poměrně dlouho a jsem velice rád, že se tak nakonec stalo. Jde totiž poznat, že se jedná o Wellsův srdcový projekt o partě nesourodých podivínů odtržených od ostatních, jenže je to natočeno tak svěže, tak feel good a zároveň emotivně, že mě zejména v závěrečném aktu skutečně zamrazilo, což jsem po nejasném a utahaném začátku příliš nečekal. PS : Dev Patel je tu naprosto odzbrojující. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tři mladí "psychiatričtí pacienti" (Touretteův syndrom, obsedantně kompulzivní porucha, anorexie) utíkají z léčebny, směr k moři. Originální (protože německou předlohu jsem neviděl) romanticko-komediální road movie se v temných diagnózách sympatických outsiderů příliš nevrtá a do kontaktu / konfliktu s obyčejnými lidmi je skoro nenutí, spíše s (dramatickým) vtipem oceňuje maličké krůčky z osidel nemocí, znamenající pro ně velká vítězství. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Nepoznamenán německým originálem zvolávám Zupa! Moderní, ale velmi funkční, klišé zakládající se na třech pilířích, porozumění, láska a tolerance. Cesta do hlubin citlivé študákovy duše, který měl tu smůlu nebo možná štěstí, že je jiný než většina jeho vrstevníků a díky tomu může prožít neobyčejná dobrodružství, na jejichž konci odkráčí posilněn a stabilizován vstříc své dospělosti. Cynismus však nastupuje až při psaní komentáře, při sledování The Road Within mne žádná podobná přechytralá myšlenka ani nenapadla a já prožíval tenhle (ne)obyčejný lidský příběh a ani nedutal. Otcovská etuda mi pak orosila i mé věčně vyprahlé rohovky. A tak s vědomím veškeré lacinosti, zároveň však s nadějí, že si ji jen hloupě namlouvám za čtyři. Filmová Výzva 2015 od tatanapope ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Zoë Kravitz schudla 9 kíl, aby mohla hrať postavu, ktorá trpí anorexiou. (Grims)
  • Režisérku Grenu Wells k natočení remaku inspiroval pouhý trailer k filmu Vincent jede k moři (2010). Také přiznala, že ji přinutila i její minulost, kdy trpěla poruchou příjmu potravy. (Cheeker)
  • Celosvětová premiéra proběhla 18. června 2014 na filmovém festivalu v Los Angeles. (BMW12)

Reklama

Reklama